Psi
Bydlíme v paneláku, zda jsou, jak známo majitelé psů, ovšem je tu docela problém....více napíšu do komentu
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
IVANA V. (spider) ID 60835 (14.3.2016, 13:36)
Dobrý den,sama mám většího psa v paneláku.Vím,že už svojí velikostí budí respekt a sama hlídám aby se lidi nebály a držím se zpátky.Ani do výtahu s nikým nejdu.Je to o lidech.Nemám ráda řeči,že pes je hodný,ale nikdo mu nevidí do hlavy a nemůže vědět jestli mu někdo"nevoní" a může se cokoliv stát.Pokud se někdo sám přijde pomazlit je jiná věc.

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (14.3.2016, 13:45)
přesně....holky se po prvním incidentu bojí a upřímně? Mně samotné to není příjemný jít kolem samostatně jdoucího psa bez náhubku(tím myslím velkého a zde na chodbě), natož dítěti, co je o několik cm vyšší než ten pes a nemá už dobrou zkušenost

ODPOVĚDĚT
Ivana J. (cipofka) ID 105292 (14.3.2016, 17:19)
Zkuste na nějaké domovní schůzi nebo domovníkovi říct, aby psi chodili po společných prostorách domu na vodítku a s košíkem. U nás jsou myslím jen dva psi, jsou starší a klidní, majitelé jsou navíc důchodci a dělají všechno proto, aby psi neobtěžovali... Pokud by v baráku bydlelo takové s prominutím hovado (myšlen páníček), řešila bych to snad už ten den stížností na výboru. (F)

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (14.3.2016, 13:04)
sama mám psa v bytovém domě. Pes neprojde po schodech jinudy než podél zdi. Středem ani kolem zábradlí mi prostě nejde, ale nikdy by mě nenapadlo někomu nadat, že psovi překáží. Každopádně psa mám na vodítku až do svého bytu.

Myslím, že s majitel psa asi moc řeč nebude, když na vás takto vyjel. Někteří lidi prostě nemají pochopení pro druhé. O svém psovi si myslí, že by nikdy neublížil a nikdy nepochopí, že i tak se ho může někdo bát.

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (14.3.2016, 13:42)
jsem ráda, že nejsem jediná, kdo to vidí stejně....jak jsme psala psy mi nevadí, a´t si jich má v paneláku v bytě klidně deset, ale ať se chová ohleduplně k druhým, řekl mi proč psovi neuhnu, že on tady bydlí :-D teď už se tomu směju, ale měla jsme v sobě celé dopoledne vztek....já jsme tu asi teda na návštěvě a asi jsem si dovolila hodně stát s dětma na chodbě :-$ pořídím dětem vodítko a náhubek a já se naučím lítat asi, abych splnila přání zde bydlících :-$

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (14.3.2016, 10:02)
Zkuste za těmi páníčky zajít a klidu vysvětlit situaci, že se holčičky bojí a že byste ocenila, kdyby psi při procházení barákem měli vodítko. A taky naučit dcerky jak se při setkání se psy chovat, bát se mohou, každému je něco nepříjemné, ale aby třeba nemávaly rukama, nekřičeli...aby samy dokázaly říct...paní já se pejska bojím, můžete ho podržet?

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (14.3.2016, 11:09)
přemýšlela jsem, že zkusím s majitelem psa ještě navázat kontakt a podle toho budu jednat dál....uvidím, jak se k tomu postaví, ale po dnešním incidentu pochybuju, že s ním bude vůbec řeč, číšila z něj agrese, čekala jsem, kdy po mně vyjede....takže tomu moc nedávám, ale zkusím to....malá to ví, ale nedokáže se moc ovládat, začne panikařit a mám strach,a by to pak nemělo fatální následky *-)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (14.3.2016, 10:27)
Přesně toto je podle mne rozumné řešení. Ale jestli je soused hovado, tak s ním ani nic nezmůže. Ovšem toto bych zkusila jako první možnost.
Já řešila podobnou situaci se dvěma mladíky, kteří jezdili naší slepou ulicí dost rychle autem a protože je tu zaparkováno dost aut a děti mezi nimi nebyly vidět, šla jsem za nimi slušně a oni se od té doby hlídají. Oni si to prostě vůbec neuvědomili, protože sami děti zatím nemají.

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (14.3.2016, 9:04)
Tady nevidím vůbec problém v tom, že má někdo psa...spíš že jeho majitel je hovado 8-| pokud je takový hulvát, tak by Vám asi vynadal i za něco jiného než že překážíte psovi...to je bohužel úskalí bydlení v paneláku...určitě řešte, podle druhu bydlení buď na bytovém družstvu, na obci, kdyby to nějak gradovalo, tak klidně policii...držím palce. (F)

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (14.3.2016, 9:15)
taky nevidím problém v psovi, ať jich má třeba deset, je mi to jedno, ale když vidí, že ještě stojíme na boku, čekáme, že projde, pes se provalí přes nás a ještě mi nadá, že pes tady bydlí a já mám uhnout.....a já jsme tady jako na návštěvě, či jsem nějáký odpadek? Fakt na hlavu....tak když vidí, že se ho děcka bojí, tak si ho má hlídat a né ještě nadávat, že já si mám hlídat děcka, to nevím, co si pod tím mám představit, když s nima stojím na kraji a čekám až projde, asi jim mám dát náhubek a vodítko :-$ zkusím přečíst stanovy domu, pak zajít na obec a poptat se, co s tím *-)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (14.3.2016, 8:59)
Simčo, jak já Vás chápu. Bohužel s tím nic neuděláte. Dokud se nikomu nic nestane. Můj příběh. Dcera 11 let chodí ráno na autobus. Potkává chlápka s vlčákem bez vodítka. Ona nikdy nehladí cizí psy. Psa máme a ví jak se má chovat. Vlčák ji rafnul za předloktí, naštěstí měla zimní bundu a mikinu, takže na ruce jen modřiny. Bydlíme na vesnici, ptala jsem se jí, jestli to je někdo koho potkáváme na procházkách. Nevěděla. Volala jsem na MP. Nic nemůžou samozřejmě udělat (bylo mi to jasné dopředu) dokud se něco nestane, škoda na majetku nebo na zdraví. Pak mi ho jednou ukázala jak jsme jeli autem a měla jsem chuť vystoupit, pes opět bez vodítka pár metrů přžed majitelem. Jediné ponaučení. Pes chodí po chodníku a dcera přechází na druhou stranu, kde sice chodník není, ale snad se jí nic nestane. Před 14 dny jsme je potkali. Zpoza rohu vyběhl pes a hnal se k naší feně. Pánovi jsem slovně naložila a nečekala na

