Poraďte prosím - tmavé ořechy
Jsou tmavší až takto tmavá jádra vlašských špatná? Loupaná nyní, sušená, ne letošní. Chuťově rozdíl nevnímám, avšak raději vyhodím než riziko ze špatná. Děkuji pěkně za radu.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Alena K. (YILAN) ID 279703 (19.11.2017, 19:01)
nez do popelnice, nasekejte radsi sykorkam do krmitka, ale ja takove pouzivam, na ozdobu to sice neni, ale na pomleti do cukrovis staci :-$

ODPOVĚDĚT
Věra P. (kamion) ID 40799, mimibazar.cz/kamion (19.11.2017, 14:33)
Letos hodně pršelo, ořechy byly na zemi mokré a pokud se hned neposbíraly, tak jsou tmavší. pokud nejsou plesnivé, tak to nevadí, jen nejsou tak vzhledné

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (18.11.2017, 14:41)
Já je používám. Podívejte pod černou slupkou je úplně zdravý, bílý. Neprodávám je ani nedaruji, tyto zužitkuji jen pro svou potřebu ale normálně je jíme.

ODPOVĚDĚT
Eva T. (Evkaa) ID 31744 (18.11.2017, 16:22)
Děkuji pěkně (L) Ano pod slupkou je světlý-bílý, také je mám je pro svou potřebu a chuťově také v pořádku, děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 37256 (18.11.2017, 14:05)
A byla takto tmavá hned po vyloupání? Mně se zdá, že jsou připálená sušením. Já je dala jednou do sklenice do trouby "zavařit", zapomněla jsem na ně a měla je také tak černé. Já je tedy vyhodila, protože by určitě to cukroví bylo pak tmavé. (F)

ODPOVĚDĚT
Eva T. (Evkaa) ID 31744 (18.11.2017, 16:28)
Ano, tmavá jsou po vyloupání, dnes. Sušena jsem psala ve smyslu, že sušeny a skladovány celé ořechy (domácí od tety), dnes loupáno a že tmavší raději se ptám. Ale pravda když se podívám co jsem vyloupala, tak na fotu jsem záměrně fotila extrém-asi nejtmavší co jsem objevila nafotila pro příklad, ale ostatní až taková tmavá nejsou, avšak o něco tmavší než klasická svétlá jádra většina/všechny. (F)

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (18.11.2017, 13:04)
ne nevadí , důležité je hlavně to, aby nebyly plesnivé, nebo žluklé.

ODPOVĚDĚT
Eva T. (Evkaa) ID 31744 (18.11.2017, 16:37)
Děkuji pěkně (L) Plesnivé nejsou, ani žluklé neb chuťově dobré, jádra pod slupkou svétlá. (F) (A pravda, že na fotu jsem trochu záměrně nafotila ´extrém´, tj nejtmavší co objevila, jinak většina o něco tmavší než běžně, ale ani né až takto.)

ODPOVĚDĚT
Eva S. (pesklaud) ID 155229 (18.11.2017, 12:09)
Nevím přesně, ale ořechy mají nějakou nemoc. Jako skoro všechno dneska bez postřiků. Začíná to fleky na listech a pak přejdou černé fleky na zelené nezralé obaly ořechů. Během léta. A tato tmavá jádra jsou z těch puntíkovných obalů. Nevím zda jsou nebo nejsou zdraví škodlivé, ale na jablkách to nevadí. Naopak jsou ze zahrady a bez postřiků a jiné chemie. