| dana n. (danca60) ID 403468 (1.7.2015, 19:32) |
Už mi došla inspirace. Dělala jsem makový pletenec, makový kringel, makové buchty do dortové formy, makové cukroví... a dál? Poradíte, co ještě se dá udělat? Děkuji všem za tipy
ODPOVĚDĚT |
| | Dana D. (Dan.ka) ID 201849 (1.7.2015, 19:36) |
Babička dělávala kynutou, makovou bábovku,to by mu určitě chutnalo http://www.mamincinyrecepty.cz/sladke-babovky/makova-po-babicce A nebo klasický makovec s citr. polevou. Někde je tu taky recept na buchtu z nemletého máku,prý je moc dobrá
ODPOVĚDĚT |
| | | dana n. (danca60) ID 403468 (1.7.2015, 20:15) |
Ta vypadá moc dobře
ODPOVĚDĚT |
| | | Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (1.7.2015, 20:07) |
To vypadá dobře, brzo vyzkouším
ODPOVĚDĚT |
| | | | Dana D. (Dan.ka) ID 201849 (1.7.2015, 20:14) |
Je výborná,já jí teda dělávám od oka. Kynuté stejné jako na buchty a náplň vlastně taky. Rum,vanilka a kůra je samozřejmost,to vlastně používám téměř do každého pečení. A k té bábovce ještě bílou kávu (nejlépe jako kdysi bývala z cikorky) a hned je na světě veseleji
ODPOVĚDĚT |
| | Dana J. (Dana Jel.) ID 466344 (1.7.2015, 19:51) |
Makovou taky mlujeme ale nevím proč s mně vždycky ten mák při konzumaci oddělí o těsta padá všude okolo.Není na to nějaký ígl,připadá mi ždycky že mám tu nápln suchou ale hned zítra tu vaši vyzkouším.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Dana D. (Dan.ka) ID 201849 (1.7.2015, 20:02) |
Nevím,jestli to má na suchotu vliv,ale já náplň vždycky povařím
ODPOVĚDĚT |
| | | | Dana J. (Dana Jel.) ID 466344 (1.7.2015, 20:06) |
To já dělám také ale zkusím dát ten rum ten jsem nedávala.Sousedka mi říkala že dává povidla do máku aby to spojila.Musím vyskoušet.
ODPOVĚDĚT |
| | | | | | Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (1.7.2015, 20:23) |
dávám povidla nebo med na konci varu .....
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |