přijetí dítěte do školky
Maminky potřebuji tak trochu poradit nebo jste stějně řešila. Chci se zeptat syn bude mít v srpnu 2 roky ve školce kde chodí starší syn nám paní učitelka oznámila pokud budeme chtít dát malého do školky od září 2015, že vypadá že by mohl být přijatý.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 20 komentářů
Dana K. (Danusinka) ID 47210 (25.2.2015, 18:49)
Teď v lednu nám nastoupilo 5 dětí - dvouletých. Z toho 1 chlapeček ráno pláče, přes den jen občas. A chce jen tu učitelku, která tam byla ráno, když poprvé přišel. A potom holčička, která se nehne od učitelky. Jinak všechny děti naprosto ok. Jeden dokonce odpoledne vyvádí, že nechce domů. Nemusíte dávat každý den. Nebo kdyby byl problém, tak můžete chvíli přestat. Aspoň si trochu zvykne. (F)

ODPOVĚDĚT
Sylvie P. (spinka) ID 160622, mimibazar.cz/spinka (25.2.2015, 0:19)
Já bych dala, nemusí chodit každý den, ale máte jisté místo..další rok může být šance na přijetí třeba menší....
První dítě šlo ve dvou letech a dvou měsících, dcera letos, když ji bylo dva a půl a oba tam chodí rádi, doma se akorát handrkujou :^) :^) a ze školky umí plno věcí, strašně je to oba posunulo...Zpětně když se na to dívám..je to pro ně přínos...Ale oba byli ve třídě pro dvouleté děti, ne v žádné mixlé sevstaršími kde by nestíhali..vše bylo přizpůsobeno jejich věku..za nás ANO dejte (L)

ODPOVĚDĚT
Martina Janáčková (Martinaak) ID 54540, mimibazar.cz/Martinaak (24.2.2015, 22:17)
Pokud budete vědět, že máte jistou práci, malého nemá kdo hlídat, jiná možnost není...ale pokud nemáte práci, buďte s ním doma. Vidím to u těch našich cvrčků na oddělení, dvouletí...maminy nechodí do práce, mají mateřskou, ale dítko nechávají v mš skoro do zavíračky. S kolegyněmi si říkáme, proč, proč, proč! Užijte si chvilky strávené s ním, rychle to uteče [A]

ODPOVĚDĚT
Judita M. (katz) ID 108188, mimibazar.cz/katz (24.2.2015, 21:55)
u nás se chodí až od 3 let a to mi přijde akorát......od 2 let jsem sem tam dávala do miniškolky. (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Markéta Ch. (Panda1981) ID 451010 (24.2.2015, 20:27)
Dcera chodila od 2 let do jesliček na dva celé dny v týdnu. Ale byly to soukromé jesličky, kde na 15 dětí byly 3 tety. Hodně individuální přístup. Když bylo potřeba i se pomazlily apod. Zbytek týdne byly dcera se mnou doma. Teď od ledna (2 roky a 10 měsíců) nastoupila do školky a nároky jsou mnohem vyšší., ale díky přípravě z jesliček je to zcela bez problémů. Také nemocnost je mnohem nižší. Už si to asi odbyla v jeslích. Nejsem zastáncem toho, že dítě musí být s matkou 24 hod. denně, ale dvouleté dítě mi na školku přijde malé. Volila bych spíš jesličky nebo nějaký menší dětský klub, kde by syn mohl být po dobu, kdy si budete shánět práci a aby si zvykl na děti.

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (24.2.2015, 19:50)
Ve dvou letech bych nedala. Ale záleží na povaze dětí. Mladší dcera chodí do třídy s klukem, který začal chodit do školky když mu byly dva roky a čtvrt, a zvládá to perfektně. Naše děti nastupovaly v necelých třech letech a zvládaly to mnohem hůř. Tento rok chodí do školky spolu, ale upřímně, je to výhoda jen pro mladší dceru, pro staršího syna je to spíše přítěž. Jsou sice v jiných třídách, ale chodí spolu na gymnastiku a na výlety, a to je dcera nalepená na brášku, nedovolí mu být s jinými dětmi. Pro něj to žádná výhra není. Pokud tedy nemusíte spěchat do práce, tak bych ho ještě do školky nedávala. Já jsem si ten poslední rok na rodičáku užila nejvíc u obou dětí.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (24.2.2015, 19:05)
Tak to je těžký, pokud byste si chtěla opravdu intenzivně hledat práci, tak se vám bude hodit, že bude ve školce a za pět měsíců si pěkně zvykne...toho, že si přes prázdniny odvykne se nebojte...mnohem horší bude, pokud si najdete práci z ničeho nic a nebudete ho mít kam dát anebo u nás maminkám brali dítě i během roku, pokud práci našly ale pro děcko to byl velký stres...takže je to na vás, buď si práci shánět nutně potřebujete a pak by holt šel anebo ne...anebo ho nechte doma a mezitím choďte do rodinného centra, jestli poblíž máte, kde nabízí různé kroužky pro dospělé při nástupu na trh práce a hlídaní je tam taky, zkrátka bylo by fajn už teď začít na sobě trochu pracovat, ať máte co nabídnout.

