Hovězí, kuřecí, slepičí vývar - jak odkalit?
Holky, prosím, jaký používáte fígl, když máte zakalený vývar, aby byl čirý? Děkuji za vaše rady.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Alena V. (Aja10) ID 56958 (17.4.2017, 10:47)
Pokud už ho kalný máte, tak dejte vejce a pak přecedit. (F)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (16.4.2017, 13:37)
Snažím se aby se nezakalil. Dávám kosti a maso do studené vody, vařím pomalu a sbírám pěnu. Vždy mám čistý.

ODPOVĚDĚT
Markéta L. (markuska 75) ID 306752, mimibazar.cz/markuska75 (15.4.2017, 10:57)
Dám maso do studené vody,vařím na mírném ohni.Mám krásně čirý vývar (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Pavlína D. (smidik) ID 10108 (15.4.2017, 9:58)
já dělala vše sbírala pěnu, Bílek, cedit, nakonec mám ciry vývar s krásnou barvou a myslím i lepší chuti - když hned na zacatku přidám větší rajče přepůlene a pak sesbiram pěnu. Nevím proč, bylo mi to doporučeno. (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 48658 (15.4.2017, 9:25)
pocas varu zbieram zvrchu tu penu co sa tam vytvori, polievka je krasne cira.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (15.4.2017, 9:18)
do stueného vývaru rozšlehejte bílek a pomaličku, za stálého míchání ohřívejte. Když se začne tvořit pěna, tak přestaňte šlehat, počkejte až to začne vřít a pak vařte ještě 10 minut.

Následně přeceďte přes plátno.

ODPOVĚDĚT
Jana E. (Ehnes) ID 380071 (15.4.2017, 9:17)
1. přecedit přes sítko, pak přes plátenko
2. rozešlehat bílky, nalét do vroucího vývaru, stáhnout na co nejmenší plamen, nechat probublávat, ty "nečistoty" se nalepí na ten bílek a vyplavou nahoru, pak sesbírat (stejně jako bílek funguje i mleté maso) - hlavně pak nemíchat

ODPOVĚDĚT
Věra M. (veramarysa) ID 163349 (15.4.2017, 8:53)
Dávám vařit do papiňáku a do studené vody...

ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (15.4.2017, 11:22)
V papiňáku je sice maso měkké, ale nikdy to nenahradí pomalé vaření, to je pak vývar.

ODPOVĚDĚT
Věra M. (veramarysa) ID 163349 (16.4.2017, 17:48)
Vařit pár kostí celé dopoledne, na to fakt nemám čas. Papiňak je skvělý pomocník a vývar taky výborný...

ODPOVĚDĚT
Věra K. (Uska) ID 65392 (19.4.2017, 17:38)
Souhlasím s vámi,vařím vývar jedině v papiňáku a měli byste slyšet,co chvály už jsem slyšela (Y)

ODPOVĚDĚT