Kocourek kýchá - co s tím?
Máme dva půlroční kocouří kluky. Jsou to už pěkní velikáni a jsou venkovní, ale dnes jeden z nich asi ,,kýchá,,? K veterináři to přes víkend nedopadne, mám je nechat venku nebo vzít k topení?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Barbora Š. (Robobara) ID 457809 (17.12.2016, 16:42)
Zkusit odčervit - kašel může být jeden z příznaků začervení.

ODPOVĚDĚT
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (17.12.2016, 18:04)
Odčervovala jsem v říjnu a pak znovu po měsíci, to snad by červíci být už neměli.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (17.12.2016, 14:46)
Stačí když zajistíte, aby měl přístup do prostoru, který není vymrzlý (garáž, sklep, kůlna, veranda...) K zahřátí jim stačí seno nebo krabice (pokud to není vytápěný prostor, nedoporučuju dávat deky nebo jiný textil, protože to navlhá a víc to škodí než pomáhá.). V mrazech i kočky potřebují přístřeší.
Kýchání může způsobit jak klasická rýma, tak třeba něco co ho dráždí.

ODPOVĚDĚT
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (17.12.2016, 14:49)
Moc díky za rady. Schovat se kam mají a různé velké krabice na půdě a pod pergolou se senem taky. Jsou to takový miláčci a u předešlých koček jsme kašel nezažili, ale to už byli velké kočky, které se prostě nastěhovali a zůstali. Manžel je taky názoru, že se kočka ze všeho dostane, ale prostě by mě jich asi bylo líto.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (17.12.2016, 15:07)
Kočka se rozhodně ze všeho sama nedostane. U Čárlího nás loni léčba zápalu plic stála plno nervů. Byla jsem ráda, že ho z toho veterinář dostal. Piplali jsme ho doma jako mimino.
Před měsícem jsem bulela celou noc a čekala že to do rána nedá. Dopoledne kuckal, večer už nemohl dýchat, ale veterinář tentokrát říkal, že to zápal plic není, že je to viróza. Večer dostal injekce a já se modlila, aby to vydržel. Je mu 15 let, za poslední rok hodně sešel... Ale on je můj bojovník (kocka) (kocka)

ODPOVĚDĚT
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (17.12.2016, 15:12)
To je moc pěkný. (child3)U nás, jelikož jsou od koťátek a ještě takový mazlivci, tak to jsou taky plnohodnotný členové rodiny. V létě se nám jeden zatoulal - ještě jsme je měli doma na noc, přes den volně venku - a to bylo pro našeho Matěje drsný. O půlnoci se ale přitoulal a bylo to v poho.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (17.12.2016, 20:08)
Když já jsem na ty naše kočičí kluky ujetá, takže při každým pčíknutí, prdnutí, žalostným mňouknutí atd. stojím v pozoru a hlídám, protože co kdyby.... Zmetkové to moc dobře ví a nejmladší Babu je celkem slušnej simulant ,-) ,-) ,-)

Vašeho kočičáka občas okoukněte a kdyby náhodou, tak prostě na veterinu. Určitě nedoporučuju lidské léky a nějaké hokusy pokusy. Držím palce, aby byl kočičák v pohodě (F)

ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (GabcaK) ID 6002, mimibazar.cz/gabcakuhnova (17.12.2016, 14:15)
A jak to kýchání vypadá? Jakoby pšíkne lehce třeba několikrát za sebou? To kočky dělají a nic to není, jen se jim třeba dostane něco do nosánku, pokud vypadá jinak dobře, jí, olizuje se, je veselý a hravý, neplašila bych. A nebo je to takové "štěkavé" a trvá to třeba půl minuty, i déle, pak může mít něco v dýchacích cestách a tím kýcháním to chce vypudit. Naše kočina takto kýchala, už jsem se chystala k veterináři a jí znosu vylezl dlouhý kus trávy a tím kýcháním to dostala ven a pak už byla fajn.Každopádně by kocourek neměl být v noci na mrazu (F)

ODPOVĚDĚT
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (17.12.2016, 14:24)
Asi pšíká několikrát po sobě, půl hoďky to není, ale nikdy to nedělal a dnes už několikrát. Jinak na něm nic nepozoruju. Nerada bych je učila domů, ale zas abych něco nepohnojila, náš mladší je na ně dost fixovaný. Na noc je klidně vezmu do prádelny, ale nevím jak se jim pak bude chtít ráno ven a jestli pro ně to střídavé teplo v prádelně a zima venku nebude na škodu. Manžel má na kočky alergii, takže přes to taky vlak nejede.

ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (GabcaK) ID 6002, mimibazar.cz/gabcakuhnova (17.12.2016, 16:00)
Katko, pokud jsou přes noc mají kde schovat, kde není mráz, nebo průvan, mělo by to být v pohodě, zvlášť, pokud jsou venku zvyklí. Jestli mu neteče z nosu, nebo z očí a celkově vypadá dobře, hlavně se to nesmí zhoršovat, že by se schovával, polehával, přestal se olizovat, tak by bylo lepší dojít k veterináři, ale je mladý a silný, tak myslím, že ho spíš jen něco dráždí a mělo by to být v pořádku. Vemte si, kolik koček je celoročně venku a v pohodě. Jen ho pozorujte, jestli se to nehorší. A to, že by se jim v prádelně zalíbilo a nechtěli ven, to se nebojte, ráno budou rádi, že vystřelí ven :-)

ODPOVĚDĚT
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (17.12.2016, 16:05)
Díky, snad máte pravdu.

ODPOVĚDĚT