KYNUTÉ KNEDLÍKY
Dobrý den, tipů a receptů na kynuté knedlíky je spousta, ale máte nějaké opravdu TOP, které vždy nakynou, a jsou jako mráček? Díky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Martina Š. (mado1) ID 44044, mimibazar.cz/mado1 (26.7.2017, 17:05)
Už jedině tyto :-) Všichni co ochutnali už nedělají jiné
https://www.mimibazar.cz/recept/116712/kynuty-knedlik-nadychany-jako-oblacek

ODPOVĚDĚT
Klára B. (Kklarka) ID 79422 (4.8.2017, 11:57)
ano, byly opravdu výborné...

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (26.7.2017, 22:42)
Přesně, taky jsem dávala stejný odkaz. (Y)

ODPOVĚDĚT
Klára B. (Kklarka) ID 79422 (4.8.2017, 11:57)
...jj, povedyl se byly (Y)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.8.2017, 14:35)
...tak skvělý! |:o)

ODPOVĚDĚT
Martina F. (Mata3636) ID 313151 (26.7.2017, 16:43)
ja by som doporučovala knedle pri varení neprevracať. moja mama ich prevracala a vždy sa hnevala, že sa zdrcli. potom, keď som ja začala robiť kuchárku a videla som, ako varia v reštauračnej kuchyni knedle,vyskúšali sme aj doma a knedle boli krásne. knedlí som sa ako kuchárka navarila veľa, aj 100 denne, nemusíte sa báť, že sa neuvaria. prikryť pokrievkou, malý plyn, aby voda stále vrela, ale nevykypela. po vybratí popichať a potom troška potrieť olejom, aby neobschli. na slovenskom mmb mám foto, tak prikladám
https://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=910543

ODPOVĚDĚT
Radka T. (Radulína 1) ID 260780 (26.7.2017, 13:18)
Klárko, dělám léta tento rcp a jsou nadýchané, krásné a žravé :-) Rcp je přímo z norem co dříve byly pro restaurace a kuchyně.....

850 g hrubé mouky

1/2 kostky droždí + trošku cukru na kvásek

1 vejce

trocha soli

600 ml mléka

Zadělám těsto ručním mixérem co má ty spirálové vrtulky a když už se těsto nelepí mísy, tak přidám dvě, den staré, na kostičky nakrájené housky nebo rohlíky. Nechat hodinu kynout a pak vařit šišky 10 minut z každé strany. Po uvaření ihned knedlíky propíchnout vidličkou, aby vyšla pára a nesrazily se... Z tohoto množství máte 4 velké šišky knedlíků. Rcp je fakt nejlepší co jsem kdy dělala a léta je vařím (zajic) (zajic) (zajic)

ODPOVĚDĚT
Klára B. (Kklarka) ID 79422 (26.7.2017, 14:24)
ok, díky Radko, zkusím taky.... (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Radka T. (Radulína 1) ID 260780 (27.7.2017, 10:37)
Klárko zkuste, je to prostě poctivý, klasický a nadýchaný knedlík (Y)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (26.7.2017, 11:16)
Dělám už je tyto:
https://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4657465&user=0&order=0&typ=2014

ODPOVĚDĚT
Klára B. (Kklarka) ID 79422 (26.7.2017, 14:24)
diky.... (Y)

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (akin77) ID 54841 (26.7.2017, 10:29)
3 hrnky hrubé mouky, 1 hrnek vlažné vody, 1/2 kostky droždí, 1 vejce, lžička soli - jsou jako mráček :-). Vařit cca 18 min, já dělám 2 velké knedlíky, kdybyste dělala menší, tak možná vařit i méně

ODPOVĚDĚT
Klára B. (Kklarka) ID 79422 (4.8.2017, 11:58)
...již jsem zkoušela i tyto Vaše a též se povedly, (Y)

ODPOVĚDĚT
Klára B. (Kklarka) ID 79422 (26.7.2017, 10:36)
(Y) díky zkusím, nějak s těmi kynutými bojuji, a s kypřícím práškem a houskou jsou takové tužší, ne jako obláček...

ODPOVĚDĚT