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (Veverečka) ID 63101, mimibazar.cz/alwine2007 (24.2.2015, 16:54)
Já bych být vámi případně syna dala od ledna, ale třeba jen na jeden den v týdnu,aby si to tam osahal, poznal by paní učitelky..ale jinak bych do práce šla, až mu budou tři..Já osobně jsem ráda, že jsem s dětmi mohla být doma, resp jsem..starší syn chodí do školky jen na dopoledne, mladší nastoupí taky jen na dopoledne, ale budou mu 3 a 3 měsíce.. (F)

ODPOVĚDĚT
Petra V. (tegina) ID 155688, mimibazar.cz/tegina (24.2.2015, 16:49)
Pokud ho můžete dát v průběhu roku, např. od toho ledna, tak bych počkala. Pokud ne, dala bych od září, školka není povinná, můžete si jej nechat kdykoliv doma. Taky by mě ovlivnilo, zda máte hlídání pro případné pohovory. Pokud ano, tak dát později, pokud ne, tak dříve (Y). Přeji správné rozhodnutí.

ODPOVĚDĚT
Radana M. (Raduza123) ID 137873, mimibazar.cz/raduza123 (24.2.2015, 16:35)
také bych nespěchala nás syn je říjnový...a právě kvůli tomu,že by se nedostal, jsem si přehodila mateřskou na 4 roky... :-) :-) :-) paní učitelka mi řekla, že když bude mít příští rok v říjnu 4,že ho v září už bezproblémů vezmou, prodloužila jsem si tedy mateřskou a děti si užívám ještě o rok déle, myslím,že jim nic neuteče a mě také ne ,-) ,-) ,-) pravdou je,že 7 rokem doma,mi už někdy z toho hrabe,ale vím,že jak nastoupím, budu zase ráda vzpomínat, jak jsem nemusela do práce :-$ :-$ :-$ :-$ za mě nespěchejte užívejte si ho dokud je maličký

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (24.2.2015, 15:24)
Tak já mám rodičák do září 2015, Tomíkovi budou 3 teď v březnu. Paní učitelka mi taky říkala že nebude problém aby ho přijali, má tam již starší sestřičku. No k zápisu do školky jsme šli a ejhle, dobré slovo učitelky už neplatilo. Nevzali ho, protože se narodil 7.3 a brali děti narozené jen do konce února. Podala jsem odvolání, ani tak neuspěla a až pak mi volali že se jedna paní odhlásila, takže se nám uvolnilo místo. Taky jsem si chtěla užít dosytosti rodičák až dokonce. Ale jsem ráda, že ho nakonec vzali, protože hledat si práci s dítětem je hrůza. Hlídání bych neměla, takže jak bych chodila na pohovory s dítětem v náručí? Takhle na to mám čas a klid. Ve školce to bylo ze začátku hrůza, ale zvykl si, sice je tam samotářský, ale to byl vždycky. Jsem ráda že tam je a je hlavně mezi dětmi. Nastupoval do školky když mu bylo taky 2,5 roku. Sice dost často marodí, ale tím že ještě nejsem v práci, tak

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (24.2.2015, 15:25)
tak je to bezproblémů s ním být doma. Získá snad už trochu imunitu než půjdu do práce. Je to na každém, hodně záleží na dítěti jaké je.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (projani) ID 221034 (24.2.2015, 15:02)
pokud to není nutnost, tak bych tak brzy dítě do školky nedávala, sama jsem si to s mladším synem doma "užívala" do 4 let a vůbec toho nelituju (F)

ODPOVĚDĚT
Michaela L. (Misa30) ID 75790, mimibazar.cz/misa30 (24.2.2015, 14:29)
Určitě bych nedala.U nás ve školce jsou i dvou leté děti a je mi jich až líto.Broučkové pláčou za maminkama,není možné je ničím zabavit a jen bych se nosily na rukou.Dítě ve třech letech je už jiné.Já dala dcerku až ve 3 letech a bylo to akorát.Do třech let bych si dítě co nejvíce užila.

