příkrmy
Dobrý den, dceři je 7,5měs., od 6měs. dávám polední příkrm a poté odpolední svačinku, ale už jsem zoufalá. Polední příkrmy sní pouze cca 10lžiček a jako odpolední sváču sní pouze rozvařené jablko, jinak vše bojkotuje. viz koment
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Martina T. (Roxxana) ID 452858 (13.4.2017, 20:44)
Ode dneška zkouším polívku z dýně Hokaido, to jí taky moc chutnalo. Rozmixovala jsem to s bramborem a mrkví. Jinak ta jáhlová kaše Nominal z Globusu je pro všechny věkové kategorie a je fakt moc dobrá.

ODPOVĚDĚT
Martina T. (Roxxana) ID 452858 (13.4.2017, 20:42)
Dceři bude 7 měsíců a už třetí týden začínáme s příkrmy. Má se začínat s jednodruhovou zeleninou, tedy třeba mrkev a jen ochutnávat, takže 10 lžiček je super, Pokud to dobře stráví a nemá alergickou reakci, tak za několik dní dát zase jinou zeleninu. Naše mladá samotnou mrkev nechtěla a osvědčilo se mi tedy uvařit v kojenecké vodě kousíček mrkve, kousíček brambory a kousíček cukety, to pak rozmixovat a podávat. Postupně si pár dní na to zvykala a hlavně jsme tedy začali s příkrmy ve chvíli, kdy koukala, co si my strkáme do pusy. To byl signál, že už by bylo na čase. Střídala jsem tedy kombinaci mrkev+brambora+cuketa nebo místo cukety kousíček brokolice. Vždy dávat podíl mrkve víc, mrkev to osladí a to jim víc chutná, Na odpoledne jsem zkusila kašičku od Nutrilonu a do ní trochu ovocné přesnídávky - jablko. Teď dopoledne baští jak prokoplá jáhlovou kaši Nominal (má Globus), mačkám jí do toho banán. Tu

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (7.4.2017, 9:59)
Dobrý den, mám téměř roční a také malá většinu příkrmů bojkotovala. Chce to vydržet a zkoušet....... nabízet a pokud nechce, dokrmit mléketm Pomalu zkoušet , určitě se to zlomí ,-) Všechny děti začnou jednou jíst všechno. Malá se rozjedla až v posledních pár týdnech...... vždy jsem nabídla, nechtěla, dostala mléko, postupně si začala zvykat a teď má mléko jen ráno na snídaní a večer před usnutím.... (L)

ODPOVĚDĚT
Jana M. (janina86) ID 193221, mimibazar.cz/janina86 (6.4.2017, 21:54)
je to kojené dítě a pro ně i ty čaje jsou přeci jenom jakoby s chutí, (nebo s jinou chutí), tak jí dejte čistou vodu,( převařenou, samozřejmě pokojové teploty).
Kluk mi taky nechtěl čaj a ani vodu z flašky. Tak jsem mu tu vodu dávala ze začátku po lžičkách a pak normálně z hrníčku, a to se naučil celkem dost rychle (C).
co se týče jídla, tak vytrvat zeleninou (mačkané brambory, mačkaná karotka, a tak). Na svačinu měl nejradši lžičkou škrábaný banán (semtam s kouskama, takže se naučil hodně brzo kousat, a pro rýpalisty - ne, ani jednou se mi nedusil ...)
chce to jen trpělivě vyderžať, ty naše robátka ,-) (hello)

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (6.4.2017, 17:01)
Já tedy s příkrmama začínala u (child6) právě v 7,5 měs... a to že vaše sní 10 lžiček je super (kocka) Ze začátku jsem dávala jen převařenou vodu (čaj mi nikdy nepila, až teď ve 3 letch vzala občas na milost) - střídala u poledního příkrmu třeba 2 lžičky mrkve a lžičku vody... vůbec jí to nevadilo a byla spokojená - jinak zkuste do mrkve přidávat své mléko, udělat ze svého mléka bramborovou kaši, brokolicové pyré - Na svačinu třeba rozmačkaný banán, jablíčko s bílým joburtem, nebo přistrouhat piškot, ... jinak pokud nechce pít a ještě ji kojíte, je to v pohodě... U (Z) jsem taky nevěděla, co s ním, taky nic nechtěl, pak jsem koupila nějakou ovocnou šťávu (bylo mu skoro 12 měs) - a to vypil flašku na ex (smich), takže o žízni to nebylo a o tom, že by to neuměl, také ne... prostě mu to chutnalo, tak si dal nášup, jinak to nepotřeboval. Chce to jen zachovat klid (I když je to někdy (zurim) ), ale pro

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JíVla) ID 304702, mimibazar.cz/jivla (6.4.2017, 19:51)
Deti do 1 roku nemaji jist ochucene,cili piskot bych rozhodne nedavala.

