Jak fungujete bez řidičáku?
Holky, nemám řidičák, nemám strach, že bych nezvládla testy, ale z dnešního provozu atd... Jsou ale chvíle, kdy si připadám tak trošku méněcenná i když to bez ŘP zvládám celkem v pohodě. Máte to také tak? Podělte se. Děkuji (o:
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 37 komentářů
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (19.9.2016, 11:38)
Mám řidičák od 17let, povoleno řídit od 18 let ale víc řídit jsem začala až asi v 25 letech. Dnes to patří k základu jako mít maturitu, umět trošku anglicky. U další generace bude základ řidičák, VŠ, perfektní angličtina.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (16.9.2016, 20:59)
Bydlím uprostřed Brna a nemám ani tramvajenku, všude chodím pěšky, MHD tak dvakrát třikrát za měsíc, když náhodou specham na poštu, nebo k Dr na čas, ale zpátky stejně pěšky.....zvládám, je mi fajn, ale bez řidičáku si taky připadám méněcenná, všichni se diví a nechápou tukají si na čelo. Ale připadám si tak opravdu spíš kvůli těm druhým, mě samotný to tohle vyhovuje.

ODPOVĚDĚT
Irena Lonská (Irell) ID 113275, mimibazar.cz/irell (17.9.2016, 7:15)
Peti, zastávám Váš názor (kdybych byla na vesnici, kde jezdí 2 autobusy za den - problém s tím, že nemám ŘP bych asi měla větší) - ráda chodím pěšky, jen občas si říkám, že by se hodil. Spíše je to také kvůli těm údivům ostatních - :-o :-o "Ty nemáááššš řidičááák???". Nedávno jsem viděla starý nahraný rodinný film z našeho města a když jsem viděla ten minimální provoz aut - byla to nádhera. Začala jsem o tom přemýšlet a napadla mne tato otázka do poradny. Holky, všem moc děkuji za Vaše názory a jsem ráda, že nejsem sama ,-) .

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (17.9.2016, 6:56)
Taky se s tímto přístupem setkávám, lidi nejsou tolerantní. Měli by respektovat, že vy to prostě máte tak, každý jsme jiný a když už pro nic jiného, tak aspoň pro životní prostředí je to plus, že na světě jezdí o jedno auto míň (F)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (16.9.2016, 13:47)
Tak já bych se bez řidičáku neobešla. Jak jsme na vesnici, tak musí mít řidičák každý, kdo jezdí do práce jinam než do Prahy (tam jezdí od nás MHD). Takže - já do práce, děti do školy, na kroužky, k lékaři, prostě všude. Někdy už mi to leze krkem a o víkendu nechci auto ani vidět. Ale prostě je to nutnost. Ale je fakt, že než se bát řídit v provozu, tak je lepší jet autobusem či vlakem.

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (17.9.2016, 6:57)
Manžel to má podobně, třeba o dovolené nechce auto ani vidět. (F)

ODPOVĚDĚT
Sylva V. (GSylva) ID 5548, mimibazar.cz/gsylva (16.9.2016, 13:39)
Řidičák mám od 21,ale řídím až od 31,nyní už 9 roků.Do 31 jsem ho skoro nepotřebovala,pak se změnila situace a já ze dne na den musela!Chce to zodpovědnost,respekt ,nebát se a dobrou pojistku .Dneska mě akorát naštvou ti řidiči,co neznají přednost zprava,blinkr z kruháče a pak ti kteří jedou standardně sedmdesátkou v obci i mimo,jo a kategorie dědečci 40 v obci i mimo a starší cyklisti bez řidičáku,ti jsou kategorie sama o sobě!Taky ti co si říkají,že se jim nemůže nic stát.Jinak si taky pamatuju,že jsem bez auta čekala na manžela,ať jedeme s klukem na pohotovost kvůli kýly.Dneska už bych ušetřila klukovi spoustu bolesti a sobě nervů.I tak ušetřím spoustu času autem kamkoli, bez něj ,bych se musela někoho doprošovat.Tchán má sice řidičák na tank,ale do auta nesed ani nepamatuju,tchýně nemá ani řidičák a moji jsou daleko.Není nad to být soběstačná.Můžete začít kratší trasy a pak přidávat.