ODPOVĚDĚT
Dana P. (dana.praha) ID 318287 (24.2.2015, 13:50)
Taky bych nedala (pokud financne zvladnete materskou jeste jeden rok) a neobjevi se nejaka super prace. Dite je v tomhle veku fakt hodne male. Navic tam budou vetsinou jen starsi deti a to mu taky tak uplne neprospeje.
Ja syna dala na par dni v tydnu, nekdy jen na par hodin, ve 2,5 letech kvuli me skole. Zvladal to spatne, deti se mu posmivaly, ze je mimino (byly tam deti vetsinou o 2 roky starsi), to se samozrejme projevovalo na me i jeho psychice a myslim, ze jsem ho tim k sobe pripoutala vic nez kdyby sel normalne ve trech ci dele. Jenze jsem nemela jinou moznost. Ve trech pak nastoupil na plno (krome studia VS jsem se musela jeste vratit do prace) a aklimatizoval se behem 14 dnu a v pohode. Ted mu je 5 a skolku miluje, ale porad dava prednost potuleni se s maminkou, chce se mnou vse delat, chodit spat. Zkratka chce byt kazdou minutu se mnou a boji se, abych ho zase neopustila.

ODPOVĚDĚT
Martina M. (vasinkam) ID 304810, mimibazar.cz/vasinkam (24.2.2015, 14:01)
Dano děkuji moc za názor (L) (L) starší syn šel ve 3,5 letech a máte pravdu bylo to o něčem jiném a také školku miluje, tak vítězí slovíčko NÉ. děkuji (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (24.2.2015, 13:49)
Na tohle není žádná univerzální rada, tohle máme každý jinak - někdo nedá do školky dítě vůbec a raději si s ním užívá doma a někdo dává dítě už do jesliček (hodně záleží na prioritách, taky na finančních možnostech rodiny.....). Za mě teda dítě do školky ve dvou letech určitě ne, moje šly až po čtvrtém roce a jen na dopoledne.
Jinak si myslím, že dítě lépe zvládne nástup, pokud bude chodit současně se svým sourozencem za předpokladu, že spolu budou ve smíšené třídě a ne každý ve své, rozděleni podle věku. Ale i tohle je individuální, některé dítě do kolektivního zařízení zapadne bez problémů i v raném věku samo a bez problémů, jiné si zvyká špatně (a to i se sourozencem) a v podstatě si nemusí úplně zvyknout nikdy.

ODPOVĚDĚT
Martina M. (vasinkam) ID 304810, mimibazar.cz/vasinkam (24.2.2015, 13:59)
Jituš děkuji za názor, ano tak jak píšete je to pravda každé dítko je jiné a jinak se zapojí zapadne a ani sourozenec to nemusí ovlivnit a určitě máte pravdu já zrovna nejsem ta matka co cpe dítě do školky chtěla jsem znát názor maminek. S malým jsem moc ráda a asi jsme to potřebovala slyšet od někoho jiného a jak čtete většina maminek by nedala a ted bude opravdu záležet je na mě ale podle toho jaká jsem cíta tak vítězí NÉ,ještě jednou děkuji (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Andrea H. (andina75) ID 235622, mimibazar.cz/andina75 (24.2.2015, 13:35)
Nedovedu si představit, že bych malého dala tak brzy, vlastně ani jednoho. Teď mu jsou 2a1/4 roku, 2x jsem ho dala, aby byl mezi dětma, tady vedle do soukromé školky na dopolko. Ještě občas půjde. Měl by jít od října do školky-bude mi končit rodičák a i tak si to nedovedu představit, starší šel ve 3a3/4 a bylo to akorát. Pokud jste doma, nedala bych ho. Užívala bych si ho.

