Jitka S. (JitulkaStr) ID 578471 (12.10.2016, 21:38) |
Léty ověřené z pořadu K. Magálové (STV). Je od paní peníkářky, vítězky soutěží - jak v Čechách, tak doma na Slovensku Jsou měkké ihned a měkké zůstanou. Medovníčky 160g medu 160g cukru moučka 120g másla 1ČL jedlé sody 1ČL mleté skořice 500g hladké mouky 2vejce špetka soli žloutek na potření Med, cukr a máslo necháme přejít varem. Do vychladlé masy dáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. To necháme minimálně 2h v chladu (necháváme do 2 dne). Vykrajovat cca na malíček silné. Na plech dáváme tak 1cm od sebe (nakynou). Péct podle trouby cca na 160´C zhruba 8 minut. Po vyndání /ještě horké/ potírat rozšlehaným žloutkem - může být maličko zředěný mlékem. Před pečením můžeme zdobit ořechy či mandlemi, nebo doprostřed přidat trošku domácí marmelády nebo po vychladnutí zdobit klasicky polevou. Naše děti ale preferují pouze perníčky (bez o
ODPOVĚDĚT |
| Jitka S. (JitulkaStr) ID 578471 (12.10.2016, 21:41) |
chybí konec - (bez ozdob). Skladujeme v plechové krabičce na cukroví (ty Vánoční). Pokud pečeme během roku, tak v klasické umělohmotné (od Activie - 6 jogurtů zelená či žlutá) - tam se vejde i beránek
ODPOVĚDĚT |