prosím o recept na domácí paštiku, mám jeden, je výborná na chuť, ale nejde natírat, je tuhá, musí se přikrajovat k pečivu. prosím ne s osmaženou cibulkou, nejlépe bez, děkuji
|
|
| Pavlína S. (PaŠťa) ID 159792 (18.2.2016, 15:35) | děkuji za recepty, já dělám z bůčku, libového masa, jater, pepř, sůl, česnek a majoránka. chuťově moc dobrá, jen tuhá,jak to tak čtu asi to bude tím masem a taky tím , že tam nedávám sádlo. Mám starý recept a už nevíme poměry kolik čeho dát, co s pamatuji jako malá, ta roztírat šla.
ODPOVĚDĚT |
|
Iveta Š. (iveta Š.) ID 375, mimibazar.cz/ivetasir (18.2.2016, 13:14) | drůbeží játra (kachní+kuřecí) 500 g máslo (studené, nakrájené na kostky) 200 g smetana ke šlehání 100 ml brandy 40 ml cibule (nakrájená) 1 kus česnek 2 stroužky sůl a pepř 1 špetka brusinkový kompot 1 dávka tato je výborná. A dobře se roztírá. A cibuli můžete klidně vynechat.
ODPOVĚDĚT |
| | Pavlína S. (PaŠťa) ID 159792 (18.2.2016, 15:32) |
děkuji, také vyzkouším, jen bez brandy tu nekupuji
ODPOVĚDĚT |
| | Michaela Š. (*mandy*) ID 241867, mimibazar.cz/mandy (18.2.2016, 14:39) |
Ano, tato je výborná.. také tak dělám, jen došlo brandy, tak to už nedávám a brusinky máme raději vedle, takže někdy přidávám někdy ne... A dávám trochu koření, bylinek.. tymián, provensálské... co mám při ruce
ODPOVĚDĚT |
| Lucie Č. (kracmerka) ID 1453 (18.2.2016, 14:09) |
a napíšete prosím ještě postup? díky Lucie
ODPOVĚDĚT |
| | Iveta Š. (iveta Š.) ID 375, mimibazar.cz/ivetasir (18.2.2016, 17:28) |
Na lžíci másla osmažíme cibuli a pokrájený česnek, přidáme očištěná játra, která zprudka osmahneme, přilijeme brandy a chvíli povaříme, až se vypaří alkohol. Zchladlou játrovou směs, máslo, šlehačku, sůl a pepř rozmixujeme do hladka a přendáme do formiček, kde necháme pěkně vychladnout a ztuhnout.
ODPOVĚDĚT |
| | | Lucie Č. (kracmerka) ID 1453 (18.2.2016, 18:25) |
děkuji vyzkouším:o))
ODPOVĚDĚT |
|
Dana J. (Dana Jel.) ID 466344 (18.2.2016, 13:06) | Já dělám z vepř.jater ale zavařuji ji do skleniček .Dávám tak 1 kg jater pomelu pak upeču tak 2 kg i více bůčku prorostlého přidám tak 2 cibule syrové nasekané na drobno 6 celých vajec syrových kostku másla lépe to voní a koření pepř sůl nebo někdy koupím v obchodě koření do paštik ale to je takové moc navoněné.Mám raději jen pepř.To maso nemusí být pečené uplně protože se pak ještě zavařuje ale pěkně to ovoní tu směs.
ODPOVĚDĚT |
| | Pavlína S. (PaŠťa) ID 159792 (18.2.2016, 15:31) |
děkuji vyzkouším
ODPOVĚDĚT |
| | Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (18.2.2016, 13:08) |
Vejce do paštiky? tenhle recept neznám, nikdy jsem ho neslyšela, ale zní zajímavě - ale to už asi není paštika...
ODPOVĚDĚT |
| | Dana J. (Dana Jel.) ID 466344 (18.2.2016, 14:28) |
Je to normální paštika a vajíčka tam ani nepoznáte mám recept ze staré kuchařky po babičce mé tchýně a je výborná.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (18.2.2016, 12:55) | Já jsem si z několika receptů vyladila tu svoji. Když jsem dala méně sádla, tak právě byla pevnější a šla špatně natírat. Takže takhle: 200 g sádla 2 cibule, 4 stroužky česneku 300 g drůbežích jater Na sádle osmahnout cibulku a přidat nadrcený česnek, klidně tedy cibuli nedávejte a osmahněte rovnou jatýrka, to je za 4 minuty hotovo. Pak osolím, opepřím, nechám chviličku vychladnout a rozmixuji. Na zjemnění je možno dát kapku smetany, nebo koňaku, jakékoliv zelené koření, ořechy, zkrátka, co má kdo rád. Já na konci dávám, co zrovinka doma mám. Základ ale neměním.
ODPOVĚDĚT |
| | Pavlína S. (PaŠťa) ID 159792 (18.2.2016, 15:30) |
dobrý den, děkuji, zkusím
ODPOVĚDĚT |
|