návrat do práce
stalo se někomu něco podobného ? viz koment.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (27.1.2017, 16:22)
Ano, u nás je to běžné. Kamarádka odešla z pozice vedoucí a po rodičovské dovolené šla na místo, které bylo zrovna volné, byť nižší pozice. Ona nastoupila ale vy nemusíte. Takže jediná možnost se bránit je, nepodepsat smlouvu. Pokud odmítnete, budete sice mít odstupné ale pamatujte na to, že o matky po rodičáku se nikdo moc nepere, tak ať nezkejsnete roky na ÚP. Držím palce.

ODPOVĚDĚT
Michaela Č. (Čutice) ID 228043, mimibazar.cz/cutice (26.1.2017, 19:00)
Rozhodně nepodepisovat, trvejte na stejném platu byť nižší pozici. Vlastně vam tim nabidli misto ve firme ktere naji zrovna volne. Asi takhle pokud by vam ten nizsi plat i tak vyhovoval a nehledala byste za pul roku jinou praci, tak to podepiste. Pokud je to almuzna a budete nespokojena vezmete odstupne a najdete jinou praci. Me to ceka v kvetnu tak dejte vedet jak to dopadlo a drzim palce [A]

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (26.1.2017, 14:14)
Jestli se má ta změna pozice odehrát změnou prac. smlouvy, pak ji můžete prostě nepodepsat. K tomu vás donutit nemůžou. Ale pravděpodobně vás v takovém případě propustí (s odstupným), předpokládám, že vás přesunují proto, že pro vás místo nemají.

Pokud by se změna pozice dala udělat i bez změny smlouvy, protože ve smlouvě máte činnost popsanou spíš vágně a leccos se tam vejde, tak to vás nutit můžou, na to mají právo, smlouvě to vyhovuje. (Ale v tom případě by po vás asi nechtěli podepsat změnu, jen by vám to oznámili.)

ODPOVĚDĚT
Marcela R. (Tufi) ID 82152, mimibazar.cz/tufi (26.1.2017, 13:50)
Dobrý den, měla bych dotaz, zda se někomu stala podobná situace, a zda neví, jestli se mohu nějak bránit ? Vracím se do práce do 2,5 letech rodičovské dovolené. Odcházela jsem jako vedoucí oddělení, nyní mám nastoupit jako obyčejný referent, podepsat změnu pracovní smlouvy a snížení platu o dva tarifní stupně. Mohu se nějak bránit ? Děkuji

ODPOVĚDĚT
Anna Ernešová Bc. (ANNAERN) ID 69490 (26.1.2017, 14:00)
na pozici máte nárok jen pokud byste se vrátila po MD, jinak vás v rámci rozsahu smlouvy mohou zařadit na pozici jinou (např. pokud máte uvedeno administrativní pracovník, cokoli v administrativě). Pokud máte ve smlouvě vedoucí pozici, která je obsazena, asi by mohli řešit výpovědí pro nadbytečnost.

ODPOVĚDĚT