Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (30.12.2016, 12:16) |
Jde to z jakékoliv celozrnné, pro jistotu je lepší první část mouky rozmíchat s kefírem, nebo s lákem z kysaného zelí (nepasterovaného a nekonzervovaného). Nejspolehlivější ovšem pochopitelně ho rozkvasit lžící jiného kvásku. Tím rozkvasíte i bílé mouky. Otruby z celozrnných muk a klíčky potřebujete jednak jako nositele mikrobů a druhak jako zdroj enzymů, co budou štěpit škroby, aby mikrobové měli co žrát, než se dostatečně pomnoží, aby si to štípali sami. Od základnů se dá udělat i bezlepkový, nejspolehlivěji "nadivoko" prokvasí z celozrnné pohankové mouky. Pak už jím můžete zaočkovat víceméně cokoliv (nejhůř kvasí kukuřičná mouka).
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka S. (lenunada) ID 469382, mimibazar.cz/lenunada (30.12.2016, 12:46) |
děkuji, pokusím se
ODPOVĚDĚT |