poradíte co s velkým množstvím mrkve? Něco dám zamrazit, ale jde i nějak zavařit - např. nějaký salát apod.?
mila m. (ukuk) ID 207372 (8.8.2017, 21:22) | zavařuji si ji do nálevu na okurky a pak použivám do salátů jako okurky , je pak barevnější.Ale mrkev se musí zavářet o hodně déle . já 45 minut, aby změkla.
ODPOVĚDĚT |
|
| Iva Č. (capice123) ID 407546 (8.8.2017, 16:29) | Já ji loni nestihla vytrhat, tak jsem ji nechala přes zimu na záhoně. Byly obrovské a na ajře jsem jim jen odřízla vršky, které koukaly ven a zbytek jsem používala do polévky. Sousedka mi říkala, že ji dává na podzim i řepu do skleníku a v zimě trhá Jinak mám ráda z mrkve salát Coleslaw
ODPOVĚDĚT |
|
| Věra P. (kamion) ID 40799, mimibazar.cz/kamion (8.8.2017, 13:06) | Mrkev nastrouhám na hrubém struhadle a do sklenice dávám vždycky vrstvu mrkve a proložím rybízem, to se opakuje až je sklenice tak do 3/4 plná, pak dám lžíci cukru a trochu vody a steriluju jako normální kompot. Je to sladké a pikantní a mě to chutná. Naučila jsem se to od paní, co mi hlídala dceru
ODPOVĚDĚT |
| | Nada B. (Nadys) ID 192716 (8.8.2017, 17:55) |
díky
ODPOVĚDĚT |
|
| Nada B. (Nadys) ID 192716 (8.8.2017, 12:10) | a nemůžete ji uskladnit? do pilin , do písku , mrkev se nemusí zpracovat všechna.
ODPOVĚDĚT |
|
| Věra P. (kamion) ID 40799, mimibazar.cz/kamion (8.8.2017, 9:29) | Dobrá je zavařená společně s červeným rybízem
ODPOVĚDĚT |
| | Stanislava E. (isi30) ID 241683 (8.8.2017, 22:32) |
Naprostá pravda. Je to nejlepší kompot jaký znám. Dělala manželova babička. Jedli jsme i samotné.
ODPOVĚDĚT |
| | Nada B. (Nadys) ID 192716 (8.8.2017, 12:08) |
to slyším poprvé , jak přesně Věrko, a k čemu ji pak jíte třeba?
ODPOVĚDĚT |
|
Jiřina K. (7879) ID 572776 (8.8.2017, 8:54) | Já nemám dobrou zkušenost s uskladněním v písku.Všechnu mrkev zpracuji tak, že přikoupím celer (který se mi nedaří vypěstovat),po očištění zeleninu nakrouhám na robotu v poměru cca1:1,( nebo více mrkve, případně i trochu petržele) , nacpu do sklenic a zaleji lákem, který používám na okurky, ale zředím ho převařenou vodou 1 :1. Zaleji zeleninu ve sklenicích a sterilizuji chvilku, aby chytla víčka. Když dělám svíčkovou, použiji na naložení masa i s lákem.
ODPOVĚDĚT |
|
jarka N. (sympatie) ID 55978 (upraveno 8.8.2017, 12:05) | Soused má půl zahrady mrkve, trhá a odšťavňuje, jakýsi mrkvový mošt. Jinak já si dělám něco jako Moravanka, zeleninu na kousky, oblanšírovat, okurku, zalít lákem na okurky, zavařit. Hodí se do br.salátu.
ODPOVĚDĚT |
|
| Stanislava E. (isi30) ID 241683 (8.8.2017, 8:24) | Moje mamča zavařuje. Já to zkoušela několikrát. Vždy se mi pokazila. Asi se musí dávat hodně soli. Letos jsem dostala od mamči i nasušenou zeleninovou směs. Sušičku nemá. Netuším jak to umí vykouzlit.
ODPOVĚDĚT |
|
| Iva Z. (Hrosik4) ID 368452 (8.8.2017, 8:17) | Když jí vytrháme tak jí zpracujeme do směsi na polévku. Děláme si vlastní a nemusíme nikdy kupovat,máme tam co máme rádi
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka P. (lenkoš) ID 48377, mimibazar.cz/lenkos (8.8.2017, 8:39) |
a tu směs myslíte jakou - jako sušenou nebo že zamrazíte?
ODPOVĚDĚT |
| | | Iva Z. (Hrosik4) ID 368452 (8.8.2017, 10:14) |
Mraženou někdy na kostky někdy nahrubo nastrouhat. Dáváme do tlačenkových pytlíků a kousek odsekneme do polévky. Děláme i balíčky na svíčkovou
ODPOVĚDĚT |
|
| Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 37256 (8.8.2017, 7:49) | já bych jí ještě nechala v zemi a pak před zimou bych jí dala do bedýnky do písku. Když jí vezmete, bude jako čerstvá.
ODPOVĚDĚT |
|