Domácí příkrmy (přesnídávky)
Jak děláte, aby vydržely a nemusel se dávat cukr? Stačí přidat banán nebo med? Děkuji za rady, recepty a třeba i recepty na zeleninové příkrmy.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
dana n. (danca60) ID 403468 (8.8.2015, 19:56)
Já vařím přesnídávky tak, že rozvařím hromadu jablek, rozmixuji, dám část do skleniček, pak rozvařím př. jahody, přidáv v poměru 1:1 s jablky, (stejně třeba meruňky, broskve, borůvky, hrušky - vždy 1:1) cukr většinou nepřidávám, jen když je ovoce kyselejší, tak aby to bylo dobré) Pak zavařím a vydrží opravdu dlouho - (min 2 roky ) :-) zeleninové jsem nikdy takto nedělala. Já si uvařila zeleninu, dala zamrazit jako kostky na led a pak už jen vytahovala míchala podle potřeby (child9)

ODPOVĚDĚT
Květoslava M. (nelinka.micinka) ID 118680, mimibazar.cz/nelinkamicinka (8.8.2015, 22:32)
Do mrazáku jsem taky dala, ale máme málo místa :-( Moc děkuju!! (L) (hello)

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JíVla) ID 304702, mimibazar.cz/jivla (8.8.2015, 19:24)
Dobrý den paní Květo, zeleninové příkrmy zavařuji ve Weck skleničkách v mikrovlnce - super pomůcka a ještě hezky vypadají. Myslím, že jsem kupovala na zavarovani.cz Pokud budete chtít přesný návod na zavařování, písněte si.... Jinak já dělala vloni přesnídávky ovocné poprvé, trochu cukru jsem dávala a malý postřeh - u čistě dýňové se mi stalo, že se i přes zavaření zkazila, proto doporučuju se držet návodu 2/3 jablko a 1/3 daná příchuť ( meruňky atd.) - jednak kvůli ostrosti chuti a jednak prý jablko má přirozené konzervanty.

ODPOVĚDĚT
Květoslava M. (nelinka.micinka) ID 118680, mimibazar.cz/nelinkamicinka (8.8.2015, 22:30)
Dobrý den. Děkuji, už jsem zavařila. Dávala jsme jablíčka, ale v menším poměru, tak snad vydrží. Tak pro příště vím, že radši více jablíček. Na skleničky kouknu. (L)

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (jujatko) ID 31191, mimibazar.cz/jujatko (6.8.2015, 14:19)
http://www.modrykonik.cz/blog/kacakkv/album/jidlo-7p8fba/

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (jujatko) ID 31191, mimibazar.cz/jujatko (6.8.2015, 14:14)
Dělám přesnídávky takto. Vezmu ovoce - vždy dávám jablka a k tomu něco dalšího (dávala jsem hrušky, třešně, švetsky, meruňky, broskve, boruvky, jahody). Nakrájím na malé kousky, naházím do hrnce, rozvařím. Proženu tyčovým mixerem. Nandam do skleniček, zavařuji 20 min na 92 stupnu. Nikdy se zatim nic nezkazilo. Cukr nedavam. Jen kdyz se mi neco zdalo hodne kysele, tak jsem pridala na velky hrnec treba 4 lzice cukru, ale vetsinou nedavam nic. Rikam si, ze dosladit to mohu pak na taliri.

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Franzovka) ID 280269, mimibazar.cz/franzovka (6.8.2015, 12:18)
mně se osvědčil tento způsob http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=10763&user=280269

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 12352 (6.8.2015, 7:07)
*-) ted jste mi zamotala hlavu, ale fakt nám babička zavařuje jablka bez cukru. Normálně rozvaří, dá do sklenic a zavařuje... Prcek právě dojíždí loňskou várku a už se mu začíná dělat další ^o)

ODPOVĚDĚT
Květoslava M. (nelinka.micinka) ID 118680, mimibazar.cz/nelinkamicinka (6.8.2015, 10:46)
Taky jsem si vybavila, jak se takhle dělají jablka. Tak snad to půjde i s jiným ovocem.

ODPOVĚDĚT
Danuše C. (danuse18) ID 540737 (6.8.2015, 7:06)
Já jsem letos napodobila to - jak vyrábí pyré. Prostě jen jablka rozmixovat a sterilovat jako zavařeniny.
Pyré = vlastně lisovaná jablka - pasterovaná při teplotě 78 st. Tedy bez cukru a jiných dochucovadel.

ODPOVĚDĚT
Květoslava M. (nelinka.micinka) ID 118680, mimibazar.cz/nelinkamicinka (6.8.2015, 10:47)
Pujde to i z mixu ovoce? Jako jsou broskve, merunky, banan a jablko? Děkuji!

ODPOVĚDĚT
Michaela D. (mia13star) ID 308265 (5.8.2015, 23:09)
Doufám, že Vám někdo poradí a já se ráda přiučím. Teď už jsou děti větší, ale u prvního jsem s nadšenim chtěla dělat přesnídávky. Pak mě to rychle přešlo - recept od tchýně, jak to dělala ona - snad půl na půl cukr s ovocem 8o| .... takže jsem v tom neshledala nic dobrého. Převařený ovoce, vitamínů zbavený a ještě plno cukrů. Takže jsem udělala jednu várku s maličko cukru, bylo to hned pryč, tak ani nevím jak dlouho by to vydrželo. Pak jsem to řešila jinak - dělala jsem tak na tři dny dopředu. Podusila jsem libovolný ovoce a v malých krabičkách jsem měla v lednici a za pár dnů zase. Přišlo mi to lepší, než zavařovat na celou zimu (i když chápu, že je líto nezdělat zásobu jablek), ale dopovat cukrem jsem ho nechtěla. Takže nastrouhat čerstvé jablíčko, nebo rozmačkat banán, přidat ovesné vločky a zalít trochou přesnídávky.

ODPOVĚDĚT