šití na overlocku
prosím o radu, chci se pustit do šití triček z úpletu a plánuji pořízení overlocku, ušiju na něm i klasický rovný steh, nebo je steh vždy s entlem a ořezem, nevyznám se v tom.....lze šít jen rovný steh, třeba na šití závěsů? díky moc
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Jiřina B. (buci13) ID 321683 (24.2.2016, 21:00)
Chcete-li šít trička, potřebujete overlock na ušití a coverlock na začištění rukávů a délky. Lze koupit i kombinaci těchto strojů, při změně z obnitkovacího stehu na spodem krycí je třeba stroj přestavit. Není to složité. Mě lépe vyhovují stroje dva. Pokud byste chtěla šít i jiné věci, tak k nim ještě klasický stroj. Některé klasické stroje mají i stehy na úplet, při troše dobré vůle je lze použít u méně pružných úpletů na začištění délky.Záleží na Vás, co se Vám to vyplatí a kolik chcete investovat.

ODPOVĚDĚT
Andrea M. (stepamata) ID 279182, mimibazar.cz/stepamata (24.2.2016, 18:12)
Tak pokud chcete šít trička, tak lepší je coverlock, umožňuje šití délek-prádlový steh a tričko bude vypadat jak z obchodu. (hello)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (24.2.2016, 15:07)
Mám 2 kamarádky švadleny a mají klasický stroj a obnitku extra. Ta i odřezává, ale klasický steh na ní nedělají. Jestli to jde netuším, ale prostě stroje potřebují minimálně 2 a střídají je dle potřeby.

ODPOVĚDĚT
Alena M. (a74) ID 400427 (24.2.2016, 14:59)
Upresnim dolni komentar. Na 4nitnem overlocku pouze obnitkujete. Ale kdyz si koupite 5nitku, tak ta vam pred tim obnitkovacim stehem usije tzv. retizek, coz je steh, ktery je jako jednojehlovy stroj, ale je jeste lepsi v tom, ze je pruzny, tudis vyborny prave na uplety!! Studovala jsem odevni prumyslovku pred dvaceti lety, tehdy jsem si overlock Pffaf kupovala za 23 tis.! Petinitky nebyly, mam jen ctyrnitku a ze jsem se toho nasila! V kazdem pripade, pokud si chcete koupit takovy stroj zasla bych do prodejny sicich stroju, neni jich mnoho, ale jsou. Chce to vice informaci... Trochu mne prekvapuje, ze chcete kupovat obnitku a nevite jake jsou tam stehy. Neberte to spatne, nerada bych, aby to tak vyznelo, ale je to fakt dost penez, pokud si nejste jista co s tim dal. Ja ten svuj kupovala v prodejne se servisem a tenkrat jsem tam sedela dve hodiny, nez mi vsechno vysvetlili a naucili. Internet nebyl...

ODPOVĚDĚT
Jana A. (Jana_Adamova) ID 468089 (24.2.2016, 9:53)
děkuji moc, myslela jsem si to.

ODPOVĚDĚT
Miluše M. (MilaM17) ID 384420 (24.2.2016, 9:25)
Dobrý den, na overlocku rovný steh neušijete. Overlock se hodí na šití triček a kalhot z úpletu. Osobně na něj nedám při šití oblečení dopustit, je to velký pomocník, ale šicí stroj s rovnostehem potřebujete také. Já mám dva. Singer Family 8280 a overlock Singer ( nejsem si jistá typem, ale je to ten co byl na odzim v Lidlu). Jinak je možné ještě pořídit klasický rovnosteh s overlockovými stehy, ale tam chybí ten ořez a nebo overlockovou patku na klasický rovnosteh s ořezem, ale s tím zkušenosti nemám.

ODPOVĚDĚT