Špecle
Dobrý den, děláte někdo domácí? Prosím o recept a na čem děláte. Děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Jana S. (českolipačka) ID 559236 (20.5.2016, 14:15)
dlouhá léta dělám špecle z tohoto těsta a tlačím je přes sítko na halušky, vařím cca 2 minuty a šup do cedníku a na talíř. V míse mixérem rozšlehám 4 vejce s 250ml mléka, lžičkou soli a 400-450 g (dle savosti) hladké mouky. Těsto musí být o málo hustší než lívancové.
Občas dělám i jinou variantu a tu promíchám s bryndzou nebo strouhaným balkánem a opečenou ang. slaninou...2 vejce prošlehám s 250ml vody, větší špetka soli a 500 g polo. mouky

ODPOVĚDĚT