ja by som doporučovala knedle pri varení neprevracať. moja mama ich prevracala a vždy sa hnevala, že sa zdrcli. potom, keď som ja začala robiť kuchárku a videla som, ako varia v reštauračnej kuchyni knedle,vyskúšali sme aj doma a knedle boli krásne. knedlí som sa ako kuchárka navarila veľa, aj 100 denne, nemusíte sa báť, že sa neuvaria. prikryť pokrievkou, malý plyn, aby voda stále vrela, ale nevykypela. po vybratí popichať a potom troška potrieť olejom, aby neobschli. na slovenskom mmb mám foto, tak prikladám https://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=910543
Klárko, dělám léta tento rcp a jsou nadýchané, krásné a žravé Rcp je přímo z norem co dříve byly pro restaurace a kuchyně.....
850 g hrubé mouky
1/2 kostky droždí + trošku cukru na kvásek
1 vejce
trocha soli
600 ml mléka
Zadělám těsto ručním mixérem co má ty spirálové vrtulky a když už se těsto nelepí mísy, tak přidám dvě, den staré, na kostičky nakrájené housky nebo rohlíky. Nechat hodinu kynout a pak vařit šišky 10 minut z každé strany. Po uvaření ihned knedlíky propíchnout vidličkou, aby vyšla pára a nesrazily se... Z tohoto množství máte 4 velké šišky knedlíků. Rcp je fakt nejlepší co jsem kdy dělala a léta je vařím
3 hrnky hrubé mouky, 1 hrnek vlažné vody, 1/2 kostky droždí, 1 vejce, lžička soli - jsou jako mráček . Vařit cca 18 min, já dělám 2 velké knedlíky, kdybyste dělala menší, tak možná vařit i méně