Akromioplastika ramene - doba léčení
Má někdo za sebou tento zákrok? Jak dlouho je ortéza a jak dlouho je pak člověk doma?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Eva K. (Evulka K.) ID 381009 (18.9.2015, 12:11)
Mám za sebou operaci ramene, dle Neera, odstraňovali kalcifikaci, vybrušovali a upravovali acromion. Po operaci jsem šla domů druhý den, ale počítejte klidně až další. Ortézu jsem neměla, jen ruku na šátku asi týden, ale pomalu jsem mohla houpavé pohyby v odlehčení. Připravte se, že bolestivost je poměrně veliká a nestyďte se si říct o nějaké léky. Rozhýbáno jsem měla poměrně rychle, do měsíce jsem zvedla ruku nad hlavu (spíše pasivně), ale prvních 14 dní to bylo peklo. Počítejte i s dlouhou neschopností a rehabilitací, záleží co děláte. Dělám rehabku a byla jsem doma 4 měsíce, úplně přestalo bolet až za 9 měsíců. Ale já v práci hodně namáhám ruce. Nesnažte se nic uspěchat, rameno patří k nejvíce bolestivým záležitostem a i léčba bývá na dlouhou dobu. Kdybyste měla nějaké dotazy, klidně pište i do vzkazů. Držím palečky. (F)

ODPOVĚDĚT
Markéta P. (kacabul) ID 67521, mimibazar.cz/kacabul (18.9.2015, 15:52)
Operace dle. Neera me čeká taky, kalcifikát v oblasti úponu šlachy, velikost 1cm, mluvil i rotatorové manžetě. Mluvil i o ortéze. Práce ovoce zelenina, skladnice, takže ruce zatěžovány hodně. Na hromadu věcí jsem se zapomela zeptat, nečekala jsem to.

ODPOVĚDĚT
Eva K. (Evulka K.) ID 381009 (18.9.2015, 16:30)
Ano, rotátorová manžeta je vlastně několik svalů, které pohybují ramenem.Pokud je přetížené,udělá se tam kalcifikace,většinou v úponu svalu, ta tam dráždí a vzniká bolest. Kdybyste ještě něco chtěla vědět,klidně písněte.

ODPOVĚDĚT