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (14.3.2016, 9:01)
na odpověď. Bohužel psi nemohou za to, že mají blbé páníčky.

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (14.3.2016, 9:13)
já to nedávám za vinu psovi, to vůbec ne, sama mám psy ráda, je to o lidech, jsou bezohlední a myslí si, že když mají psa, tak můžou asi vše(né všichni), bohužel nevím, jak se jim v baráku plně vyhnout, dcera chtěla chodit sama ze škole dom, ale bojí se, že je opět počká v baráku a ona se třepe, začne stresovat a tohle je pro psa jasný signál, že je slabší a může jí napadnout, nedej bože, kdyby začla třeba ječet, prosi to bude nepříjemný a co....to mám sakra čekat až jí nějáký kousne? To je fakt na hlavu postavené 8o|

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (14.3.2016, 7:59)
mám dvě dcery 4roky a 8let, psů se bojí, protože když byly malé, tak je tu jeden velký málem shodil ze schodů, ale to je jiná historka, kdy mi majitelka nadala, že ona si nemusí hlídat psa(rotvailera)a já si mám hlídat děti(stála jsem u nich), upřímně jsem v ten moment měla nahnáno i já, protože člověk nikdy neví....dnes ráno, šel chlap taky s tak velkým psem, holky si stouply na bok a já před ně, protože byl na volno, tak aby k nim nešel, pes šel hlava nehlava, bez vodítka, koše přes nás...majítel 5metrů za ním mi začal nadávat, že jsem kráva a že mám psa pustit, že on tady bydlí, rozum mi nad tímto stojí....tak já schválně s děckama stojím bokem, aby si pes uráčil projít metr širokou uličkou a ještě dostanu nadaný, samozřejmě pán měl mnoho argumentů a největší problém jsem byla já s dětma, že vůbec chodíme po chodbě....psy mám ráda, ale proč sakra aspoň tak velký nemají v paneláku koš a vodítk

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (14.3.2016, 8:01)
psy mám ráda, ale proč sakra aspoň tak velký nemají v paneláku koš a vodítko?! Dá se s tím něco dělat, oba majitelé jsou psama posedlí a na druhé se neohlíží, nepotřebuju, aby čekal až projdeme, ale ať má sakra psa alespoň na dosah a má koš a né, že si chodí po chodbě sám :-( jedna majitelka tu má malýho jorkšíra a toho si vždy hlídá, nejde mi o velikost psa jako takovou, ale hlavně jedna z dcer má až panickou hrůzu a bohužel, když dojedeme výtahem dolů, tak není možný se jim vyhnout, o což se snažím, když jdeme třeba společně z venku, že nechám, aby oni šly se psem a pak jdeme my :-$

ODPOVĚDĚT
Petra Ř. (petrulka) ID 33, mimibazar.cz/petrulka (14.3.2016, 8:13)
Tady nic nevyřešíte, podle toho, v jakém typu domu bydlíte řešte s ofic. zástupci. Že jsou někteří lidé blbci je bohužel fakt +o(

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (14.3.2016, 8:26)
Jako sami uvažujeme dost dlouho o tom, že pořídíme psa, ale abychom měly strach chodit pak i s ním, to už ej opravdu vrchol....jde mi o děcka, hlavně ta starší má strach ze psů a až panickou hrůzu....zkusím asi zajít na úřad tohoto paneláku a poptat se tam, co se s tím dá dělat *-) ale mám obavu, že s tím asi nic neudělám *-)

ODPOVĚDĚT
Petra Ř. (petrulka) ID 33, mimibazar.cz/petrulka (14.3.2016, 8:29)
Co jste za dům? Pravděpodobně máte stanovy a v nich ustanovení ohledně zvířat v domě je, tím pádem je to vymahatelné..nebo jste v obecních bytech? Pak bude domovní řád, totéž u družstevních..

ODPOVĚDĚT
Jarmila G. (Jajka123) ID 246473, mimibazar.cz/jajka123 (14.3.2016, 8:09)
Nechápu, proč to řešíte tady a ne s domovníkem?

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (14.3.2016, 8:23)
Neřeším, ale ptám se, zda je možnost tohle vůbec řešit, je to dům obecní, tudíž jít jedině na obec, ale co oni zmůžou, kdžy to majitelé psů popřou....tak nevím, zda je jiná možnost, jak tohle řešit *-)

ODPOVĚDĚT
Petra Ř. (petrulka) ID 33, mimibazar.cz/petrulka (14.3.2016, 8:30)
Tak tady je ta možnost vůbec nejvyšší, naopak ,-) ale musíte si na tom trvat a pořád chodit a stěžovat si a nejen vy, ideálně...

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (14.3.2016, 9:09)
zkusím najít nějáké stanovy domu a uvidím, zda tam něco najdu *-)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno