Asperger a omezení do budoucna
Maminky, moc prosím o radu, znamená tato diagnóza, nějaké omezení či znevýhodnění do budoucna do života?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Věra V. (huspenin) ID 47008, mimibazar.cz/0 (26.11.2016, 22:29)
Maminky, moc moc děkuji :-) hned je mi lépe, když vím aspoň trošku co mne čeká, je pravda, že člověk se opravdu nenudí a asi o to víc dítko miluje, malý má 9 let a domluva je sním ve všech ohledech šílená 8-| (oblékání, jídlo, škola, spaní zkrátka na vše je odpověď ne a donutit ho k úplně základním věcem je opravdu nadlidský výkon) a hlavně nikdo na něj nemá nervy, takže všechno padá jen na mne, ale teď už aspoň trošku budu vědět kudy jít. Malý je zlato moje milované, ale jsou opravdu dny, kdy mám pocit, že už asi zešílím.

ODPOVĚDĚT
Marika Š. (Efexis) ID 21986, mimibazar.cz/efexis (26.11.2016, 15:06)
Mám syna 16 let....v matematice píše rovnou výsledky bez postupů, IQ má strašně vysoké...je to takový Šeldon z Teorie velkého třesku....ale jestli si někdy sám koupí rohlíky , dá pusu holce/ strašně se štítí/ ...nebo půjde sám do školy / stále ho vozím, odmítá kamkoliv sám /...to nevím, každopádně se s ním člověk nenudí...vidí svět úplně jinak, všechno umí vzít z pohledu, který nenapadne nikoho jiného....je s ním strašná práce, je vzteklý, hnusný/ tedy jen doma/...ale nesmírně mě obohacuje, je to moje láska.....z jeho budoucnosti mám ale veliký strach....není mi z toho dobře....., psychiatrička mi řekla, že si ho nějaká uloví...že je hezkej a chytrej.....no ale nevím, zda by to s ním někdo vydržel....prý jich hodně končí v invalidním důchodu....ale zase existují firmy, které právě takové lidi hledají, vidí věci z jiného úhlu, vidí nové možnosti a to se jim hodí......

ODPOVĚDĚT
Lucie Veselá (adminka Lucka) ID 127554, mimibazar.cz/kontrola (26.11.2016, 11:34)
Věrko, to Vám asi takhle od stolu nikdo neřekne, protože ty rozdíly jsou tak obrovské, že nelze jednoznačně říct, nakolik toto postižení bude zasahovat do života v budoucnu. Přijde mi, že ač jsou symptomy nějakým způsobem dané, každý aspík je sám o sobě individualita. Syn má diagnostikován Apsergerův syndrom a je to stále o překvapeních. Někdy reaguje tak, jak bych neočekávala - v pozitivním slova smyslu. Důležité je, že máte možnost docela hodně ovlivnit, navyknout jej na různé situace, alespoň u nás to tak je. Takže tu budoucnost maluju docela růžově ,-)

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (25.11.2016, 22:03)
Je to dá se říct forma autismu - co s sebou ta diagnóza nese a jak to bude v budoucnu se dost dobře nedá přesně říct, ta problematika je široká a škála ovlivnění opravdu pestrá od minimálního omezení až po takové, že se dotyčný nebude schopen o sebe starat sám. Doporučuji pročíst něco na netu (zejména zdroj Nautis) a případně se přidat třeba na Facebooku do některé skupiny, kde se scházejí lidé s AS a další lidé, kterých se to nějakým způsobem týká, nebo prostě jen mají zájem.

ODPOVĚDĚT
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (26.11.2016, 9:05)
Jitka to píše docela přesně, ale zkušenost s Aspergrem mezi všema autistama mám dobrou, určitě na to nekoukejte černě. Jsou to většinou děti velice učenlivé, v něčem vynikající a nadané a pokud mají správné vedení, tak se naučí fungovat dobře. Hodně záleží jaké je tam mentální postižení, v kolika se s nima začne pracovat i jak jsou samostané ohledně sebeobsluhy a motoricky zdatné. Na to špatné je vždycky dost času až když to přijde, je daleko víc hoších diagnóz.

ODPOVĚDĚT
Iveta G. (Iveta.G) ID 78693 (26.11.2016, 11:57)
Přesně tak ,mám dceru skoro 14 letou i syna 9,5 aspergerovým syndromem a co nevi nebo neumi jeden ,tak to zas zvládá ten druhý.A tím se tak vcelku oba doplňují. Jsou stejní,ale svým spůsobem ,každý jiný.

ODPOVĚDĚT
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (26.11.2016, 12:22)
Nám paní psycholožka ve škole říkala, že pro ni je to ,,královský syndrom,, - strašně ráda s nimi pracovala a já to teď můžu jen potvrdit.

ODPOVĚDĚT