ODPOVĚDĚT
Markéta V. (Markule) ID 11317, mimibazar.cz/markule (16.9.2016, 11:49)
Taky řidičák nemám, bojím se, bojím se provozu i když jedu na kole...v obci máme vlakovou i autobus. zastávku, za prací také nemusím dojíždět. Horší je , když zavolají třeba ze školy, že j potřeba dojet pro děti...to musím využít nebo spíš otravovat :-(( maželovu mamiku, nebo mého tátu ..jinak mě osobně řidičák nechybí, jednou za týden zajedem s manželem na nákup a jinam nepotřebuji jezdit...a když, tak sednu na vlak nebo bus.ty jsou poloprázdné ....dříve jsem jezdívali do práce i do školy všichni jen vlakem, nebo autobusem, dnes jede každý svým autem ,a na silnici je neskutečný autmobilový provoz..

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (16.9.2016, 11:37)
Já si bez řidičáku neumím život představit. Spousta věcí je jednodušších. Být vámi, tak bych si v sobě nehýčkala ten pochybný strach. Není podle mě dobře se bát něčeho, co jste ani nezkusila. Jezdím každý den pracovně, města, vesnice a nemyslím si, že dnešní provoz je taková hrůza jak se tvrdí. Ti neohleduplní, neslušní řidiči jsou v menšině, jen jsou holt víc vidět. V zásadě většina řidičů pravidla provozu dodržuje. S řidičákem jste samostatná a soběstačná. Pamatuju si na hrůzy, kdy měl táta žlučníkový záchvat a čekali jsme hodinu na sanitku. Kdybych tehdy měla auto, nemusel tak trpět. Já už bez něj nedám ani ránu. Neříkám pořád jezdit a jezdit zbytečně ale když chcete nebo potřebujete vyjet, tak jste soběstačná, nejste odkázaná na sousedy, tetičky, kamarádky.

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (16.9.2016, 19:00)
Většina dodržuje? To by mě zajimalo kde ..jedeme obcí 50, všichni nás předjíždějí, jedeme mimo obec 100 a totéž, většina jede nejmíň 120 +o(

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (16.9.2016, 19:50)
Myslím, že trochu přeháníte. Všichni vás určitě nepředjíždějí. Já ani na rychlostních silnicích nejvyšší povolenou rychlostí nejezdím a všichni mě určitě nepředjíždějí. V obci takřka vůbec.

ODPOVĚDĚT
Michala F. (misuuu5) ID 8296, mimibazar.cz/misuuu5 (16.9.2016, 19:55)
Jezdím mimo obec 90, no spis 89 a nepředjizdi me jen traktory a kombajny (smich)

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (16.9.2016, 20:16)
Přesně tak, i přes plnou čáru, úplně klidně.

ODPOVĚDĚT
Petra C. (crhakp) ID 22564, mimibazar.cz/crhakp (16.9.2016, 10:28)
řidičák mám od 18 let, řídím pořád, dělám rodinné taxi, ovšem netroufám si na dlouhé vzdálenosti do cizích měst,protože mám absolutní orientační nesmysl. Ale cestu do 75km vzdálené pobočky naší firmy zvládám v pohodě. A například Olomouc mám naprosto zmáknutou...
Ale zrovna před pár dny jsme měli na pivku rozhovor se dvěma kamarádkama,a já jediná s řidičákem,a normálně by mě názorově umlátily, protože ony řidičák nepotřebují (dělají v místě bydliště), kam chtějí je někdo vždy odveze (já se nikoho nedoprošuju,sednu a jedu), o rodiče se nestarají (pořád převážím rodiče,tchány,babičky...) atd atd...
Každý to má dle situace a svojí potřeby, a to co vyhovuje mě, nebude vyhovovat Vám (F)

