domácí paštika - recept
prosím o recept na domácí paštiku, mám jeden, je výborná na chuť, ale nejde natírat, je tuhá, musí se přikrajovat k pečivu. prosím ne s osmaženou cibulkou, nejlépe bez, děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (20.2.2016, 15:32)
vyzkoušená, vynikající:
http://prima-receptar.cz/recept-na-pastiku-z-pomaleho-hrnce/

ODPOVĚDĚT
Alena Š. (Jedlik alis) ID 451752 (18.2.2016, 17:51)
Já dělám paštiku z drůbežích jater podle tohoto receptu:

http://jedlikovo-vareni.blogspot.cz/2013/01/rychla-domaci-pastika-z-drubezich-jater.html

ODPOVĚDĚT
Pavlína S. (PaŠťa) ID 159792 (18.2.2016, 15:35)
děkuji za recepty, já dělám z bůčku, libového masa, jater, pepř, sůl, česnek a majoránka. chuťově moc dobrá, jen tuhá,jak to tak čtu asi to bude tím masem a taky tím , že tam nedávám sádlo. Mám starý recept a už nevíme poměry kolik čeho dát, co s pamatuji jako malá, ta roztírat šla. *-)

ODPOVĚDĚT
Iveta Š. (iveta Š.) ID 375, mimibazar.cz/ivetasir (18.2.2016, 13:14)
drůbeží játra (kachní+kuřecí) 500 g
máslo (studené, nakrájené na kostky) 200 g
smetana ke šlehání 100 ml
brandy 40 ml
cibule (nakrájená) 1 kus
česnek 2 stroužky
sůl a pepř 1 špetka
brusinkový kompot 1 dávka

tato je výborná. A dobře se roztírá. A cibuli můžete klidně vynechat.

ODPOVĚDĚT
Pavlína S. (PaŠťa) ID 159792 (18.2.2016, 15:32)
děkuji, také vyzkouším, jen bez brandy tu nekupuji (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (*mandy*) ID 241867, mimibazar.cz/mandy (18.2.2016, 14:39)
Ano, tato je výborná.. také tak dělám, jen došlo brandy, tak to už nedávám ,-) a brusinky máme raději vedle, takže někdy přidávám někdy ne... A dávám trochu koření, bylinek.. tymián, provensálské... co mám při ruce (hello)

ODPOVĚDĚT
Lucie Č. (kracmerka) ID 1453 (18.2.2016, 14:09)
a napíšete prosím ještě postup? díky Lucie

ODPOVĚDĚT
Iveta Š. (iveta Š.) ID 375, mimibazar.cz/ivetasir (18.2.2016, 17:28)
Na lžíci másla osmažíme cibuli a pokrájený česnek, přidáme očištěná játra, která zprudka osmahneme, přilijeme brandy a chvíli povaříme, až se vypaří alkohol. Zchladlou játrovou směs, máslo, šlehačku, sůl a pepř rozmixujeme do hladka a přendáme do formiček, kde necháme pěkně vychladnout a ztuhnout.

ODPOVĚDĚT
Lucie Č. (kracmerka) ID 1453 (18.2.2016, 18:25)
děkuji vyzkouším:o))

ODPOVĚDĚT
Dana J. (Dana Jel.) ID 466344 (18.2.2016, 13:06)
Já dělám z vepř.jater ale zavařuji ji do skleniček .Dávám tak 1 kg jater pomelu pak upeču tak 2 kg i více bůčku prorostlého přidám tak 2 cibule syrové nasekané na drobno 6 celých vajec syrových kostku másla lépe to voní a koření pepř sůl nebo někdy koupím v obchodě koření do paštik ale to je takové moc navoněné.Mám raději jen pepř.To maso nemusí být pečené uplně protože se pak ještě zavařuje ale pěkně to ovoní tu směs.

ODPOVĚDĚT
Pavlína S. (PaŠťa) ID 159792 (18.2.2016, 15:31)
děkuji vyzkouším (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (18.2.2016, 13:08)
Vejce do paštiky? tenhle recept neznám, nikdy jsem ho neslyšela, ale zní zajímavě - ale to už asi není paštika...

ODPOVĚDĚT
Dana J. (Dana Jel.) ID 466344 (18.2.2016, 14:28)
Je to normální paštika a vajíčka tam ani nepoznáte mám recept ze staré kuchařky po babičce mé tchýně a je výborná.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (18.2.2016, 12:55)
Já jsem si z několika receptů vyladila tu svoji. Když jsem dala méně sádla, tak právě byla pevnější a šla špatně natírat. Takže takhle:

200 g sádla
2 cibule, 4 stroužky česneku
300 g drůbežích jater
Na sádle osmahnout cibulku a přidat nadrcený česnek, klidně tedy cibuli nedávejte a osmahněte rovnou jatýrka, to je za 4 minuty hotovo. Pak osolím, opepřím, nechám chviličku vychladnout a rozmixuji.
Na zjemnění je možno dát kapku smetany, nebo koňaku, jakékoliv zelené koření, ořechy, zkrátka, co má kdo rád. Já na konci dávám, co zrovinka doma mám. Základ ale neměním.

ODPOVĚDĚT
Pavlína S. (PaŠťa) ID 159792 (18.2.2016, 15:30)
dobrý den, děkuji, zkusím (jidlo)

ODPOVĚDĚT