Naše dnešní dekorace po celé kuchyni
Jahůdkový džem z vlastního zdroje
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Jana H. (HOCIKA) ID 271804 (10.6.2017, 11:41)
Z marmelád dělám jen jahodovou a kdysi mi bylo porazeno-víčko namočím do roztoku vody a kys.citrovnové a vrsek sklenice taky a nikdy u ničeho mi to nechytlo plíseň.Dělám to i u sirupů (Y)

ODPOVĚDĚT
Pavla Košťáková (kostak) ID 487945, mimibazar.cz/kostak (11.6.2017, 9:01)
Jani, děkuji (F) (F) (F) (F). Letos budu poprvé dělat sirup, tak to raději "posichruji" kyselinou citronovou (L) (hello)

ODPOVĚDĚT
Katka M. (nereida) ID 338916 (10.6.2017, 10:13)
(Y) (Y) (Y)mńam :-$ (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Pavla Košťáková (kostak) ID 487945, mimibazar.cz/kostak (11.6.2017, 8:58)
Katko, děkuji (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Simona Ď. (pimba) ID 31102, mimibazar.cz/pimba (10.6.2017, 9:19)
(Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Pavla Košťáková (kostak) ID 487945, mimibazar.cz/kostak (11.6.2017, 8:57)
Simono, děkuji (F) (F) (F) (F) (F) (F) (hello)

ODPOVĚDĚT
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (9.6.2017, 20:56)
Taky bych dělala, ale nevím čím to je, vždycky mi chytí plíseň. A vždycky jen jahodový, co dělám špatně?

ODPOVĚDĚT
Alena P. (krišon) ID 231624 (10.6.2017, 9:46)
Konzervační přípravek od dr. Oetkera ....je určený na zavařeniny, čalamády apod. Dělám džem z rybízu, angreštu, meruněk, broskví... bez přípravku, ale z ostružin taky chytá plíseň, takže ten jedině s přípravkem ... minulý týden byl v Kaufu v akci, stojí pár korun ....

ODPOVĚDĚT
Pavla Košťáková (kostak) ID 487945, mimibazar.cz/kostak (11.6.2017, 9:02)
(Y) (F)

ODPOVĚDĚT
Pavla Košťáková (kostak) ID 487945, mimibazar.cz/kostak (9.6.2017, 22:13)
Katko, jak píše Naďa, chce to hodně vypařené sklenice (F). Tak mě napadla asi hloupá otázka, zda po uzavření sklenice obracíte na 5 minut dnem vzhůru (F) (F) (C)

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (9.6.2017, 22:05)
dávám nahoru marmelády ještě než zavřu víčko malou lžičku rumu nebo slivovice.
Nikdy mi od té doby nezplesnivěla ani jedna.
V marmeládě to cítit není...
jinak nalévám a zavírám horké , do vypařených a v mikrovlnce zahřátých suchých skleniček.

ta jahodová je choulostivá , stačí nějaká malá nečistota atd.

ODPOVĚDĚT
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (10.6.2017, 10:21)
Děkuji, určitě vyzkouším. Jahodovou mám nejradši a nad domácí není. Všechny ostatní se vedou a tuhle jsem po neúspěších už radši ani nezkoušela.

ODPOVĚDĚT
jana j. (jobjana78) ID 594093 (9.6.2017, 19:24)
(zajic) (clamp) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Pavla Košťáková (kostak) ID 487945, mimibazar.cz/kostak (9.6.2017, 22:09)
Jani , děkuji (F) (L) (C) (hello)

ODPOVĚDĚT