Současné děti
Maminky existuje nějaký článek o současné generaci dětí, kde je na současné děti i psáno něco pozitivního ne jen, že neposlouchají, sedí jen u internetu, neumí číst atd.něco co naopak současnou generaci vyzvedává?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (4.2.2016, 10:47)
Víte co? Současné děti jsou takové, jak je vede okolí. Záleží, jak si rodič výchovu nastaví, on je ten první, kdo dítě formuje. Nejde absolutně srovnávat. S námi se nikdo moc nebabral, nikdo tak nedbal na naše práva a pocity jako dnes, neřešilo se to. Máma byla doma chvíli a pak musela do práce, odchovaly nás jesle, školka, škola, nikdo se s ničím nemazlil. Když se děcko provinilo, schytalo lepanec od učitelky anebo i doma. Dnes je víc možností jak děcko rozmazlit a nechat si ho skákat po hlavě ale to už opravdu záleží jakou cestou se rodiče vydají. To, že děti tráví čas jinak je poplatné tomu, že všechno je jinak. Místa, kde jsme běhávala my jsou dnes soukromá, PC nebyly, v TV 1 kanál a ještě prd, tak proto jsme byli hodně venku.

ODPOVĚDĚT
Jana B. (hotelka) ID 458868 (3.2.2016, 17:09)
Milá Lucie,myslíte že tím že tu nás pár maminek a babiček napíše jak skvělou máme dnešní generaci,přesvědčíte tchýni o jejím omylu? Dovolte,abych se od srdce zasmála.Prostě se s tím smiřte a vychovávejte si je podle svého nejlepšího svědomí.Ona si své také vychovala a teď ať odpočívá na lavičce.Držím Vám palce,ať ta výchova vychází podle vašeho přání. (hello)

ODPOVĚDĚT
Renáta K. (Kudrnka) ID 440249 (2.2.2016, 12:54)
Bez ohledu na to co bylo a nebylo děti jsou vizitkou rodičů.
Jak si to rodiče vychovají takové to mají.
Někteří nemají na ně čas a nevěnují se jím
práce a dlouho v práci atd. pak se stěžují jaké mají haranty.
Jediné co nesnáším když se na děti hnusně nadává a bije když to jde vyřešit v klidu.
No jen že některé dnešní matky nemají trpělivost a už je zle hlavně že mají 3-4 dítě.
Tak co potom chcou slyšet učený z nebe a vychovaný nespadl. (L)

ODPOVĚDĚT
Linda B. (LIBARA) ID 48130 (2.2.2016, 10:26)
Já nevim, ale přijde mi to nadávání na mladou generaci a děti už trapné. Je mi 40 a když jsem byla malá, slýchávala jsem totéž. Mě stačí se podívat na staré filmy.....COPAK SE HISTORIE STÁLE NEOPAKUJE????? A proč se má nadávat na děti???? Copak děti mají tolik možnosti rozhodovat?? Nepovedené a problémové děti potažmo lidí byli a budou. Pro mě to je stejně jako s hyperaktivitou......to už je dnes podle některých každé druhé dítě.

ODPOVĚDĚT
Monika J. (janymonca) ID 105797 (2.2.2016, 12:49)
(Y)

ODPOVĚDĚT
pavla zelenková (londra) ID 182997 (2.2.2016, 10:21)
děti jsou takové, jaké si je vychováme.............děti sedí u počítače, protože jim ho rodiče koupí nebo pučují ,aby měli klid......
když mi kamarádka napíše "lukáš má návštěvě davida a hezky si spolu hrají- koukají na tablet" co k tomu říct
u nás si děti hrají na skovku (v bytě 31KK) a to mi věřte je to masakr.....tablet mají hodinu denně po koupání............Pravidla určujeme My rodiče

ODPOVĚDĚT
Anna L. (Lanna1) ID 177468 (2.2.2016, 11:51)
(smich) aby měli klid (smich) (smich) to je taková fráze (smich) (smich)

ODPOVĚDĚT
Michaela K. (Cidos86) ID 79228 (2.2.2016, 14:21)
Proč fráze? Vždyť to tak velmi často je.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (2.2.2016, 14:45)
Mě naopak přijde, že dítě - malé, na PC (mobilu, tabletu) je otravnější a klidu rodič fakt moc nezíská. To je samé "To néééjdééé" "Zapni mi toooo" "Já to neuuuuuuuuuuuumím" "Mamííí von mi to bere!!" "Mamíí vona už je tam dlouhooo" "Já chci takový tooo jak má Božena" "Miláčku copak že to chceš? Já netuším co by to mělo být" "Nooo Ty to nevíš!! Takový tooo jak to skáče" ..............
To když máti vystrnadí potěr ven se slovy "Kdyby ses nudil, zastav se, já Ti nějakou práci najdu" - má spolehlivě klid na delší dobu (H)

ODPOVĚDĚT
Michaela K. (Cidos86) ID 79228 (2.2.2016, 15:07)
Jj,na tom něco je, že děti dost prudí, když něco jim na PC apod. nejde, ale když hrají nebo se zabývají něčím přiměřeným jejich věku, tak furt jsou na čas daleko míň náročné, než když chtějí po rodičích, aby si s nimi zahráli nějakou hru nebo se jim jakkoliv jinak aktivně věnovali...Sleduju kvanta malých dětí s telefony a tablety a učí se rychle a jsou u toho jako myšky a rodiče mají pak čas věnovat se svým...telefonům a tabletům... Rodiče to pořád vyjde i přes případné poznámky "To nejdéééé"atd. časově líp, než si s dětmi povídat nebo s nimi něco dělat...A ven vypouštět malé děti bez dozoru taky obvykle nejde, takže furt ta technika rodičům šetří čas..Nejsem proti, aby děti využívaly tyhle věci, ale nemělo by to být na úkor jiných společných aktivit, což často je, vidím to veeelmi často..

