Paragraf na dítě
Maminky prosím o radu dá se paragraf přerušit a pak dobrat? Myslím že bych třeba měla 4 dny paragrafu pak 3 dny přerušila a pak dobrala do 9 placených dnů?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (11.5.2015, 20:55)
Přesně jak píše Dana, nejde, placení končí 9. kalendářní den od začátku nemoci, ať jste doma, nebo pracujete, i v případě, že se vystřídáte s druhým rodičem.

Jediná výjimka je v případě, kdy dítě je v průběhu paragrafu hospitalizováno, přijato do nemocnice (např. kvůli zhoršení zdr. stavu) - pak nárok na paragraf dočasně po dobu pobytu v nemocnici zaniká a v tomto případě skutečně po skončení hospitalizace máte ještě nárok na zbytek do 9 dní.

ODPOVĚDĚT
Adéla Kaňoková (Aďoš) ID 181036, mimibazar.cz/adoskanokova (11.5.2015, 21:47)
Mám tedy takový případ, dcera má v pondělí nastoupit na operaci, v pátek a pondělí bych si chtěla vzít paragraf tedy bych vybrala 4 dny, po dobu v nemocnici nárok není, ale zase musí být s někým doma po návratu z nemocnice.....Asi po takových 3-4dnech bych si ho tedy ještě potřebovala dobrat, vztahuje se i na to tato vyjímka nebo co byste mi poradily?
Moc děkuji. Adéla

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (11.5.2015, 22:00)
To by mělo být OK, pokud začnete paragraf před hospitalizací, tak se to pak stopne, dny hospitalizace se nepočítají, a pak to pokračuje dál zas placené.

Bude to pořád jeden paragraf od začátku do konce, jen OSSZ si zohlední tu hospitalizaci a dá tedy dávku za dny před a po hospitalizace do celkové výše 9 "mimonemocnicových" dní.

Nemám ale zkušenost, jak se to OSSZ nahlásí, zkusím něco pohledat nebo zkuste zavolat na OSSZ, to bude asi nejlepší. Myslím, že tam na to nejspíš bude nějaká kolonka v té části papírů, kde uplatňujete nárok na dávku.

ODPOVĚDĚT
Dana P. (dana.praha) ID 318287 (11.5.2015, 20:06)
Neda. Pokud vyberete 4 dny, pak pujdete na 3 do prace, tak pak muzete mit paragraf placeny jen za dalsi 2 dny (celkem 9).

ODPOVĚDĚT