ODPOVĚDĚT
Martina M. (vasinkam) ID 304810, mimibazar.cz/vasinkam (24.2.2015, 13:43)
Andrejko děkuji za názor (L) (L) asi máte pravdu není kam spěchat

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (24.2.2015, 13:32)
nedala bych, dceři je dva a půl a do školky jí letos ještě nedám. Půjde od 4let, taky je srpnová.

ODPOVĚDĚT
Martina M. (vasinkam) ID 304810, mimibazar.cz/vasinkam (24.2.2015, 13:41)
děkuji moc za názor (L)

ODPOVĚDĚT
Veronika R. (lucy1412) ID 302817 (24.2.2015, 13:29)
Já bych ho nedala, pokud nemáte práci a nikdo na Vás netlačí tak proč? Jen si ho užijte, i když někdy je to na hlavu, ale jak jste psala potom už budete stále jen pracovat a vzpomínat jak jste si spolu užívali! Nespěchejte, ono Vám nic neuteče. Já šla když byly malé necelé tři a to jen proto, že jsem měla sehnanou práci. Se starší jsem spěchala a pak toho litovala.

ODPOVĚDĚT
Martina M. (vasinkam) ID 304810, mimibazar.cz/vasinkam (24.2.2015, 13:32)
Verun děkuji za příspěvek úplně se mi derou slzy asi máte pravdu pořád si říkám ANO či NÉ spíše mě vede to že by tam byl aspoň pár měsíce se starším bráchou ale asi je to pitomost nad tímto takto přemýšlet.

ODPOVĚDĚT
Veronika R. (lucy1412) ID 302817 (24.2.2015, 13:59)
Vím co myslíte, ale pak by zase mohl vyvádět až brácha půjde do školy, že tam nechce být. Ať si najde sám vlastní kámoše, brašule s ním bude doma. A vy se také nikam nehrňte, já doma neměla stání a teď bych tak ráda občas doma zůstala. Ráno jsme alespoň hodinu snídaly - já a dcera- kafíčko, buchtičku, nebo i palačinky, omeletu. Povídaly si, kreslily, chodily na procházky, nakupovaly celé dopoledne. Teď nic nestíhám.

ODPOVĚDĚT
Petra H. (Holcova) ID 197580, mimibazar.cz/holcova (24.2.2015, 13:27)
já bych ho tedy přihlásila do školky až v září 2016, měsíc předtím bude mít 3 roky, jít do školky ve 2 letech a 4 měsících mi připadá brzy, můj syn šel do školky ve dvou a třičtvrtě a chodil se starší ségrou a bylo to akorát.

ODPOVĚDĚT
Martina M. (vasinkam) ID 304810, mimibazar.cz/vasinkam (24.2.2015, 13:28)
Peti děkuji za názor pořád se mi to mele v hlavě a říkám si at neudělám chybu (L) (L) a správně se rozhodnu

ODPOVĚDĚT
Petra H. (Holcova) ID 197580, mimibazar.cz/holcova (24.2.2015, 13:36)
já jsem se modlila ať mi ho vezmou do školky, protože jsem měla práci , tak abych o ni nepřišla, ale přiznám se, že po skoro 6,5 letech doma jsem tu změnu fakt potřebovala. :-)

ODPOVĚDĚT
Martina M. (vasinkam) ID 304810, mimibazar.cz/vasinkam (24.2.2015, 13:17)
Uvažovala jsem, že bych malého nedala teda ve 2 letech ale teda až začátkem ledna nebo února. Bohužel práci budu hledat nemám se kam vracet. Tak si říkám že když bude mladší syn chodit do školko těch 5 měsíců se starším synem tak by si mohl na školku zvyknout ale zase pak budou prázdniny a on na vše může zapomenout, že do nějaké školky chodil. Tak se chci zeptat práci bych si začala hledat od ledna 2016 kdy by syn nastoupil do školky také se může zadařit že jí najdu také néé to nevíme nikdo je to poslední mateřská co jsme doma už dítko neplánujem tak si říkám mám zůstat doma se synem a nedávat ho do školky a užít si poslední mateřskou naplno. Pak už bude jenom práce´. Pořád si říkám že tam těch pár měsíců bude chodit s bráškou že to bude lepší a já bych pak netrpěla až by starší nastoupil září 2016 do školy a mladší do školky kdybych jej nedala teda v těch 2,5 letech. Děkuji za názor.

ODPOVĚDĚT