VÍNO z červeného RYBÍZU - domácí recept
Prosím, poraďte nějaký hlavně co nejjednodušší. Máme červený rybíz z jednoho keříku.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (7.7.2016, 8:55)
Děláme klasický "ČŮČO" ,-) ,-) ,-)
Do třílitrovky nasypeme obraný a očištěný rybíz (nebo ostružiny), zasypeme kilovkou cukru, zalijeme vodou, přetáhneme mikroten a zagumičkujeme. 6 týdnů to stojí na lince a nikdo s tím nic nedělá.
Potom se hadičkou přes plátno vytáhne "víno" do lahví, zavíčkuje a je hotovo.
Čůčo jak za dob našich babiček (Y)

ODPOVĚDĚT
Veronika V. (veronika) ID 236199 (9.7.2016, 19:55)
zeptám se úplně blbě.ale kolik rybízu tam mám dát.. sem to nepochopila..až po okraj sklenice?a kolik čůča asi potom je.?..mám každý rok +- 40l rybízu a už mi leze džem i ušima...

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (9.7.2016, 21:02)
Dáváme cca 2 kilča ovoce, na to kilčo cukru a dolejeme vodou tak aby nebyla sklenice úplně plná. No a je z toho cca tolik čůča kolik se tam dá té vody ,-) ,-)

Ale každý si dělá po svém, vše je od oka, proto taky co "výrobce" to jiná chuť ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (7.7.2016, 22:52)
Jooo, to jsem měla přesně na mysli (H) ,-) ,-) Moc děkuji!
A ještě jsem se chtěla zeptat, děláte do mikrotenu dírky?

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (8.7.2016, 1:03)
Ne ne, žádné dírky a vůbec neodkrývat, nemíchat - prostě nechat stát. (F)

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (22.7.2016, 15:02)
Jaruško, moc prosím ještě o poslední radu... Kolik přibližně má být toho rybízu na 3 litry? My než jsme ho sesbírali, ožraly nám ho straky 8-| ,-) Nějaký zas mám, ale nevím, jestli to nebude málo. Mooc dekuji (F)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (22.7.2016, 20:34)
Hani, na kilčo ovoce kilčo cukru. Ale zase to nebereme úplně přesně na gramy. Někdy kilčo rybízu, někdy kilčo a půl. (F)

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (22.7.2016, 21:29)
Moooc děkuju! (F) (F)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (6.7.2016, 15:44)
dělali jsme pár let zpátky. Potřebujete demižon, kvasnou zátku, kvasinky a tuším ještě aktivátor kvasinek. Na kvasinkách je návod. My jsme rybíz mleli na mlýnku, kde odstředil šťávu. Bez mlýnku bych do toho asi ani nešla (F)

ODPOVĚDĚT