Jitka V. (mamkajita) ID 286669 (16.8.2017, 7:57) |
2 kg zralých rajčat, 1,5 dcl octa, polévková lžíce soli, 3 cibule, 1 polévková lžíce nového koření, 1 polévková lžíce celého pepře, palička česneku - vše vaříme tak dlouho, až se zredukuje zhruba na 1/3 (vyvaří se všechna tekutina). Pak hmotu přepasíruju přes silonové síto. Do propasírovaných rajčat přidám 15 dkg cukru a provařím. Dám do skleniček a steriluji 20 min na 85 stupňů (asi je to zbytečné, ale nikdy se mi žádný nezkazil). Kdo má rád pikantnější, tak spolu s cukrem přidá 1 feferonku nebo 1 - 2 lžičky (kávové) chilli omáčky. Pokud chcete mít kečup krásně hlaďoučký, pak je dobré přidat spolu s cukrem 2 lžíce světlé jíšky KNORR nebo VITANA. Z uvedené dávky je cca 8 - 10 skleniček od přesnídávky.
ODPOVĚDĚT |