Rajčatová šťáva - zavaření
Zavařujete někdo rajčatovou šťávu? Máte recept? na co používáte? je možné zavařit v troubě?moc děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Monika P. (BRAVO) ID 113874, mimibazar.cz/bravo (11.9.2017, 21:26)
Rajčatovou šťávu jsem tedy ještě nezavařovala a protože to s hrncem neumím, zavařuji vše buď v troubě, myčce nebo i MT... takže počítám, že i ta rajčatová šťáva by neměla být problém zavařit v troubě

ODPOVĚDĚT
Michaela D. (mia13star) ID 308265 (11.9.2017, 16:14)
Povařený (můžou být i oloupaný) rajčata rozmixujeme a zavařujeme skoro každý rok. Zavařujeme do lahváčů (sklenic od piva), máme na to vysoký zavařovací hrnec.Nikdy se nic nezkazilo. Se zavařováním v troubě moc zkušeností nemám :-(

ODPOVĚDĚT
Jarka B. (jarka+kája,kamča) ID 26 (11.9.2017, 14:49)
V troubě zavařuji vše. Letos okurky, člamádu, lečo, tousty z cukety..........cca 175 C° asi 15 min.
Sklenice dát na plech (hluboký) nalít do něj vodu.

ODPOVĚDĚT
Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (11.9.2017, 14:56)
Děkuji :-) na horkovzduch? ?

ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (11.9.2017, 13:24)
Já je oloupala, vybrala jádřince, nacpala do sklenic, zavařila, pak na omáčku, polévku.

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (11.9.2017, 10:50)
Já to dělám tak, že omytá rajčata pokrájím a rozvařím, pak propasíruji přes cedník, trochu osolím, dám do sklenic a zavařím v hrnci. Používám ji na polévky a omáčky. Stejně tak když je rajčat moc a času málo, tak je umyjua celá přibližně stejně velká dám do mrazáku...pak zase používám na omáčku a polévku...jen ta šťáva je pak při přípravě ušetřená práce.
Se zavařováním v troubě zkušenost nemám.

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (11.9.2017, 10:50)
Já to dělám tak, že omytá rajčata pokrájím a rozvařím, pak propasíruji přes cedník, trochu osolím, dám do sklenic a zavařím v hrnci. Používám ji na polévky a omáčky. Stejně tak když je rajčat moc a času málo, tak je umyjua celá přibližně stejně velká dám do mrazáku...pak zase používám na omáčku a polévku...jen ta šťáva je pak při přípravě ušetřená práce.
Se zavařováním v troubě zkušenost nemám.

ODPOVĚDĚT