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (16.9.2016, 8:51)
já jsem třeba na řízení vyloženě závislá, miluju to. Ale mít obavy jako vy, určitě bych si řidičák nedělala a necítila se nějak méněcenně. Třeba kamarádka to má jako vy, ale mermomocí chce řídit, řidičák i má, ale dle mého názoru je svým strachem doslova nebezpečná sobě i svému okolí - měla jsem tu čest s ní jet a bylo to o nervy. Takže ne, vše vašem případě bych o řidičáku opravdu neuvažovala, obdivuji vás, jak jste schopná to zvládat bez něj (Y)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 37256 (16.9.2016, 8:13)
Já si život bez řidičáku nedovedu představit. Dnes a denně jezdím do práce autem, nedovedu si představit cestovat autobusem. Člověk je svobodný, nemusí hlídat čas.
A jen pro povzbuzení. Moje mamka celý život měla řidičák, celý život neřídila, jen párkrát. Ale letos v únoru zemřel taťka, mamina si zařídila jízdy a ted už jezdí, troufne si i za mnou a vnoučaty 50 km. A to je jí 70 let!!!!!!! Ano, do velkého města si netroufne, ale dojet do města s 3-mi tis. obyvateli ano a to je důležité, dojede si na nákup, k doktorovi, ostříhat psa a i za námi. (F)

ODPOVĚDĚT
Jana B. (mil4a) ID 103957 (16.9.2016, 8:07)
15 let jsem dojížděla s dcerou do spec.školy busem.Pak jsem se pohádala s manželem a jen tak z trucu prohlásila,že si ty papíry udělám.A už nešlo vycouvat,to by mi hrdost nedovolila ,-).Řidičák jsem dělala ve 47 letech a doted si nadávám,proč jsem to neudělala dřív.Těch starostí co bych si ušetřila.Jo a autošlolu jsem dělala v Ostravě a ted nemám problém jet do města do provozu(bydlím na vesnici).

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (15.9.2016, 23:25)
ridicak mam pres deset let a neridim vubec :-( Proste se bojim, nemam praxi, odhad rychlosti, vzdalenosti, nejsem schopna sledovat najednou tachometr, znacky a provoz okolo +o( Myslim, ze i pro me okoli je lepsi, kdyz neridim ,-) Obcas si to zkusim mezi vesnicema, ale to je tak vse. Na druhou stranu bydlim ve meste, vsude dojdu pesky, nebo na kole a muj (svatba) je zlatej, nema problem me nekam dovezt, odvezt, vyzvednout, atd.

ODPOVĚDĚT
Petra S. (petula.s) ID 31907, mimibazar.cz/hnizdecko (15.9.2016, 23:11)
Já teda řídím často ,-), ale jen k těm argumentům "já bych se bála, všude samý agresivní řidiči"... Já teda daleko častěji potkávám ohleduplné než agresivní řidiče - zastaví a nechají mě vyjet z vedlejší silnice, i když mají přednost,... Uhnou v úzké ulici, i když je překážka na mojí straně, pustí mě když couvám z parkovacího místa,... Řídím fakt denně a někoho vyloženě zlého, agresivního, bezohledného jsem nepotkala ani nepamatuju (F)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (16.9.2016, 8:15)
Přesně tak (Y)já jsem asi před 3 týdny zabloudila v Brně ,-)zapomněla jsem si navigaci a jedna moc hodná řidička mně vyvedla správným směrem (L)ne všichni jsou zlý a agresnivní já mám zatím samou dobrou zkušenost (F)

ODPOVĚDĚT
Veronika F. (frini) ID 280377, mimibazar.cz/frini (16.9.2016, 7:46)
Tak to závidím. Jezdím denně autem do práce a i když je bohudík většina řidičů slušných a ohleduplných, tak každý den se najde i pár magorů. Možná je to tím, že dojíždím do velkého města v těch nejvíce frekventovaných časech - kolem sedmé ráno a po třetí odpoledne. Dojet domů je celkem adrenalin. Takže já ten argument chápu. Na druhou stranu, řídím téměř dvacet let a život bez auta si nedovedu představit. Jsem pánem svého času. Nemusím si organizovat den podle odjezdů autobusů - problém hlavně na vesnicích.

