Mrazíte někdo cuketu?
Jako každý rok mám spoustu cuket, hodně jich sníme, něco zavařím, zpracuju atd...ale napadlo mě zkusit zmrazit. Mám strach, že to není dobrý nápad, máte někdo zkušenost, že se to dá pak zpracovat na vaření po rozmrazení? Děkuji za odpověď.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (21.7.2017, 20:39)
Jasně že jo. Pak mám do nádivky, do buchty, na co prostě potřebuji.

ODPOVĚDĚT
Miroslava F. (mirec29) ID 377989 (21.7.2017, 9:01)
Všem moc děkuji, určitě zkusím zamrazit na tu polívku a na cukeťák, tam by trochu "rozblemcanější" cuketa nevadila. Taky si uskladňuji jako dýně i nějaké cukety do sklepa nebo špajzu, ale to až poslední v září, teď bych právě potřebovala zpracovat jinak, je jich fakt spoustu. Děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Hana N. (HankaN) ID 50703 (21.7.2017, 0:35)
My milujeme cuketovou polévku s parmazánem a bazalkou, takže každý rok si zamražuji do zásoby cuketu nakrájenou na kostičky, úplně v pohodě (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Vlaďka D. (vladkadasva) ID 221201, mimibazar.cz/vladkadasva (20.7.2017, 16:29)
Mrazím a úplně v pohodě (Y)

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (20.7.2017, 12:53)
Na kostičky oloupanou dává mami do mrazáku, pak přidává do leča, pod maso, polévka.....

ODPOVĚDĚT
Miroslava K. (mamco) ID 27146, mimibazar.cz/mamco (20.7.2017, 11:36)
Nakrájím neloupanou /domácí/ na větší kostky, zmrazím a v zimě dělám krémovou polévku s koprem/smetanou, bramborem/. Na másle a cibulce. (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (havroška) ID 87014, mimibazar.cz/radkahavrlantova (20.7.2017, 11:22)
Strouhanou ji krátce zavařím... (F)

ODPOVĚDĚT
Jarka B. (jarka+kája,kamča) ID 26 (20.7.2017, 10:45)
Já mrazím, oloupanou a nastrouhanou nahrubo. Pak v zimě jako když najdu...používám do cukeťáku, buchty z cukety, dělám z ní zelí. Určitě i polévka by šla.

ODPOVĚDĚT
Hana A. (HanzB) ID 603167 (20.7.2017, 11:26)
(Y)dělám úplně stejně,i na kostky :-)na zimu potom na uskladnění nechávám ty poslední ze záhonu,v chladu vydrží dlouho (Y)

ODPOVĚDĚT
Veronika Ř. (Veronika812) ID 330671 (20.7.2017, 10:29)
Já ji mrazím každý rok. Oloupanou, nakrájenou na větší kostky. Dělám zapečenou s rajčaty a paprikou, zakys.smetanou, klobásou + nakonec str.sýr a není vůbec poznat rozdíl od čerstvé. Nechutná mi ale po zamražení slupka, ale to může být pouze má chuť.

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (20.7.2017, 10:06)
myslím, že to nebude chutné- vyzkoušejte jak radí inka
já jednou zamrazila okurky nakrouhané na salát abyl to hnus , tak jsem cuketu nezkousela
pokud se sklidí se stopkou a nepoškozená vydrží hodně dlouho, vím, že jsem měla cukety v chladném špajzu ještě v zimě

ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (20.7.2017, 12:26)
Myslím si to samé. A okurky jsem taky zkusila, hnus. Já bych to nedělala. Sterilovat jako okurku, na kostičky a do okurkového láku, nebo dávám do čalamády.

ODPOVĚDĚT
inka m. (gienia) ID 294251, mimibazar.cz/gienia (20.7.2017, 9:32)
Hodte si dvě cukety do mrazáku, třeba celou a platky a druhy den vyjměte a sama posoudíte jaka bude :-$

ODPOVĚDĚT