Zpracování mrkve
poradíte co s velkým množstvím mrkve? Něco dám zamrazit, ale jde i nějak zavařit - např. nějaký salát apod.?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
mila m. (ukuk) ID 207372 (8.8.2017, 21:22)
zavařuji si ji do nálevu na okurky a pak použivám do salátů jako okurky , je pak barevnější.Ale mrkev se musí zavářet o hodně déle . já 45 minut, aby změkla. (C)

ODPOVĚDĚT
Iva Č. (capice123) ID 407546 (8.8.2017, 16:29)
Já ji loni nestihla vytrhat, tak jsem ji nechala přes zimu na záhoně. Byly obrovské a na ajře jsem jim jen odřízla vršky, které koukaly ven a zbytek jsem používala do polévky. Sousedka mi říkala, že ji dává na podzim i řepu do skleníku a v zimě trhá (Y)
Jinak mám ráda z mrkve salát Coleslaw

ODPOVĚDĚT
Věra P. (kamion) ID 40799, mimibazar.cz/kamion (8.8.2017, 13:06)
Mrkev nastrouhám na hrubém struhadle a do sklenice dávám vždycky vrstvu mrkve a proložím rybízem, to se opakuje až je sklenice tak do 3/4 plná, pak dám lžíci cukru a trochu vody a steriluju jako normální kompot. Je to sladké a pikantní a mě to chutná. Naučila jsem se to od paní, co mi hlídala dceru

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (8.8.2017, 17:55)
(hello) díky

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (8.8.2017, 12:10)
a nemůžete ji uskladnit? do pilin , do písku , mrkev se nemusí zpracovat
všechna.

ODPOVĚDĚT
Věra P. (kamion) ID 40799, mimibazar.cz/kamion (8.8.2017, 9:29)
Dobrá je zavařená společně s červeným rybízem

ODPOVĚDĚT
Stanislava E. (isi30) ID 241683 (8.8.2017, 22:32)
Naprostá pravda. Je to nejlepší kompot jaký znám. Dělala manželova babička. Jedli jsme i samotné.

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (8.8.2017, 12:08)
to slyším poprvé , jak přesně Věrko, a k čemu ji pak jíte třeba? (F)

ODPOVĚDĚT
Jiřina K. (7879) ID 572776 (8.8.2017, 8:54)
Já nemám dobrou zkušenost s uskladněním v písku.Všechnu mrkev zpracuji tak, že přikoupím celer (který se mi nedaří vypěstovat),po očištění zeleninu nakrouhám na robotu v poměru cca1:1,( nebo více mrkve, případně i trochu petržele) , nacpu do sklenic a zaleji lákem, který používám na okurky, ale zředím ho převařenou vodou 1 :1. Zaleji zeleninu ve sklenicích a sterilizuji chvilku, aby chytla víčka.
Když dělám svíčkovou, použiji na naložení masa i s lákem.

ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (upraveno 8.8.2017, 12:05)
Soused má půl zahrady mrkve, trhá a odšťavňuje, jakýsi mrkvový mošt.
Jinak já si dělám něco jako Moravanka, zeleninu na kousky, oblanšírovat, okurku, zalít lákem na okurky, zavařit. Hodí se do br.salátu.

ODPOVĚDĚT
Stanislava E. (isi30) ID 241683 (8.8.2017, 8:24)
Moje mamča zavařuje. Já to zkoušela několikrát. Vždy se mi pokazila. Asi se musí dávat hodně soli. Letos jsem dostala od mamči i nasušenou zeleninovou směs. Sušičku nemá. Netuším jak to umí vykouzlit.

ODPOVĚDĚT
Iva Z. (Hrosik4) ID 368452 (8.8.2017, 8:17)
Když jí vytrháme tak jí zpracujeme do směsi na polévku. Děláme si vlastní a nemusíme nikdy kupovat,máme tam co máme rádi ,-)

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (lenkoš) ID 48377, mimibazar.cz/lenkos (8.8.2017, 8:39)
a tu směs myslíte jakou - jako sušenou nebo že zamrazíte?

ODPOVĚDĚT
Iva Z. (Hrosik4) ID 368452 (8.8.2017, 10:14)
Mraženou někdy na kostky někdy nahrubo nastrouhat. Dáváme do tlačenkových pytlíků a kousek odsekneme do polévky. Děláme i balíčky na svíčkovou

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 37256 (8.8.2017, 7:49)
*-) já bych jí ještě nechala v zemi a pak před zimou bych jí dala do bedýnky do písku. Když jí vezmete, bude jako čerstvá. (F)

ODPOVĚDĚT