očista tlustého střeva
Má některá z Vás osobní zkušenost z očistou tlustého střeva? Trpím na časté nadýmání. I reflexní masáž chodidla ukázala na problém v oblasti tlust. střeva. Poradíte, doporučíte co se Vám osvědčilo? krásný den a děkuji všem.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
eva p. (evicela) ID 205626 (15.8.2016, 19:21)
střevo se čist samo, nenechte se nalákat na žádné výplachy apod. jen by vám to narušilo mikroflóru střeva, nadýmání způsobuje spousta věcí, nejen střevo ale i žlučník, slinivka , chce to pořádné vyšetření na gastru a potom cílenou léčbu, ne šarlatány

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (15.8.2016, 18:33)
STřevo nepotřebuje čistit, nic se tam neusazuje. Techniky na očistu střeva spadají spíše do lehkých S/M technik a pod freudiánskou anální fixaci. Navíc mohou obecně narušovat střevní mikrofloru a paradoxně tak trávení ještě zhoršit.

Zksute vynechat na týden mléčné produkty a na jiný týden zkuste vynechat potravuny obsahující lepek, jeslti to pomůže.

Jezte více rozpustné vlákniny - ideálně v podobě namočených semínek jako je chia/psyllium/včelník/bazalka/len. Alespoń 10 g denně, alespoň 4 hodiny namočené do nějaké tekutiny či třeba jogurtu, aby se vláknina mohla rozpustit a šla trávit. Lněné semínko to chce pomlít, jinak projde trávením netknuto.

Obecně jezte více vlánkiny a přirozeně kvašené zeleniny. Pokud vám nevadí mléčný cukr či bíkovina, tak si pořiďte kefírová zrna a pijte alespoň půl litru kefiru denně.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (15.8.2016, 17:05)
Nějaká jednorázová očista vám nepomůže, spíš vyšteření a dlouhodobá úprava jídleníčku.

ODPOVĚDĚT