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (6.4.2017, 16:21)
Nebuďte zoufalá :-$,je to normální,hlady neumře,přechod kojeného dítěte na normální stravu není ze dne na den,postupně ubírejte kojení, (child11) si zvykne a začně jíst to,co ji dáte.Co se týče nočního kojení,opět je to o zvyku,pokud nechcete být otrokem,tak ubírejte i to,já se do jednoho roku nevyspala ,-),chce to pevné nervy,vydržet v noci nedat tak často je boj a nervy pro obě strany,ale zvládnete to (L)

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (6.4.2017, 15:53)
10 lžiček je dost.....pokud už nechce, stačí jí to - nikdy není dobré dětem něco nutit- tím jim nastartujete nechutenství..... a flašku k čemu? Dávejte pít z hrnečku -nikdy jsme flašku nepoužívali. Tak jí dávejte jablko , když jí chutná - pomaličku třeba přidat kousínek mrkve - však ona se rozjí-je ještě malá

ODPOVĚDĚT
Lenka J. (lenicka.j) ID 442338 (6.4.2017, 15:58)
Mrkev jí nechutná, jakmile ji dám mrkev tak nejí vůbec. Zkoušela jsem na flašku takové to pítko a to se mi málem udusila.
A já si myslela že 10 lžiček je málo, ale teď jste mě uklidnila.

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JíVla) ID 304702, mimibazar.cz/jivla (6.4.2017, 19:48)
Leni nevim jakou mrkev davate,zkuste tu, co se prodava s nati.Pokud ani tu nebude chtit,tak to nechte na cas u ledu a zkuste dyni.

ODPOVĚDĚT
Anna L. (Lanna1) ID 177468 (6.4.2017, 15:52)
Dcera taky 7,5 měsíce. Dávám bílou Holandii, vařím mrkvu, brambor, hrášek, brokolici, rozmačkám a dávám po lžičkách. Čaj začala teprve teď trochu usrkávat, taky jsem si myslela, že neví co s pítkem, ale měla problém s vyprazdňováním tak jsem koupila švestkovou šťávu a ta jí chutnala tak byl hned hrníček prázdný (smich) takže co stím ví, jen jí čaj nejede, dávám Bio ovocný z DM. Příští týden začnu dávat vařenou mrkvičku do ruky a okurek. Zatím jí rukou jen jablíčko (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka J. (lenicka.j) ID 442338 (6.4.2017, 16:00)
Švestkovou jsem také zkoušela ale asi je na ní moc kyselá, docela ji chutná pouze jablečná. A mrkev tu nejí vůbec, jakmile dam mrkev tak nic nesní a vše plive.

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (6.4.2017, 16:25)
Čaj dávejte po lžičkách,stačí málo,kojeným dětem stačí mateřské mléko (F),plivat bude,je to normální.Počkejte až ji bude rok a půl až dva,to teprve děti začínají být vybíravé (hello)

ODPOVĚDĚT
Lenka J. (lenicka.j) ID 442338 (6.4.2017, 15:44)
čaj vůbec, zkouším ovocnou šťávičku a tu pouze po lžičkách, s flaškou je po měsíci pokročili pouze tak že je schopná ji vzít do ruky a do pusy a kouše ji, jinak nic. vůbec nenasaje. Takže prostě nevím co mám dělat. Jak ji naučit pít z flašky a co vařit a jak aby to vůbec jedla. V noci se pak budí každé 2hod. a musím ji nakojit, protože má hlad a to do 5,5 měs se probudila 2x, max 3x. Už jsem fakt zoufalá.
Poraďte prosím, díky

ODPOVĚDĚT
Martina T. (Roxxana) ID 452858 (13.4.2017, 20:46)
Poslední dobou se mi taky začala v noci budit, potřebovala prostě sytější večeři. Koupila jsem v lékárně Nutrilon mlíko na noc (č. 2, je nám skoro 7 měsíců) a to je vlastně taková řídká kašička, vydatnější než mlíko. Napucne se a chrní, pomohlo to. V noci se vzbudí třeba jednou, max 2x.

ODPOVĚDĚT
Iva Č. (capice123) ID 407546 (7.4.2017, 9:12)
U nás od začátku příkrmů vedla červená řepa, je sladká. A už jste dávala maso? Když se jím zelenina ochutí, není to špatné. Dýně je taky dobrá, cuketa, hrášek, květák nebo batáty. Z ovoce ještě chutná hruška, je sladká. S pitím to bylo obdobné, přes den si párkrát lokl. Občas dám šťávu z rozvařených jablek a to vypije celou lahvičku. Ale postupně, jak leze a hýbe se, má méně mléka, tak má větší žízeň a nakonec i čaj a voda jsou dobré :-) A noc úplně stejná, jak píšete. Jako malý spal v pohodě, od listopadu pořád vzhůru a pusa u prsa. Prý je to kojením. Je jedno, kolik kaše či čeho na noc dám... 8-|
Vydržte

ODPOVĚDĚT