Plny invalidni duchod
prosim o radu,musi opravdu clovek ktery ma docasny PID ukoncit pracovni pomer v zamestnani?Neni nejaky zpusob v zakone jak se domluvit o neplavcenem volnu?Zkratka jak vyresit,kdyz se do prace chcete vratit ale nemuzete hned nastoupit.Mate nejake rady
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 37256 (28.4.2016, 19:45)
Pokud už jste ukončila neschopenku a nebo jí ukončíte, protože Vám byl přiznán ID tak buď musíte nastoupit do práce, pokud Vám lékař vystaví potvrzení práce schopná na mimořádné prohlíce, pokud budete schopná a nebo budete muset dát výpověď, protože pak byste měla "áčka", nejste omluvená z titulu pracovní neschopnosti. A nebo se zkusit domluvit, zda-li by Vám zaměstnavatel skutečně nedal neplacené volno, ale to by za Vás asi musel někoho přijmout a to si myslím, že by bylo nefér vůči tomu dalšímu člověku, aby nastoupil jen na dobu určitou kvůli tomu, že teď chcete mít ID a časem nastoupit. U nás v organizaci jsme to vyřešili jedné paní hodně zkráceným úvazkem na dobu 1 roku s tím, že záskok na ten rok byl rád, že si při důchodu něco vydělá. Se zaměstnancem se sepsala dohoda o změně pracovního poměru na jeden rok na změnu úvazku. (F)
Je s podivem, že lékaři sice vydají potvrzení na důchod

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 37256 (28.4.2016, 19:48)
a pak dají souhlas se zaměstnáním To mně hlava nebere, ale i takový 2 případy jsme měli. Jedna paní nastoupila pak na částečný úvazek, druhá dala výpověď.

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (28.4.2016, 19:33)
pokud je přiznán ID, zaměstnavatel, není-li blázen, pošle zaměstnance na pracovnělékařskou prohlídku, aby byla posouzena způsobilost k práci. Pravděpodobně se zjistí, že je zaměstnanec nezpůsobilý. Pak už je řešení na nich - lze se dohodnout na neplac. volnu, to nemůže nikdo nikdy zakázat. Zaměstnavatel může dát výpověď. Nebo převést na jinou práci, která by byla vhodná (jestli takovou má).

ODPOVĚDĚT