domácí chléb
Prosím poraďte osvědčený recept na domácí chléb. Nemám pekárnu,ani ošatku. Chtěla bych ho péct normálně v troubě (možná v srnčím hřbetu). receptů je všude plno, poraďte prosím jaký recept. Díky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Kamila P. (Kamis1) ID 218404 (5.4.2017, 8:37)
Můj osvědčený a vynikající :
https://www.mimibazar.cz/recept/143359-218404/chleb-bez-hneteni

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (lenunada) ID 469382, mimibazar.cz/lenunada (4.4.2017, 20:56)
sakra nevešlo se mi to, musím to psát znovu 8-|

Přiklopit a péci přiklopené 30 min. odklopit a snížit trplotu a dopéci cca 15 min podle poižadované barvy kůrky. Vyklopit ..jde to krásně, a nechat vychladit na mřížce.

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (lenunada) ID 469382, mimibazar.cz/lenunada (4.4.2017, 20:53)
Taky nemám pekárnu ani ošatku, peču každou sobotu, zadělávám v pátek, chleba kyne celou noc. Recept jsem našla tady a postupně vychytala, který nám nejvíce chutná. Kupuji v Lidlu špaldouvou chlebovou mouku (ten světle hnědý obal) a celozrnnou špaldu, taky lidl, tmavě hnědý obal.
3 hrnečky cca 200-250 ml chlebové mouky
1 hrneček celozrnné m.
1 lžička suš droždí
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
2 hrnky vody
Podle chuti semínka, vločky, dovnitř i nahoru posypat.

Jen řádně zamíchat, žádné velké hnětení, přikrýt a nechat kynou 12-18 hodin. Ráno těsto přetočím, nechám znovu nakynout. V troubě je třeba 30 min. před pečením na 220st. předehřát pekáč s víkem!!!!!, nahřátý vyndat, dno posypat moukou, vyklopit těsto z misky. Protže těsto lepí, tento způsob jsem si upravila podle sebe, protože lepení a tvarování na vále mě nebavilo :-) a bochník vyběhne tak jako tak. Přiklopit, péci přik

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (4.4.2017, 21:53)
také tento peču a je to zaím opravdu nejchutněší co jsme vyzkoušeli (Y)

ODPOVĚDĚT