Jak na měkučké knedlíčky
Jak na měkučké krupicové knedlíčky? Jsou jakoby máslové a lehce lžičkou nakrojíš....
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Lenka M. (lilikaspi) ID 3743 (18.1.2017, 12:02)
My jsme vzdycky delali v rodine (asi uz od babicky) takto:male vajicko,zhruba stejne mnozstvi domaciho sadla,stejne mnozstvi krupice,sul,vidlickou uhnacat a nechat aspon ctvrt hodiny odpocinout,lzickou uklafavat nocky,hodne nabydou

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (17.1.2017, 19:10)
Já dám rozehřát větší plátek másla, do toho rozšlehám vajíčko, přidám trochu vody, osolím, zasypu krupicí a zamíchám. Hmota nesmí být moc hustá. Nenechávám odstát víc jak dvě minutky, protože pak mi to většinou "zbetonuje" ,-) Nedělám teda knedlíčky, ale přes sítko noky, nicméně pokud by se z té hmoty hned lžičkou odždibovaly kousky a dávaly vařit, tak by to bylo totéž. (F)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (17.1.2017, 19:05)
No když je poměr vajíčka a mouky ideální, knedlíčky jsou měkoučké. Jednou jsem dala víc mouky a byly jako beton :-D když dáš méně, tak se zase rozpadnou... prostě to těsto se musí táhnout za vidličkou a to je tak akorát - těžko se to píše, chtělo by to vidět (pl)

ODPOVĚDĚT
Alena M. (a74) ID 400427 (17.1.2017, 18:37)
A nejsou to spis krupicove nocky?

ODPOVĚDĚT