výpověď x dohoda
Kamarádka potřebuje poradit, má firmu a chce propustit zaměstnankyni, s kterou není ona ani spolupracovníci spokojeni.Pokračování
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Hana T. (sachmetka) ID 300935, mimibazar.cz/sachmetka (6.9.2017, 16:42)
Ať s tím kamarádka zajde za právníkem. Výpověď může dát pouze ze zákonem daných důvodů a odstupné se vyplácí pouze z důvodů uvedených v ZP. Pokud bude chtít paní odejít na dohodu (bez org. důvodů) a kamarádka jí bude chtít nějaké odstupné vyplatit, tak to nebude zákonný důvod a kamarádka to vyplatí ze své kapsy, aniž by to mohla zahrnout do nákladů. V tomto případě peníze za pomoc či radu právníka budou správně vynaložené.

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (kasniza) ID 481751 (5.9.2017, 23:51)
K tomu odstupnému jsem našla toto:
Zaměstnanec, kterému skončil pracovní poměr výpovědí ze strany zaměstnavatele nebo dohodou pro organizační změny (§ 52 písm. a) až c) ZP), má nárok na odstupné ve výši:

jednonásobku jeho průměrného výdělku, jestliže jeho pracovní poměr u zaměstnavatele trval méně než 1 rok,

dvojnásobku jeho průměrného výdělku, jestliže jeho pracovní poměr u zaměstnavatele trval alespoň 1 rok a méně než 2 roky,

trojnásobku jeho průměrného výdělku, jestliže jeho pracovní poměr u zaměstnavatele trval alespoň 2 roky

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (kasniza) ID 481751 (5.9.2017, 23:54)
Výpověď daná zaměstnavatelem:
Závažné, nebo opakované porušení povinností vyplývajících z právních předpisů Sem spadá vše od důvodů, pro které může zaměstnavatel ukončit pracovní poměr rovnou, po opakované porušení pracovních povinností. Pokud jde o opakované (respektive soustavné) porušování povinností vyplývajících z právních předpisů, musí být nejprve zaměstnanec písemně upozorněn na toto provinění a na to, že mu při opakování těchto provinění hrozí výpověď.

ODPOVĚDĚT
Petra S. (petula.s) ID 31907, mimibazar.cz/hnizdecko (5.9.2017, 20:50)
Všechny ty varianty, co popisujete, jsou sice možné, ale pokud by je ta pracovnice napadla u soudu, vyhrála by, firma by ji musela vzít zpět a uhradit ušlý zisk. Kromě ukončení prac.poměru dohodou.
Nemůže jí ani "jen tak" dát klasickou výpověď pro nadbytečnost, pokud na to místo do 6 měsíců někoho přijme. Resp. může, ale opět - prohrála by případný soud.

ODPOVĚDĚT
Miluše Ch. (milusche) ID 351824 (5.9.2017, 20:38)
pokračování - Tuto paní vzala 1.11. 2016 jako zástup za mateřskou, v prac. smlouvě je přímo řečeno prac. poměr se uzavírá po dobu mateřské a rodičovské paní XY. Chtěla by jí propustit už teď v září. Prosím jakým způsobem. Klasická výpověď- dvouměsíční, tím pádem by asi musela platit 2 měsíce odstupného, nebo ne? Nebo dohodou odchod v září a musela by platit jednoměsíční odstupné, je to tak? Nebo říct, že paní XY se třeba bude vracet v lednu 2018, a tím pádem by si jí ještě mohla nechat v prac. poměru do konce roku 2017 a paní by pak odešla. Jenže může jí někdo nařknout, že paní YX v lednu 2018 nenastoupila ? Nebo ještě tak může paní XY nastoupit třeba jen na pár dní (její dítě nebude mít ještě ani rok) a pak zase odejít s tím, že to nezvládá, nevemou paní XY rodičák? Nevím, zda jsem to srozumitelně napsala.

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (5.9.2017, 21:01)
Dohoda je od slova dohodnout, takže na dohodu se ukončí pracovní poměr za takových podmínek, na jakých se zaměstnavatel a zaměstnanec dohodnou - zákon v tomto směru nic nenařizuje (samozřejmě krom takových věcí jako že to musí být písemně apod...). Co se týče odstupného, tak asi hodně záleží na přehledu a průraznosti zaměstnance - bývá běžné, že zaměstnavatel nabídne na dohodu odstupné spíš vyšší než u výpovědi, aby motivoval zaměstnance k souhlasu. Pokud totiž nedojde k dohodě, tak zaměstnanec získává krom odstupného ještě 2 měsíce platu navíc (za výpověďní dobu), v uvedeném případě touto dobou přesáhne rok zaměstnání, tudíž bude mít nárok na odstupné ve výši 2 měsíčních platů místo jednoho a nezanedbatelné je i to, že zaměstnavatel může dát výpověď jen ze zákonných důvodů.
S fiktivním návratem z RD bych si raději nezahrávala, to by jí mohlo přijít hodně draho.

ODPOVĚDĚT