Domek X byt
viz. komentář
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 31 komentářů
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (3.5.2016, 20:05)
Já bych volila bez rozmýšlení domek. Umíme si spoustu věcí udělat sami, rádi makáme na zahrádce. Kolem domu a zahrady je práce pořád - bude Vás to bavit? Nebo pohodlí a válení u TV v bytě? Pravidla si musí každý sjednat s rodinou i sousedy, tam rozdíl nevidím. Se sousedy (hlukem) jsem problém nikdy neměla, máme dobré vztahy.

ODPOVĚDĚT
Jana Ch. (koniprd) ID 242621 (2.5.2016, 19:36)
Záleží,jestli vás láká práce na zahradě,na baráku,já jsem typický panelákovec,otočím kohoutkem u topení a nemusím schánět dříví nebo uhlí jako známí,když teče do střechy,je mi to celkem jedno,páč to někdo vyřeší za mně a nemusím platit veškerou práci sama,sice mi občas vadí hluk od sousedů,ale kdo mi zaručí,že vedle v baráku nebudou pořádat hlučné párty každý víkend? (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (goldenka) ID 367158 (2.5.2016, 18:17)
Já by jsem volila domek, nesnáším sedět zavřená doma a nebo běhat milion schodů. V domku trávíme celé léto na zahradě v pergole, domů jdeme až večer. Záleží na co jste zvyklá. V bytě jde člověk ven jednou za den a když si sedne na lavičku čumí celý sídliště. ,-)

ODPOVĚDĚT
Linda U. (ženazapultem) ID 355152 (2.5.2016, 18:00)
Já radím domek. Když se nebudete chtít vidět s příbuznými, tak se jednoduše nenavštívíte, předpokládám, že klíče od domku by příbuzní neměli... My bydlíme vedle našich, oba jsou v důchodu a kolikrát se celý týden ani nepotkáme. (L)

ODPOVĚDĚT
Petra Ř. (petrulka) ID 33, mimibazar.cz/petrulka (2.5.2016, 16:34)
Já jsem v baráku (máme chalupy) na nervy, jsem panelákové dítě a potřebuju kolem sebe šrumec..jak je ticho, jsem nesvá ,-) navíc tedy u nás by soukromí naprosto neexistovalo, ve té stejné situaci. Doma v podstatě jen přespáváme, jinak furt někde lítáme (F)

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (2.5.2016, 16:12)
Určitě domek a stanovit si jasná pravidla!
Byt sice nyní máte vyhlédnutý krásný, zrekonstruovaný atd. atd., ale co sousedi?
Budou také tak ideální?
Za svůj život jsem v bytě žila pouze 2 roky, já zvyklá z rodinného domu a ještě jsme chytli hooodně špatné sousedy (každý víkend od pátka do neděla nad námi "párty" po parketách si kouleli skleněné lahve, řvali, hudba nahlas, rány), poté pravidelně schody zeblité...v týdnu pro změnu domácí kino, repráky na zemi na parkétách a tak to dunělo tak, že to budilo i týdenní miminko na druhé straně bytu.
Bylo to bez výtahu, kočár tam nechat dole nešlo ani na 20 minut, takže vždy jsem ho na 2x táhla do 3. patra...pro mě vzpomínky děs a jsem ráda, že jsme v domku (F)

ODPOVĚDĚT
Miroslava Š. (sarimiri) ID 197923 (2.5.2016, 15:54)
Za mė jednoznacne domek,mam srovnání,bydlela jsem jedenáct let v bytě,nyni třetím rokem domek a neměnila bych,v byte zadne soukromi,vse je slyset,omezeny prostor a staci jeden nepříjemný soused a mate po pohodovém bydleni...s rodinou se domluvíte,nastavíte si hranice

ODPOVĚDĚT
Petra B. (tonky) ID 48111, mimibazar.cz/tonky (2.5.2016, 15:02)
My takto bydlíme,v domku, vedle sestru a rodiče a je to v pohodě. Ale jsme oba manuálně zruční, takže údržba zahrady a domu pro nás není problém. Pokud bysme na to nebyli, pak je lepší byt. Každý je jiný a podle toho volí bydlení. Přesto, že mam celou rodinu kolem sebe, do soukromí si nelezeme. Občas se navštívíme a je to super. Jsem ráda, že mám rodiče blízko.

ODPOVĚDĚT
Pavla V. (krasajda) ID 59152 (2.5.2016, 14:27)
za mě domeček a příbuzenstvo takhle blízko má snad víc výhod než nevýhod ;), jinak pravidla se dají určit - ale chce to hned v začátku...
My jsme bydleli 20let v paneláku a jedním slovem děs běs, když náš neštvali sousedi, tak jejich psi.....fakt není nad to být ve svém než když máte poslouchat štěkajícího psa ( v noci ) nebo hudbu a zpěv rozjařených sousedů ( opět v nočních hodinách...)

ODPOVĚDĚT
Miluše Ž. (mildík) ID 15565 (2.5.2016, 14:06)
Jednoznacne domek.

ODPOVĚDĚT
Zuzana G. (zigi) ID 20599, mimibazar.cz/zigi (2.5.2016, 14:05)
jednoznačně domek. Do bytu můžete odejít vždycky, ale opačně to nejde tak lehce, zvlášť pokud byste např. pozemek už měli prodaný

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 31112 (2.5.2016, 13:58)
Domek, jsem v bytě (ne paneláku) a trpím tím už 18 let, jako bych nežila, vůbec. I dětství mi v bytě přijde šílené oproti domečku se zahradou atd. Právě jsem v každoroční jarní depresi, protože si připadám jak křeček zavřený v kleci. Na domeček jsme bohužel neměli a nemáme :´(, tak třeba v příštím životě. Jinak záleží, jaké máte vztahy s rodinou, ale já osobně, pokud by byly relativně dobré, tak bych si v případě neshod dokázala udělat pořádek, nastavit určitá pravidla. Za mě jednoznačně domek a ne králíkárnu. Na jaře utíkám do domku na zahrádku ke kamarádce, jinak bych se zbláznila.

