Myslím, když ho oloupu a namačkám - je to tak, že smíchat se solí a dát do skeniček? Nebo se dá takto i zmrazit? Dal by se zmarazit nebo dát do sklenic i nakrájený na tenké plátky? Děkuji za radu....
| Jana H. (HOCIKA) ID 271804 (9.1.2015, 15:11) | Nevím,kdo to tu jednou radil,ale vyzkoušela jsem a loňský česnek mám jak nový palice naskládat do nosičů (papírových)na vajíčka a mám je ve špajzu
ODPOVĚDĚT |
|
| Ivana B. (kymama) ID 374185, mimibazar.cz/kymama (8.1.2015, 21:26) | a níže již popsáno stejně , jinak zmrazený se mi neosvědčil - není to prostě ono - je to bláto
ODPOVĚDĚT |
|
| Ivana B. (kymama) ID 374185, mimibazar.cz/kymama (8.1.2015, 21:24) | Oloupu a jednotlivé stroužky zaleju oliv. olejem a dám do lednice, využiji pak i česnekový olej i česnek.
ODPOVĚDĚT |
| | Helena Č. (Helena3) ID 46903, mimibazar.cz/helena3 (8.1.2015, 23:06) |
Taky to tak léta dělám
ODPOVĚDĚT |
|
| Monika P. (BRAVO) ID 113874, mimibazar.cz/bravo (8.1.2015, 20:17) | DĚKUJI VŠEM ZA RADY, NĚCO JSEM JEN VCELKU ZALILA OLEJEM, NĚCO NAMAČKALA SE SOLÍ A ZALILA MALIČKO OLEJEM A TROŠKA JE V MRAZÁKU, TAK UVIDÍM, CO SE OSVĚDČÍ NEJVÍCE
ODPOVĚDĚT |
|
| dana n. (danca60) ID 403468 (8.1.2015, 19:45) | Oloupu , dám do sklenice a zaliju olejem. Pak krásně zužitkuji i ten česnekový olej
ODPOVĚDĚT |
|
| Kamila Koptová (Kaamila) ID 2053, mimibazar.cz/kaamila (8.1.2015, 19:44) | Mražený už nemá takovou sílu,nejlepší je vyloupaný dát do sklenice s olejem,musí být ponořený,slenice zavřená.Takto nám vydržel téměř rok i když jsem odebírala.Schválně jsem nechala dlouho abych věděla jak vydrží a je to nejlepší co můžete udělat.Pěstujeme česnek a mám vyzkoušené různé věci toto je nejlepší...
ODPOVĚDĚT |
| | Monika G. (Monule12) ID 389982, mimibazar.cz/monule12 (8.1.2015, 20:14) |
A ta sklenice by měla byt v ledničce nebo stačí ve špajsce?
ODPOVĚDĚT |
|
Lucie F. (LuHru) ID 122549, mimibazar.cz/luhru (8.1.2015, 19:14) | Běžně pár palic rozmačkám, utlačím, dám navrch lžičku soli a zaleju olejem. Mívám ho v lednici a ubírám dle potřeby. Nevím jak dlouho max. by vydržel, my máme tu skleničku tak na 2m.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka B. (2Lentilky) ID 72196 (8.1.2015, 19:08) | Když sklízím česnek, tak ho neřežu až dole, ale tak, abych ho mohla zapíchnout do vysokého džbánu (nebo něco co propouští světlo) stonky dolů jako kytici. Mám jej pak ve skladu kde se netopí. Tím, že ho takto uskladníte, tak nebude klíčit.
ODPOVĚDĚT |
|
| Dita H. (ditahl) ID 61786 (8.1.2015, 18:45) | Buď zamrazím oloupané stroužkz. Nebo prolisuju, orestuju na sádle a dám do sklínky do lednice.
ODPOVĚDĚT |
|
| Zdenka D. (Sidonika 11) ID 129060 (8.1.2015, 18:41) | vyloupu a zamrazím
ODPOVĚDĚT |
|
| Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (8.1.2015, 18:15) | rodiče vždy dělali rozmačkaný se solí a naložili do sklenice, vydržel opravdu dlouho, zamrazit by se to asi taky dalo....
ODPOVĚDĚT |
| Mirka S. (Miriee) ID 274546, mimibazar.cz/miriee (8.1.2015, 23:18) |
Já jsem to tak udělala po zabijačce ,namačkala jsem co zbylo naloupané se solí a možná jsem jí dala málo a celá sklenice 0,7L zezelenala.Vypadalo to strašně,brčál!!!! Ale prý to nevadí říkal řezník a vypoužilo se to!!
ODPOVĚDĚT |
|