Zamezení dvojího zdanění Německo...
není tu nějaká účetní či poradce,který má zkušenosti s vyplněním?Více v komentu.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (11.4.2017, 10:29)
Je to jednoduchoučké, napište mi do vzkazu, budete potřebovat potvrzení o příjmech ze zaměstnání - musí tam být jasná hrubá mzda a také musí být vidět, že to bylo zdaněno (i když třeba daň po slevě vyšla nula, ale že ten proces zdanění proběhl). Není třeba to překládat, stačí německé. Ideálně by to mělo být potvrzení od německého FÚ, ale tuším, že v minulosti jsme dávali jakousi obdobu českého Potvrzení o zdanitelných příjmech, tzn. jen potvrzení zaměstnavatele, a bylo to OK.

ODPOVĚDĚT
Věra H. (kosina) ID 1671, mimibazar.cz/kosina (11.4.2017, 10:44)
Jé,to byste byla zlatá,nám jen všichni řekli,že se nemusí bát,že nic platit nebude,ale s vyplněním poradit nedokázali.Písnu Vám během odpoledne,manžel je po noční a nevím,kde má to potvrzení o příjmech z Německa,díky moc (L)

ODPOVĚDĚT
Věra H. (kosina) ID 1671, mimibazar.cz/kosina (11.4.2017, 9:45)
Manžel v roce 2016 byl část roku jako osvč v Čechách,od srpna je klasický zaměstnanec v Německu.Podal DP v Čechách,kde mu řekli,že musí podat opravné a zahrnout a zároveň vyjmout příjmy z Německa,aby nedošlo k dvojímu zdanění.Dle pokynů v přiznání se v tom nevyznáme,a když jsme sháněli u nás v okolí nějakého poradce,tak s tím nikdo neměl zkušenost a nevěděl,jak se to dělá. (F)

ODPOVĚDĚT