Jsou tmavší až takto tmavá jádra vlašských špatná? Loupaná nyní, sušená, ne letošní. Chuťově rozdíl nevnímám, avšak raději vyhodím než riziko ze špatná. Děkuji pěkně za radu.
| Alena K. (YILAN) ID 279703 (19.11.2017, 19:01) | nez do popelnice, nasekejte radsi sykorkam do krmitka, ale ja takove pouzivam, na ozdobu to sice neni, ale na pomleti do cukrovis staci
ODPOVĚDĚT |
|
| Věra P. (kamion) ID 40799, mimibazar.cz/kamion (19.11.2017, 14:33) | Letos hodně pršelo, ořechy byly na zemi mokré a pokud se hned neposbíraly, tak jsou tmavší. pokud nejsou plesnivé, tak to nevadí, jen nejsou tak vzhledné
ODPOVĚDĚT |
|
| Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (18.11.2017, 14:41) | Já je používám. Podívejte pod černou slupkou je úplně zdravý, bílý. Neprodávám je ani nedaruji, tyto zužitkuji jen pro svou potřebu ale normálně je jíme.
ODPOVĚDĚT |
| | Eva T. (Evkaa) ID 31744 (18.11.2017, 16:22) |
Děkuji pěkně Ano pod slupkou je světlý-bílý, také je mám je pro svou potřebu a chuťově také v pořádku, děkuji
ODPOVĚDĚT |
|
| Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 37256 (18.11.2017, 14:05) | A byla takto tmavá hned po vyloupání? Mně se zdá, že jsou připálená sušením. Já je dala jednou do sklenice do trouby "zavařit", zapomněla jsem na ně a měla je také tak černé. Já je tedy vyhodila, protože by určitě to cukroví bylo pak tmavé.
ODPOVĚDĚT |
| | Eva T. (Evkaa) ID 31744 (18.11.2017, 16:28) |
Ano, tmavá jsou po vyloupání, dnes. Sušena jsem psala ve smyslu, že sušeny a skladovány celé ořechy (domácí od tety), dnes loupáno a že tmavší raději se ptám. Ale pravda když se podívám co jsem vyloupala, tak na fotu jsem záměrně fotila extrém-asi nejtmavší co jsem objevila nafotila pro příklad, ale ostatní až taková tmavá nejsou, avšak o něco tmavší než klasická svétlá jádra většina/všechny.
ODPOVĚDĚT |
|
| Nada B. (Nadys) ID 192716 (18.11.2017, 13:04) | ne nevadí , důležité je hlavně to, aby nebyly plesnivé, nebo žluklé.
ODPOVĚDĚT |
| | Eva T. (Evkaa) ID 31744 (18.11.2017, 16:37) |
Děkuji pěkně Plesnivé nejsou, ani žluklé neb chuťově dobré, jádra pod slupkou svétlá. (A pravda, že na fotu jsem trochu záměrně nafotila ´extrém´, tj nejtmavší co objevila, jinak většina o něco tmavší než běžně, ale ani né až takto.)
ODPOVĚDĚT |
|
Eva S. (pesklaud) ID 155229 (18.11.2017, 12:09) | Nevím přesně, ale ořechy mají nějakou nemoc. Jako skoro všechno dneska bez postřiků. Začíná to fleky na listech a pak přejdou černé fleky na zelené nezralé obaly ořechů. Během léta. A tato tmavá jádra jsou z těch puntíkovných obalů. Nevím zda jsou nebo nejsou zdraví škodlivé, ale na jablkách to nevadí. Naopak jsou ze zahrady a bez postřiků a jiné chemie. Takže to moc neřeším a klidně je používám. Nebo je také možné, že byl deštivý podzim a ořechy padaly a pršelo a pršelo a plody se nasákly vodou a z toho zčernaly. Jsou z vaší zahrady? Pokud ano nehroďte to. Sníme daleko větší špatnosti z obchodů.
ODPOVĚDĚT |
| | Eva T. (Evkaa) ID 31744 (18.11.2017, 16:44) |
Děkuji pěkně. Ano, jsou domácí od tety, ze zahrady a sušené-skladovány celé. Máme je pro svou vlastní potřebu a souhlas, jsem téhož názoru lépe domácí než kupované s postřikem. Chuťově jinak v pořádku-dobré, jádra pod slupkou světlá a také fakt, že na fotu jsem trochu záměrně nafotila ´extrém´, tj nejtmavší co objevila, jinak většina o něco tmavší než běžně jsou, ale né až takto. A děkuji pěkně za objasnění, ano na jablkách co popisujete-ony skvrnky znám, i z vlastní zahrady a jíme
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana b. (fehofka) ID 93304 (18.11.2017, 12:00) | Taky bych je nepoužila
ODPOVĚDĚT |
| | Eva T. (Evkaa) ID 31744 (18.11.2017, 16:45) |
Děkuji
ODPOVĚDĚT |
|
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (18.11.2017, 11:05) | Já bych řekla jsou špatná
ODPOVĚDĚT |
| | Eva T. (Evkaa) ID 31744 (18.11.2017, 16:45) |
Děkuji
ODPOVĚDĚT |
|