Znamkovani znamkou ci slovne?
Maminky,ktera mate dite s individualnim vzdelavacim planem-syn mi dnes prinesl ze skoly,ze si mam vybrat jestli zadam znakovani klasicke nebo slovni a z jakych predmetu.Co se vam osvedcilo?Mozna to slovni je pro dite mene stresujici bych rekla.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Renata N. (renicz) ID 481587 (11.9.2016, 13:27)
dítě s IVP by mělo mít aspoň jedno slovní hodnocení a zbytek můžou být známky (aspoň tak to bylo zavedené ve speciální škole, kde jsem pracovala). Slovní hodnocení se psalo v předmětu, kde bylo nejvíc potřeba popsat "co a jak"

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (lala21) ID 15738 (6.9.2016, 22:06)
Dle mého je to individuální, dítě od dítěte. Syn má IVP. Od první třídy má klasiku. On známky neřeší (je ve 4.), slovní hodnocení by nedal - nerozuměl by mu. Jinak v první nemohl pochopit, že jednička je lepší než pětka, přeci pět je víc než jeden. Ještě, že naše pí. učitelka známkovala drsně od prvního dne a pětku z matiky donesl hned první týden - měl z toho ohromnou radost ,-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (Bzukova) ID 10901, mimibazar.cz/bzukova (6.9.2016, 21:06)
a obojí vám nenabízí? Syn má obojí a to bych řekla, že je značka ideál. Známky nejsou zcela vypovídající, takže si pak přečíst slovní hodnocení to krásně dokreslí.

ODPOVĚDĚT
Vlaďka D. (vladkadasva) ID 221201, mimibazar.cz/vladkadasva (6.9.2016, 20:58)
Každé dítě je jiné. Pracovala jsem několik let na alternativní ZŠ a z praxe znám, že na některé děti působí slovní hodnocení spíše negativně v ohledu na jejich osobní snahu, ochotu učit se, naučit se... ztrácí zkrátka motivaci přinést lepší výkony, výsledky, přestože na ně mají. To není úplně dobrý vzor pro jejich další roky života. Myšlenka je to hezká, ale nemusí přinést pokaždé dobré ovoce. Volila bych obě varianty zároveň, pokud by škola byla ochotna vyjít vstříc. Slovní hodnocení je ideální pro děti s ADHD a jinými poruchami či nějakým způsobem znevýhodněné. Co člověk, to jiný názor. Já osobně považuji klasické známkování za lepší variantu.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (6.9.2016, 20:03)
Mé děti měly, mají hodnocení ve škole slovní po celý 1.st., od 2.st.mají hodnocení kombinované tj.známky+slovní. Já slovní hodnocení vidím velice pozitivně a jsem z něj nadšená..známky považuji za téměř nic neříkající, nevypovídají nic..někde dítě dostane jedničku a na jiné škole by to bylo za 2,3...slovní hodnocení poměrně dobře dítěti sdělí, co a kde dělá špatně, jak se zlepšit, kde na sobě zapracovat, naopak ho vychválí do nebes v čem je dobré, v čem vyniká, jakým směrem se ubírat.Zavedla bych ho povinně všude, minimálně pro 1. a 2.třídy..absolutně bez stresu, především děti, tudíž i já.Jak píše dole Jitka, pokud mají i spolužáci hodnocení slovní, jděte klidně do něj, pokud hodnotit slovně na škole není běžné, pak bych nejspíš chtěla, aby bylo dítě hodnoceno stejně jako druzí.

ODPOVĚDĚT
Monika H. (hemule) ID 378875, mimibazar.cz/hemule (6.9.2016, 20:02)
Posílám odkaz http://unasnakopecku.blogspot.cz/2016/06/zase-rok-za-nami.html paní je maminka i učitelka a píše o slovním hodnocení dole jsou i komentáře. (F)

ODPOVĚDĚT
ILONA H. (ilonka72) ID 186165 (6.9.2016, 19:46)
U nás ve škole má 1a 2 třída slovní hodnocení a docela mi to vyhovuje.Holka je taková lítostivá a kdyby její kamarádky měli jedničky a ona třeba ne tak by brečela....a odradilo by jí to.Paní učitelka jí tam napíše,co má zlepšit a na co se zaměřit...a to vlastně každému.....tak si děti nezávidí a nestresují se. (F)

ODPOVĚDĚT
Dana S. (Dana Stankova) ID 19655 (6.9.2016, 17:02)
Jsem učitelka, za sebe doporučuju klasické známky během roku a na vysvědčení slovní z češtiny, matiky, cizího jazyka - tam by mohl mít problémy a tím, že se situace popíše bude to lepší.

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (6.9.2016, 15:49)
To hodně záleží na učiteli a jeho pojetí - měli jsme slovní hodnocení věcné, povzbudivé, ale taky jedna kritika za druhou.
Osobně bych se spíš přikláněla k tomu, aby dítě bylo hodnoceno stejným způsobem jako jeho spolužáci - pokud slovní hodnocení nemá celá třída, bude to další věc, která dítě vyčleňuje.

ODPOVĚDĚT