Máte nejaký dobry recept na nakládane houby??
Jsem začátečník v zavařování :-) :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Dana P. (DanušaP) ID 238115 (19.8.2016, 9:37)
já mám v receptech, houby podle babči, nemusejí se zavařovat a vydrží i pět let

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (18.8.2016, 8:55)
já roky dělala takto- houby nakrájet, spařit vřelou vodou a řádně propláchnout, potom dávat do sklenic, proložit cibulí, možno i česnek a křen dle chuti, zalévám nálevem z Deka a norm zavařit jako okurky

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Lenaap) ID 370811 (18.8.2016, 8:24)
Podušená zelenina smíchaná s uvařenými houbami a kečupem, sterilovaná.
1 kg hub
600 g paprik
450 g sladkého kečupu
450 g ostrého kečupu
200 g cukru
200 g cibule
2 lžíce soli
1 lžička nového mletého koření
1 lžička mletého pepře
1/8 l oleje
1/8 l octa

1. Očištěné houby povaříme zvlášť v malém množství mírně osolené vody (vaříme jen chvíli, tak 3-5 minut, podle druhu hub), měkké scedíme a necháme důkladně okapat
2. Očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninu podusíme spolu s ostatními ingrediencemi
3. Houby zamícháme do horké čalamády, pak směs přendáme do vyvařených zavařovacích skleniček
4. Dobře uzavřené sterilujeme 30 minut při 90 °C.

ODPOVĚDĚT
Vendula K. (Amalka.1) ID 194444 (18.8.2016, 11:45)
A nekazí se Vám to? Není tech 30 minut málo? Mě babička tvrdí že se mají zavařovat 2 hodiny, ale to se mi zdá zase moc - když je mám předvařené...

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Lenaap) ID 370811 (upraveno 18.8.2016, 12:34)
nekazi...vyvaruji sklenice v hrnci....vse dobre umyte,vysusene...a mam jeste posledni sklenici,kterou jsem zavarovala pred 3 lety.....je to fakt vyborne...davam i na spagety,nebo k masu....jestli mate obavy,tak dobu zavarovani natahnete na hodinu...

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (upraveno 18.8.2016, 14:42)
nám vždy chutnal nálev z Pikanty -koupený v běžném obchodě - ale pokud dáte i cibuli udělají houby takový ten sliz- někdo to nemá rád.


já tedy houby nejdříve povařím ve slané vodě a pak propláchnu a dávám do sklenic zaliji nálevem a 20 minut steriluji
2 hodiny je nesmysl, to se zavařuje maso 2 hodiny z hub by vám nic nezbylo po 2 hodinách

ODPOVĚDĚT
hana d. (kankalinka) ID 274098 (18.8.2016, 6:39)
http://makova-panenka.cz/recepty/nakladane-houby-10-nejlepsich-receptu-na-nalevy/

ODPOVĚDĚT
hana d. (kankalinka) ID 274098 (18.8.2016, 6:34)
Houby v kečupu


Ingredience
Houby 2 kg
Kečup - ostrý 310 g
Paprika
několik pálivých 900 g
Cibule
pokrájet 600 g
Rajský protlak
malé 2 ks

Postup přípravy:
Očištěné houby pokrájíme, necháme přejít varem v osolené vodě, důkladně propereme a scedíme. Papriky pokrájíme na širší nudličky, doporučuji přidat několik pálivých pro zvýšení pikantnosti celé směsi. Vše smícháme, chvilku povaříme, nandáme do skleniček a zavařujeme 1 hodinu při 95 °C.

ODPOVĚDĚT