Jak se vypočítává odstupné?
Jak se vypočítává odstupné při propuštění pro nadbytečnost? Je to průměr za poslední kvartál, nebo poslední 3 měsíce? Ovlivní výši odstupného nemoc v dvouměsíční výpovědní lhůtě?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (26.8.2015, 20:51)
Vypočítává se z průměrného hodinového výdělku v posledním ukončeném čtvrtletí. Když tedy skončíte dneska, počítá se z průměru za duben-červen 2015

Hodinový výdělek se přepočítává přes úvazek na týdenní a ten pak koeficientem4,348 na jakýsi "ideální měsíc" - vznikne měsíční hrubé odstupné, to se vynásobí např. třemi, když jsou to tři platy, a odečte se daň se zohledněním daňových selv.

Nemoc ve výp. době zřejmě nebude mít vliv - buď do předchozího čtvrtletí vůbec nezasáhne, takže nemá vliv žádný, nebo tam zasáhne jen menší částí a vliv také prakticky není, zejména pokud je člověk placen pevnou hodinovou mzdou, tj. mzda je přesně úměrná počtu odpracovaných hodin.
Nemoc by měla vliv, pokud by člověk promarodil značnou část toho předchozího kvartálu - pak by se nepočítalo se skutečným, ale pravděpodobným hodinovým výdělkem, a tam už by mohly nějaké o

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (26.8.2015, 20:52)
... odlišnosti ve výsledku nastat.

ODPOVĚDĚT