Čím nahradit bílý cukr při pečení?
Dobrý den, prosím poraďte, co používáte místo bílého cukru při pečení? Peču hodně, a tak bych ráda tento bílý cukr něčím vhodným nahradila... děkuji Lucie
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Andrea D. (Anda007) ID 188072 (30.1.2017, 9:58)
http://www.fitstore.cz/sladidla-a-dochucovadla/flavdrops-50-ml/ používám tohle

ODPOVĚDĚT
Hanka Škrlová (HaJi21) ID 597606 (29.1.2017, 14:26)
Pokud nechutná stévie a jiné sladké bylinky, tak lze použít sukralosu. Vyrábí se modifikací cukru, takže se tím znásobí sladivost. Je to z umělých sladidel to nejlepší, které není jedovaté. 650x sladší než cukr.
(^)

ODPOVĚDĚT
Dita Kalinová (DitaKal) ID 82524, mimibazar.cz/ditakal (29.1.2017, 13:50)
po všech možných pokusech nenahrazuji ničím, ale ubírám množství. Když je v receptu 200g, dám lehce přes 100g. Mě všechny ty stévie, sirupy apod hrozně smrdí a dávají jídlu zvláštní pachuť, aspoň pro nás. Včera jsem pekla něco z Břicháče Toma a už to nechci vidět. Když peču buchty, tak jsou prostě z másla, bílé mouky a cukru. Jak píše pode mnou Amanda, když to není denně... Je pravdou, že v rodině netrpíme nadváhou, sportujeme, a jsem relativně zdraví, takže nás k tomuto omezování nic nenutí. Přijde mi i lepší doma pečená buchta než kupované sušenky.

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katkajohny) ID 56774, mimibazar.cz/katkajohny (29.1.2017, 11:05)
Už roky používám třtinový cukr,bílý cukr doma nemám vůbec. A ubírám množství - bohatě nám stačí poloviční množství,než se píše v receptech.

ODPOVĚDĚT
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (29.1.2017, 10:48)
Taky jsem zkoušela, ale opravdu, stačí si přečíst pár studií - né článků v rádoby chytrých ženských časopisech (které taky čtu, ale těmto radám už nevěřím a docela mi vadí).
Některá umělá sladidla TAK ničí orgány, že to za to vůbec nestojí....
Opravdu raději normální cukr, ale dát méně, fakt to poznat nejde a upřímně - mě ani rodině nikdy žádná náhražka nechutnala, ta pachuť tam je vždycky - ať už jde o aspartam, stévii atd.

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (29.1.2017, 9:47)
kupuji v DM drogerii práškové stéviové sladidlo, dávám do všeho

ODPOVĚDĚT
Jitka R. (jitka2203) ID 112588 (29.1.2017, 12:53)
zkusila jsem sladit krémy stévií a už bych to nedělala není to ono cukr je cukr

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (29.1.2017, 9:32)
Jedině nějaký sladidlem jako je stévie nebo xylitol. Všechny ty předražené sirupy, med, nebo melasový cukr mají reálný vliv hlavně na chuť, z výžového hlediska jsou to především jednoduché cukry, případné mikroživiny jsou v nevýznamném množství.

Ani dia-sladidla ovšem z lité buchty neudělají něco, co je zdravé. Tedy pokud nebude s vysokým podílem celozrnné mouky a se semínky a dalším zdroje vlákniny.

Pokud jíte každý den významné množství sladkého bílého pečiva, tak změna 200 g cukru za 200 g fruktozy opravdu nepomůže - je potřeba to pečivo vyměnit za ovoce a případně ořechy a obecně proměnit jídelníček v něco, kde bude méně jednoduchých škrobů.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (29.1.2017, 9:33)
Bílou mouku a cukr není třeba démonizovat, ale je potřeba je používat jako suroviny pro sváteční příležitost.

"Hrách a kroupy, to je hloupý, to mi máme každý den. ale vdolky z bílý mouky, jenom jednou za týden."
Autor písničky si na to stěžuje, ale zcela zaručeně nebyl obézní a neumřel na rakovinu tlustého střeva. Buďte jako autor písničky.

Je daleko lepší dát si třikrát do měsíce jednu porci (tj max. nějakých 150g) dobrého zákusku, než každý den sníst 300g buchty pečené z náhražek.

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (xstol04) ID 420709, mimibazar.cz/xstol04 (upraveno 29.1.2017, 13:57)
Lékařka nám doporučila pro zmírnění příznaků hyperaktivity u dcerky (trpí ADHD) vyloučit ze stravy bílý rafinovaný cukr, proto se ptám, čím lze nahradit...

ODPOVĚDĚT
Hanka S. (Nikitini) ID 60232 (29.1.2017, 13:56)
Spíš dávát minimum. Zkuste ovocné koláče, jablečný závin - tam já cukr vůbec nedávám a holky by se po něm utloukly.
Dělám to teď tak, že dětem dávám minimum kupovaných sladkostí, raději 2-3 krát do týdne upeču štrůdl, mrkvové šátečky, pudinkáče, muffiny atd.

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (xstol04) ID 420709, mimibazar.cz/xstol04 (29.1.2017, 14:00)
No to já právě taky, normální sladkosti téměř nedávám, ale peču bábovky, koláče, buchty, rolády a všude je cukr, také jsem už omezila množství, člověk si zvykne na méně sladkou chuť, ale pořád tam je... doktorka doporučovala agávový sirup, javorový sirup, fruktozu, třtinový cukr jen občas... chtěla znát zkušenosti maminek...

ODPOVĚDĚT
Hanka S. (Nikitini) ID 60232 (29.1.2017, 14:05)
Agávový sirup dětem moc nechutná, to spíš med. Zkuste štrůdl: 300 g hl. mouky, 125 g tuku, 16 lžic mléka (příp. piva). Jsou z toho dva velké kousky. Jablka jen nastrouhám, přidám ořechy, skořici, někdy rozinky. Takže žádný přidaný cukr.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Radomíra N. (akdaren) ID 402201 (29.1.2017, 10:14)
,-) ,-) ,-) |:o)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (29.1.2017, 9:15)
No po přečtení nějakých článků, vyslechnutych pořadech s odborníky hlavně na hradeckem rádiu, jsem došla k závěru, že je potřeba hlídat si cukry obecně ve všech jídlech než používat mnohdy drahé alternativy. V buchtach pak cukr ubiram, takže místo 200g dám 150g a nikdo z rodiny s tím nemá problém. Stručně řečeno i když použijete náhradu, tak je to pořád cukr. Koukněte třeba na margit.cz

ODPOVĚDĚT
Martina V. (makama1) ID 543398 (29.1.2017, 8:56)
Já používám třtinový cukr,med nebo fruktozu.

ODPOVĚDĚT
Marcela Č. (brusinkabrusinka) ID 380320 (29.1.2017, 8:20)
Sladěnkou:
https://www.zbozi.cz/vyrobek/sladenka-jecmenny-slad-sklo-410g/#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=cards-product_opesBB&utm_term=slad%C4%9Bnka

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (xstol04) ID 420709, mimibazar.cz/xstol04 (29.1.2017, 8:31)
Děkuji, jak se to používá? Resp. kolik jako náhrada? Kolik toho dát např. místo 200g cukru?

ODPOVĚDĚT
Marcela Č. (brusinkabrusinka) ID 380320 (29.1.2017, 8:34)
To nevím, zkuste pohledat na netu, dávám odhadem :-)

ODPOVĚDĚT