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (vibri) ID 274273 (2.5.2016, 13:08)
cca před 8 lety jsme byli na tom ganz stejně. Koupili jsme si byt ve městě, nádhera, všude a všechno u ruky. O pár měsíců později k mání ruina, ale vedle mé tchyně a synem alkoholikem. Koupili jsme to. Hned na začátku to brali jako průchozí zahradu, chodili k nám stále. Na stěstí manžel svoji rodinu usměrnil, já taky a máme klid. když se chceme vidět, zavoláme si, ale jinak každý u svého. Sice jim to trvalo, ale funguje to..

ODPOVĚDĚT
Monika V. (tarýsek1) ID 309399 (2.5.2016, 12:07)
Můžete si vybrat : na bytě sousedy ze všech stran, které neznáte ( mohou být paka ) nebo u domu rodiče, o kterých víte, co od nich čekat. My zažili obě varianty, nyní jsme na baráku a je nám dobře! Máme oploceno a s příbuznými nastavena určitá pravidla. Bylo to těžké, ale jak si to uděláme, tak to máme (plaz)

ODPOVĚDĚT
Dana S. (danisuchankova) ID 456695 (2.5.2016, 12:03)
Určitě domek.Do bytu bych teda nešla ani zadarmo.Mám taky dům a vedle mě má dcera dům a ještě rodiče.A je to teda ůplně v klidu.Každý si dělá co chce a v létě spolu posedíme .opekáme a je to teda super.Jo a ještě tady bydlí syn.Za mě je to ůplě normální.A v létě v bytě tak leda sedět na balkoně a dívat se na cizí lidi,tak to raději budu sedat na lavičce,krásné zahradě a budu se koupat ve vlastním čistém bazénu.Tomu se říká pohoda ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 31112 (2.5.2016, 13:59)
Mám to taky jen, jen jsem bohužel v tom bytě, nesnáším ho. No, každý prostě nemůže mít všechno. To jen k tomu "ani zadarmo", protože někdy není zbytí, i když člověk chce něco zcela jiného.

ODPOVĚDĚT
Hana H. (retrohana) ID 497386 (2.5.2016, 11:49)
Jestli vycházíte s rodinou a budete si umět nastavit nějaká pravidla ohledně soukromí, určitě domek (F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (2.5.2016, 10:44)
Pokud bych takovou volbu měla já a představím si svoje rodiče a manželovu babičku v zádech, beru roha do bytu. Příbuzní poblíž určitě často pomohou, bohužel často také do hrobu. Asi bych zvažovala jací ti dotyční jsou. Určitě je fajn mít poblíž rodiče, vlastní a ne rodiče partnerovi ale i tady bych volila podle toho, jací jsou, jaké máte vztahy. Stejně tak s babi partnera...bude možná potřebovat rok od roku víc a víc pomoci, my když jsme takto bydleli kousek od manželovy maminky a babičky, tak babi u nás byla prostě pořád, to bylo na palici, pak se už i volný čas redukoval na babi, protože se to tak nějak očekávalo, byla tu lítost atd...dobře zvažte (F)

ODPOVĚDĚT
Libuše H. (libusHlad) ID 350942 (2.5.2016, 8:55)
Pokud máte s rodinou dobré vztahy tak v tom nevidím problém bydlet blízko. Něco jiného je bydlet v jednom domě s rodiči nebo prarodiči. To je pak o kompromisech,když chcete něco udělat na domě nebo kolem domu. Ale v tomto případě budete mít svůj dům a svou zahradu. Já jsem na tom podobně. Nemám tedy rodiče hned naproti, ale bydlí nedaleko. Mně to tedy nevadí, že se párkrát do týdne zastaví na chvíli. Když byli děti malé, tak je třeba vyzvedávali ze školky nebo družiny, když jsme nestíhali s manželem. Když byli starší, tak byla taková pojistka, když kluci třeba zapomněli klíče od domu, došli k babičce.
Rodiče nám nemluví do toho jak si co uděláme na domě nebo na zahradě, já v tom problém nevidím. A pokud máte pocit, že vám budou mluvit do života, tak to můžou dělat i když budete v bytě, pokud tedy ten byt nebude 100 km daleko.

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (2.5.2016, 8:52)
Já bych volila domek - v bytě by mě vadil hluk sousedů, i my bychom je rušili a řešit bych to fakt nechtěla, cítila bych se tam omezovaná... to raději vlastní domek se zahradou a být svým vlastním pánem, v sousedství babičky na hlídání ... s jasným nastavením pravidel - aby to nedopadlo, jak v tom seriálu "Rudyho má každý rád" ,-)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (2.5.2016, 8:40)
My se na podzim rozhodovali byt nebo dům..... u nás zvítězil byt. Hodně záleží zda je chlap technicky a manuálně zručný, či nikoliv ,-). Pokud je zručný a spoustu práce zvládne sám, tak bych se nebála domu - v opačném případě bych upřednostnila byt.
Že jsou příbuzní kousíček by pro mne nebyl problém - to je o nastavení zvyklostí a pravidel..... (F)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 31 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>