| Lenka P. (Lenaap) ID 370811 (18.8.2016, 8:24) |
Podušená zelenina smíchaná s uvařenými houbami a kečupem, sterilovaná. 1 kg hub 600 g paprik 450 g sladkého kečupu 450 g ostrého kečupu 200 g cukru 200 g cibule 2 lžíce soli 1 lžička nového mletého koření 1 lžička mletého pepře 1/8 l oleje 1/8 l octa 1. Očištěné houby povaříme zvlášť v malém množství mírně osolené vody (vaříme jen chvíli, tak 3-5 minut, podle druhu hub), měkké scedíme a necháme důkladně okapat 2. Očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninu podusíme spolu s ostatními ingrediencemi 3. Houby zamícháme do horké čalamády, pak směs přendáme do vyvařených zavařovacích skleniček 4. Dobře uzavřené sterilujeme 30 minut při 90 °C.
ODPOVĚDĚT |
| | Vendula K. (Amalka.1) ID 194444 (18.8.2016, 11:45) |
A nekazí se Vám to? Není tech 30 minut málo? Mě babička tvrdí že se mají zavařovat 2 hodiny, ale to se mi zdá zase moc - když je mám předvařené...
ODPOVĚDĚT |
| | | Lenka P. (Lenaap) ID 370811 (upraveno 18.8.2016, 12:34) |
nekazi...vyvaruji sklenice v hrnci....vse dobre umyte,vysusene...a mam jeste posledni sklenici,kterou jsem zavarovala pred 3 lety.....je to fakt vyborne...davam i na spagety,nebo k masu....jestli mate obavy,tak dobu zavarovani natahnete na hodinu...
ODPOVĚDĚT |