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (16.9.2016, 6:39)
Petro, tak to máte fakt asi štěstí na slušný lidi, jinak nevím, mně stačí, když jezdím s manželem a musím ho upozorňovat na řidiče z vedlejších, kteří prostě nedají přednost. Já bych to nedávala, kvůli horšímu zraku mám zpomalenější reakce a vlastně ještě beru léky, které taky ovlivňují pozornost. A ani nesnesu v autě zapnutou klimatizaci, což je teď v těch vedrech na mrtvici +o(

ODPOVĚDĚT
Jana M. (Any M.) ID 509338, mimibazar.cz/anym (15.9.2016, 21:20)
Já sice řidičák mám, ale neřídím už je to pět let. Jsou sice situace, kdy by mi usnadnilo život mít auto a řídit, ale naštěstí bydlím v centru Prahy, všude kam potřebuju se dostanu i s dcerkou MHD, parkování je tady noční můra, pravidelně potkáte auto v protisměru v jednosměrce a přednost z prava je zřejmě neslušné slovo, u nás na rohu už manželovi dvakrát zbořili čumák, jelikož si za posledních 10 let ještě řidiči nezvykly, že došlo k úpravě značení a silnice již není označená jako hlavní ... na to nemám nervy, vždycky jsem vystoupila z auta, klepala se a potřebovala panáka, zhodnotila jsem, že pro své bezpečí, bezpečí dcery i ostatních účastníků dopravního provozu bude lepší, když řídit nebudu...a jsem mnohem štastěnjší a vyrovnaněší...

ODPOVĚDĚT
Klára B. (kakunka) ID 1199 (15.9.2016, 21:16)
Nemám řidičák, je mi 41 a ještě nikdy mi nechyběl. Bydlíme v centru Prahy, všude se dostanu MHD, mimo Prahu jezdím vlakem. Pravda ale je, že manžel řídí rád a dobře - kdybych ho neměla, řidičák bych si asi udělala... i když v Praze se naštěstí dá krizovka řešit taxíkem. (F)
Ale chápu, že na venkově je to jiné, tam se asi bez auta neobejde nikdo... pro mě úplně nepředstavitelný styl života. (F)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (15.9.2016, 21:21)
Pro mně je zase nepředstavitelné v dnešní době nemít řidičák a je uplně jedno kde bydlíte jestli ve městě nebo na venkově (F)

ODPOVĚDĚT
Klára B. (kakunka) ID 1199 (15.9.2016, 21:43)
Já to sice chápu, ale fakt nevím, kdy a kam bych jezdila *-) do auta vlezu možná tak jednou za tři týdny, jednou za měsíc, když jedeme mimo Prahu... a svým způsobem jsem na to vlastně i docela pyšná (F)

ODPOVĚDĚT
Irena Lonská (Irell) ID 113275, mimibazar.cz/irell (16.9.2016, 15:22)
Také jsem pyšná, když je u nás ve městě dopravní kolaps (což je prakticky denně) a já jsem rychlejší než ta auta (Y) ,-)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (16.9.2016, 6:49)
Tak já to mám obráceně bydlíme na vesnici a do auta vlezu minimálně 3x denně vozím syna do školy i ze školy na tréninky víkendy zápasy asi je fakt rozdíl kde člověk bydlí já bych se tady u nás bez řidičáku neobešla *-)

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (16.9.2016, 20:40)
Nemusíte urážet, já s vámi také komunikovala slušně. Jak vidíte, i lidé, kteří řidičak mají, se bez něj dokážou obejít. Každý to máme jinak, já ho nepotřebuju a až ho možná někdy potřebovat budu, tak si ho udělám. V současné době mám jiné priority. Znám lidí bez řidičaku dost a věřte mi, jsou úplně normální (F)

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (16.9.2016, 20:19)
Jenže já ho nepotřebuju ani ho nechci, jsem pánem svého času i tak a bez nervů. (F)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (16.9.2016, 20:31)
Věřte mi že já žádné nervy za volantem nemám jezdím naprosto na pohodu a nikdy jsem s nikým problém neměla a to jezdím víc jak 20 let :-)pár lidí bez řidičáku znám a jsou to spíš takový labilnější jedinci a je lepší že ty papíry nemají :-$

