Dýňová polévka
Holky prosím o radu. Včera jsem dostala hokaido a chci vyzkoušet polévku. Jak tu dyni oloupu nebo vůbec nakrajim, kdyz je ta šlupka jak beton?Nepečete to některá?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Vlaďka H. (sluníííčko) ID 81090 (8.9.2017, 13:16)
zítra zrovna budu polévku dělat, dýni neloupu, jen nakrájím a krásně se uvaří, pak jen rozmixuju ponorným mixérem a je (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (8.9.2017, 12:23)
Trošku mě překvapuje, že tu někdo píše, že Hokaido nemá tvrdou slupku. *-) Ona tedy změkne vařením a dá se jíst, ale krájí se to fakt blbě, protože je tvrdá.

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (6.9.2017, 15:01)
Je to určitě hokaido? Ta nemívá tvrdou slupku...hokaido se neloupe, nakrájím na kostky, hodím na orestovanou cibuli na troše oleje, osmahnu, přihodím jednu mrkev na kolečka a jeden brambor, špetku kari, římský kmín, sůl nebo vegi-vegi, zaliju vodou, povařím, projedu tyčovým mixerem, kápnu maličko smetany na zjemnění (nemusí být) dochutím citronovou šťávou a česnekem, na talíři dávám doprostřed lžičku kysané smetany a posypu nasucho opraženými dýňovými a slunečnicovými semínky. Milujeme ji :-)

ODPOVĚDĚT
Šárka K. (SarinaK) ID 85772 (5.9.2017, 17:42)
do polévky nepeču a neloupu. Zapékanou ji dělám s nivou a cibulkou a je to výborný.

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (leenkii) ID 57484 (7.9.2017, 14:05)
Šárko, tu cibulku pečete s hokaidÓ, nebo ji smažíte a přidáte?

ODPOVĚDĚT
Šárka K. (SarinaK) ID 85772 (7.9.2017, 14:37)
nakrájím dýni, cibulku na měsíčky, mně stačí 1 menší a zakápnu oliváčem, sůl a promíchám. Nivu přidám až na posledních 10minut na gril (F)

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (5.9.2017, 17:13)
hokaido se neloupe! normálně rozkrojte a pak už na čtvrtky a na kostky , klidně větší , rozvaří se v pohodě.
péct se dá , a pak polévka z rozpečené , ale stejně to nakrájet nějak musíte.

ODPOVĚDĚT
Michaela L. (Misa30) ID 75790, mimibazar.cz/misa30 (5.9.2017, 17:05)
mnam,pravě v nedeli jsem si uvařila plný hrnec polevky.Dýni neloupu,jde to nakrájet a slupka vařením změkne. :-)

ODPOVĚDĚT
Iva Č. (capice123) ID 407546 (5.9.2017, 17:04)
Také neloupu, nakrájím na kostičky a uvařím, změkne rychle, do polévkly společně s mrkví a česnek, na závěr rozmixuju. Chutná jako hrachovka. V torubě peču s další zeleninou (paprika, rajčata, cibule, cuketa), pokapu ol. olejem a posypu např. balkánským sýrem. Je možno přidat i kuřecí maso. (Y)

ODPOVĚDĚT
jana b. (maršmeloun) ID 406290 (5.9.2017, 16:54)
Ještě k tomu pečení já jí peču s oliváčem tymiánem a solí ke konci přidám nivu nebo gorgonzolu a paní mě poradila i vlašské ořechy. |:o) |:o)

ODPOVĚDĚT
jana b. (maršmeloun) ID 406290 (5.9.2017, 16:53)
Alenko nebojte se ona ta šlupka za chvíli při vaření změkne. Já jí pokrajím (cinky) na malé kousky urestuji na másle a olivovém oleji cibulku přidám dýni zaliji vodou dochutím sůl, pepř, skořici, kari a mám ráda špetku chili pak už jen rozmixuji a zjemním smetanou .Někdo přidává mrkev nebo brambor. *-)

ODPOVĚDĚT
Ivona P. (aquamarina) ID 340935, mimibazar.cz/aquamarina (5.9.2017, 16:51)
Dýni hokaido není třeba loupat. Vždy nějak nakrájím. Já nepeču.

ODPOVĚDĚT