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (2.2.2016, 11:46)
A proč by dítě nemohlo být na tabletu nebo počítači? Nikdy jsem děti neomezovala, neměli stanovené žádné hodiny kdy smí a kdy ne. Když chtěli, zahráli si ty první TV hry a pařili Mária nebo tanky třeba 2 hodiny. Proto taky pro ně mobil, hry, PC... nebylo vzácností a neulítávali na tom.
A fakt myslíte, že máti koupí děcku počítač aby měla klid? Jako matka budu mít rozhodně větší klid, když potěr vystřelí ven a nebude se kroutit doma.
Já jako holka poslouchala řeči o tom jak "mládež jenom vysedává u televize" (koukala jsem v neděli na studio kamarád a v týdnu na magion ,-) ) Taky jsem byla BLÁZEN protože mi z uší trčely dráty - to když jsem měla walman.
Babička vyprávěla jak v době kdy byla máma mladá už byla mládež zkažená, protože u gramofonu se děvčata nakrucovala, parádily se.... ,-)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (2.2.2016, 12:06)
Myslím, že bysme měli být spíš rádi, že se naše děti mají daleko líp než my..... a ne hledat proč jsou zkažení - špatných lidí bylo je a bude v každé společnosti určité procento a s tím nic neuděláme.
Jinak taky holky můžou být doma na tabletech, PC jak dlouho se jim zlíbí a jsou dny, kdy to nezapnou +o(

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (2.2.2016, 14:57)
Já se neměla špatně ,-) Z tranďáku hrčel Dalibor a jeho Hurikán, na prsou se mi na mikině dmul Sandokan, v máminých šatech alá partiovka jsem se cítila jak princezna (jen ta konzerva od vepřovky řezala do čela).
Nikdy jsem neměla pocit, že bych se měla špatně. Ani si nemyslím, že by se dnešní děti měli líp mež my v jejich věku. Bydlím na vesnici, vyrostla jsem tu, narodili se a vyrostli tu i naše děti. Dělali stejný krávoviny jako my. Hřiště, řeka, les, pole, seníky - tím čím jsem prošla já, prošli i oni.
Jen je dneska díky "nové metodě výchovy" víc nevycválanách smráďat. Což je ovšem vizitkou rodičů nikoli dnešní doby.

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (2.2.2016, 15:47)
Jasně, hlady jsme neumírali a na tu dobu také špatně nebylo.... já byla městské dítě ,-). Ale dnešní přístup k informacím, internet, cestování... - tak to myslím, že je ten život ještě pohodlnější.
O výchově dnešních dětí bych mohla psát romány.... Ano, výchova je hlavně věc rodičů - jaké nastaví mantinely - takové jsou potom děti........ +o(

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (2.2.2016, 8:59)
Tyhle otázky jsou mimo realitu............. proč jsou děti jiné. Dnešní generace dětí má všechno, má neomezené možnosti - kdybysme my žili v době internetu, mobilů, taky by jsme se na svět dívali jinak.... - nás to potkalo až v dospělosti.......... podle mne nemůžete srovnávat - to je jako vyste srovnávala děti v roce 1945 a v roce 1970 - taky přeci byli jiní ,-) Každá doba má své........... jen se na to díváme z úhlu o 30 let zpět do dnešní doby :-D

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (lucinkamail) ID 339761 (2.2.2016, 21:45)
Radí moje otázka není mimo realitu, já jsem naprosto normální maminka 5 ti leté holčičky a naprosto jdu s dobou a době se i přzpůsobuji, jenom moje tchýně se zastavila před 30 lety a neustále to máme na talíři v podobě vědecky ověřených článků , já vůbec nic nechci srovnávat to je pro mě úplně mimo mísu a tím, že žiju touto dobou nejsem tchýni po chuti proto hledám něco co bych zase kohla poslat já jí 8o|

ODPOVĚDĚT
Dita H. (ditahl) ID 61786 (2.2.2016, 8:08)
Toto je pěkný článek, ale já na tyto věci věřím :-)

http://www.karmalogie.cz/news/deti-narozene-po-roce-2000/

ODPOVĚDĚT
Hana B. (hana19) ID 80666, mimibazar.cz/hana19 (2.2.2016, 8:37)
Velice zajímavé (Y)otevřelo mi to oči :-$děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Věra P. (kamion) ID 40799, mimibazar.cz/kamion (1.2.2016, 22:36)
A čemu to maminko potřebujete? Nevím o žádném a jestli Vás to uklidní, mám veskrze pozitivní náhled na současné děti. Každá generace v historii vždycky žehrala na ty mladé , jen v 50. letech ne, to byli všichni ti správní svazáci |-)

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (lucinkamail) ID 339761 (2.2.2016, 21:38)
Dobrý den Věrí, možná Vám to přijde zvláštní, ale moje tchýně nemá nic lepšího na práci než mi na meil posílat články, kde se neustále opakuje jak jsou současné děti rozmazlené jak nic nejí a jak je vlastně špatně vychováváme, špatně jim dáváme jíst a já už toho mám plné zuby, ráda bych jí dokázala, že to tak není bohužel naše činy nestačí

ODPOVĚDĚT
Věra P. (kamion) ID 40799, mimibazar.cz/kamion (2.2.2016, 22:43)
A tak to se nenechte vytočit, ani bych to nečetla, smazala, stejně ji nepřesvědčíte (F)

ODPOVĚDĚT