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Alena V. (Aja10) ID 56958 (16.9.2016, 19:06)
No vidíte, my bydlíme na vesnici, cca 2 km od okresního města, když mi zrovna nejede autobus, všude si dojdu, i syn chodí pěšky do školy i ze školy, je to to nejmenší, co můžeme pro svy zdraví udělat, beru to takhle a jsem spokojená (F)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (16.9.2016, 19:13)
Já bydlím také na vesnici a do nejbližšího města to mám 12km zrovna tak daleko to má syn do školy to by jsme se nachodili :-$a spoléhat na autobusy a čas si plánovat dle jízdního řádu nepřipadá v uvahu 2x týdně vozím syna do města na tréninky a v tu dobu zrovna stejně nic nejede takže by na fotbal mohl zapomenout a to že řidičák nepotřebuju říkají jen Ti co ho nemají (F)Rozhodně to je jednodušší a jsem pánem svého času (L)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Irena Lonská (Irell) ID 113275, mimibazar.cz/irell (15.9.2016, 21:19)
Klári, díky za názor. V létě jsme byli na pár dní v Praze a musím říct, že tam je MHD naprosto ideální - všude se dá dostat, metro super, cena jednodenní jízdenky také. Vůbec se Vám nedivím, že jste spokojena [A].

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (15.9.2016, 21:09)
Vydržela jsem bez řidičáku do letošního jara - ve svých 54 letech jsem si jako nejstarší žák dělala řidičák a jsem šťastná, že jsem se do toho dokopala. Je to nesmírná úleva...

ODPOVĚDĚT
Irena Lonská (Irell) ID 113275, mimibazar.cz/irell (15.9.2016, 21:12)
Oli - jste fakt :-o dobrá (Y) a statečná. To já už vím, že ŘP mít nebudu ,-) . Hmmm - možná, kdo - ví = třeba to někdy překonám :-$ .

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katuv) ID 343987 (15.9.2016, 21:02)
Když mi bylo 18, řekl mi můj dědeček, že řidičák patří k základnímu vzdělání a dal mi peníze abych si ho udělala. Už to je 22let, děda už tu není a já mu děkuji a naprosto s ním souhlasím.

ODPOVĚDĚT
Petra Č. (Calinda) ID 5342, mimibazar.cz/calinda (15.9.2016, 21:01)
Taky nemám řidičák, i když se každý diví, auto mi nechybí, když jsem ještě bydlela v centru Prahy, tak tam je to podle mě auto naprostá zbytečnost, všude jsem se dostala v pohodě městskou, teď bydlím daleko od Prahy na malém městě, do práce jezdím vlakem a nevadí mi to. Ale je pravda, že jeden řidič v rodině by asi měl být, u nás je to manžel, neboť noční jízdu s dítětem na pohotovost si jinak než autem neumím představit.

ODPOVĚDĚT
Irena Lonská (Irell) ID 113275, mimibazar.cz/irell (15.9.2016, 21:05)
Peti, díky za názor. Ano, právě ty noční pohotovosti byly u nás jednu dobu hodně aktuální a to byla ta chvíle, kdy jsem litovala, že ŘP nemám. Manžel v tu dobu jezdil domů pouze na víkendy, ale naštěstí pomohla moje sestra nebo kamarádky. (F)

ODPOVĚDĚT
Eliška Ř. (Rehacka) ID 68274 (15.9.2016, 20:59)
Řidičák mám od 18ti, jezdit jsem začala ale až po 30ti letech. Taky jsem předtím razila názor...nepotřebuju, dojedu vlakem,situace na silnicích je hrozná...dnes si to neumím bez auta představit! Jestli trochu můžete, jděte do toho! Taky jsem se bála, ale manžel mi pomohl geniální myšlenkou. Řekl mi tehdy :"Kdykoliv můžeš zastavit!" Tím jsem se řídila a strach zmizel. Dnes řídím moc ráda. Doporučuji ale jezdit bez manžela, to vás donutí naučit se samostatnosti za volantem. (Y)

