Hamburgry
Holky jak udělat dobré hamburgry na grilu, aby se nerozpadaly a byly přitom dobré? A nějakou omajdu do toho? poraďte :-) děkuji za tipy.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Pavlína D. (smidik) ID 10108 (19.5.2017, 7:56)
Me jednou zbyl tatarak a to bylo to nejlepší, co jsem mela na grilu, samozdrejme, nedelam to bezne. Ale nej nej omacka, kterou mi pochvalil i kuchar pracujici pro velvyslance ve Vidni, je uplne prosta. Rozmackany nebo nastrouhany kvalitni cesky cesnek + majonéza- domaci nebo z Lidlu- to je dulezite ostatní majonezy nejsou tak jemne a jsou moc kysele+ troska slehacky na rozredeni. Je to tzv. cesnekova majonéza a je skvela naprosto ke vsemu - nejradši ke grilovanemu bramboru. (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucijee) ID 4318, mimibazar.cz/lucieda (19.5.2017, 15:48)
Ten česnek s majonézou děláme také (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra V. (vichulka) ID 28839, mimibazar.cz/vichulka (19.5.2017, 6:17)
My děláme jeden recept podle Pohlreicha. Jednoduchý a výtečný. Máslo smíchat s bylinkami, dáváme cokoli nás napadne-libeček, petrželku, bazalku...Z másla utvořit váleček a uložit do mrazáku.
Mleté maso půl na půl hovězí/vepřové, syrové osolit a propracovat. Tvořit tenké placičky, na každou dat plátek ztuhlého bylinkového másla, přiklopit druhou placičkou a spojit. Takto připravený burger dat na gril. Jsou luxusní a šťavnaté. Rozkrojenou housku opéct také na grilu.

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Franzovka) ID 280269, mimibazar.cz/franzovka (19.5.2017, 10:48)
také dělám jako vy a dávám pozor, aby maso nebylo úplně libové, protože právě díky trošce tuku se placky nerozpadají

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (lenunada) ID 469382, mimibazar.cz/lenunada (18.5.2017, 23:57)
jak píše Petra pode mnou....čerstvé maso...klidně mix hovězí+vepřové, samotné hovězí je takové hutněší (nic pro staromilce a frflaly) + sůl, pepř, já dávám i drc. kmín a k tomu vaječné bílky, maso je jemnější a lépe drží.
Housky buď koupené na hamburgery, nebo domácí, je to skoro jedno, ten obsah všechno překoná, cibule na kolečka, kečup, tatarka, nebo majonéza, plátkový sýr, zelený listový salát, rajčata kolečka....vše dáme do misek zvlášť a každý si vyrobí hambáč podle své chuti, u nás velice oblíbený produkt u grilu.

ODPOVĚDĚT
Petra B. (tonky) ID 48111, mimibazar.cz/tonky (18.5.2017, 20:47)
Nejlepší je samotné čerstvé hovězí mleté maso, nemražené. Neochucovat, jen zvrchu posolit. Grilovat z obou stran, aby nebylo vysušené a při otočení posypat na ogrilovanou stranu parmezán a plátek grilované anglické. Nejraději mame omáčku Cesar a domaci houstičky. Recept je podle Pohlreicha a hamburgery nemaji chybu.

ODPOVĚDĚT