chirurgický zákrok,stáhnutí varlátka
prosím má někdo zkušenost s tímto zákrokrm u syna? nejspíš nás to čeká,jak to probíhá,jaká je doba léčení,nechce se mi do toho jít teď před prázdninami,tak jestli máte někdo zkušenost a podělíte se budu ráda,jsem z toho nějaká rozladěná..
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Lucie B. (lala21) ID 15738 (4.6.2015, 23:54)
Syn byl na tom 3x. Takže bohaté zkušenosti ,-) Poprvé byl ve dvou letech (právě první týden prázdnin), druhá operace byla v 5,5 a třetí - reoperace té druhé v 6 letech. Nemusíte se bát, "nic" to není. Nejhorší na tom je to ledování po operaci. Jinak u nás to vždy bylo, první den nástup (nic se nedělo), druhý den operace a třetí den, hned po snídani domů. Dítě cca půl hodiny před odjezdem na sál, dostane oblbovák v podobě sladkého sirupu (syn si mohl vybrat i příchuť), samotný zákokrk je rychlý, trvá chvilku. Do hodiny byl vždy syn zpátky na pokoji (a to je vždy odváželi po dvou a přiváželi též po dvou). Po vyspání z narkozy, byl syn vždy zcela funkční a odcházel si hrát do herny. Dá se říci, že ani nevěděl, že na nějaké operaci byl. Jediné, co mu vadilo, byl pytlík ledu v kalhotách. Omezení po operaci bylo nejezdit na kole, skákat, apod.

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (lala21) ID 15738 (4.6.2015, 23:55)
PS. já se synem v nemocnici vždy byla, i když ten poslední pobyt jsem si musela platit již sama, syn má na nemocnici jen dobré vzpomínky, zrovna před cca 2 měsící jsme byli znovu na chíře a syn byl zlamán, že si ho tam nenechali ,-)

ODPOVĚDĚT
Dagmar L. (LazeckaDagmar) ID 524090 (4.6.2015, 22:41)
syn s tím byl taky na operaci ve 2 letech a co vím, tak nejlépe je to dělat kolem tohoto věku, bylo to bez problémů. Nevím, proč už to nemá váš syn za sebou.

ODPOVĚDĚT
Jana K. (jancula) ID 32177 (4.6.2015, 22:22)
Synovi je 9 let? Toto se má řešit do 3 let.....proč jste neřešily dříve? (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka Š. (matthi) ID 119057 (4.6.2015, 23:07)
Protože do 7 leté preventivní kontroly to dr.nezpozorovala,pak jsme byli odesláni na endokrinologii a tam se to vždy podařilo nahmatat nicméně jsme jezdili vždy za půl roku na kontrolu,až teď co jsme byli naposledy se dr.zdálo že to nejde nahmatat tak jak při poslední kontrole a i já si toho doma všimla,že se nám to moc nedaří.nevím co a jak nemám s tím žádnou zkušenost...

ODPOVĚDĚT
Miroslava Hlubučková (hlubunda) ID 76652, mimibazar.cz/hlubunda (4.6.2015, 20:58)
Také jsme byli s mladším synkem ve 2 letech, pouze na jedné straně, druhé měl sestouplé. Byli jsme v Hradci Králové. Druhý den po operaci měl jen malinko otok, asi 3 dny si občas postěžoval, že ho to bolí, pak už to bylo v pořádku. Propustili nás druhý den po operaci. Vše je nyní "tak jak má být". :-$

ODPOVĚDĚT
Marcela H. (Bulůska) ID 509553 (4.6.2015, 19:59)
My jsme byli nejprve na jedné a za 3 měsíce na druhé straně. Jeden den nástup do nemocnice, druhý den ráno na operační sál. Tam brali postupně zhruba po hodině díto za dítkem od nejmenšího na sál a po operaci zase přivezli. V nemocnici jsme byli ještě jednu noc a šlo se domů. Nikomu ani nebylo po narkóze špatně, odpoledne už jsme se potkávali na chodbě "na procházce" do herny..Po operaci se (Z) hůř pohyboval, ale rychle se to zlepšilo. Byl doma asi týden, pak jsme šli na kontrolu (ustřihnout uzlíky) a byl v pohodě. Teď zrovna půjdeme po půl roce na kontrolu, ale myslím, že to bude dobré, jizvy jsou krásně zhojené, varlátka na svém místě. Takže za mě (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka Š. (matthi) ID 119057 (4.6.2015, 20:25)
díky za komenty,syn bude mít v srpnu 9 let,oznámil mi že prostě nikam nejde,no tohle fakt neřeším,prostě pokud je to potřeba...tak se musí,jsme odeslaní ještě na urologii tam jdeme příští pátek a tam se uvidí co bude nebo nebude,zatím toho od dr.moc nevím jen mi říkal že by pak po týdnu co by měl být doma v klidu tak pak ještě 14 dní by neměl nic těžkého zvedat a nebo třeba skákat na trampošce,ale kde já takovýho kluka udržím v klidu o prázdninách,navíc nás čeká dovča,jeho pak tábor...nevím jsem zvědavá jaký nám nabídnou termín.myslíte že by při takovém zákroku bylo lepší s ním být v nemocnici nebo to tam zvládne sám,máme nemocnici mimo míso bydliště,doma druhé dítko a taky zaměstnání.....

ODPOVĚDĚT