ODPOVĚDĚT
Irena Lonská (Irell) ID 113275, mimibazar.cz/irell (15.9.2016, 21:14)
Eli, děkuji Vám za názor a jste šikula (Y) . Ovšem já, dle rad Vašeho manžela, bych asi stále stála (smich)

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (15.9.2016, 20:53)
Já mám řidičák od 19ti let, rodiče nikdy neměli auto a ve velkém městě s MHD pohoda..., tak mě i sestru to ani nikdy nelákalo, pak pro radost tatího jsem šla do autoškoly, vše v pohodě, ale já mám prostě strach a než bych ublížila ostatním v provozu, tak se nechám vozit.... Před skoro 10ti lety jsem se přestěhovala na ves, kde jezdí 3 autobusy za den a to je něco, ale i tak jsem dojížděla do práce, sice nervy, zda to stihnu, hlavně, když manžel odjel pryč služebně, ale vždy se to nějak dá udělat, nákupy zvládáme s manželem (mám velmi ochotného a milého manžela, který ani nechce, abych mu tahala "basy s pivem" či balíky pití, od toho prý máme jeho... :-) ) nebo jedeme občas nakoupit, ke kadeřnici atd.... s kamarádkou (sousedkou), takže dá se žít i bez řidičáku(řízení), i když také vím, že by mi to někdy dost usnadnilo život, tak stejně...po finanční stránce, abychom pořizovali další auto

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (15.9.2016, 20:55)
a "živili ho" pro pár mých jízd.... mi to přijde zbytečné, my jsme stejně s manželem pomalu pořád spolu, takže jde to, ale to je na každém, jak se s tím dokáže "popasovat"... Já znám lidi, co bez auta si raději vezmou dovolenou, než by jeli autobusem, když ho mají v opravě, kamarád musí mít pro 2 řidiče 3 auta, protože by nesnesl, když by jedno auto odešlo, aby neměl náhradní.... ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Irena Lonská (Irell) ID 113275, mimibazar.cz/irell (15.9.2016, 20:59)
Pavli, děkuji - to jste napsala moc hezky, je pravda, že na vsi se 3mi autobusy za den to musí být občas o nervy, ale pokud manžel řídí, je to fajn. (F)

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (15.9.2016, 21:03)
Tak já teď jsem doma, ale dojížděla jsem do práce ve 4.40 a jezdila domů posledním v 15.10, pokud mi ujel, tak do vedlejšího městečka a cca 3km pěšky..Dělala jsem pak i na zkrácený úvazek, takže ráno s manželem a pak jsem holt si počkala, ale šlo to... Mám také chvíle, kdy jsem naštvaná, že nejezdím, ale to mě zase rychle přejde... prostě mám hrozný strach a paradoxně i manžel tvrdí, že řídím v pohodě, ale ne necítím se... ,-)

ODPOVĚDĚT
Irena Lonská (Irell) ID 113275, mimibazar.cz/irell (15.9.2016, 21:09)
Pavli, přesně jak píšete - je to kolikrát i o tom čase. Třeba když letím s dítkem na kroužek a mezi tím si chci ještě stihnou nakoupit atd... ale dá se to určitě. Vy jste na tom tedy byla mnohem hůře. Já kdyby se dalo jezdit po polích a lesních cestách - klidně dojedu i do Prahy ,-) - tedy asi bych jela krokem kvůli zvířatům, ale v pohodě. (F)

ODPOVĚDĚT
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (15.9.2016, 20:52)
Žijeme na vesnici, každý dospělý člen rodiny má vlastní auto. Musíme, protože jinak se nikam nedostaneme. Každý den jezdíme do města do práce. Když jsem bydlela ve městě, auto stálo před domem na parkovišti, protože to MHD bylo rychlejší. Ale když jsem potřebovala jet třeba do IKEA pro nábytek, musela jsem počkat na manžela, protože jsem se sama po městě řídit bála. Do MHD bych to nenacpala a táhnout se s tím ze zastávky by nešlo. Takže jsem ráda za to, že jsme na vesnici a já jsem nucená jezdit. Dojedu si kamkoliv, i do centra Prahy (protože jsem už zpohodlněla jezdit vlakem, busem nebo MHD).

ODPOVĚDĚT
Celkem: 37 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>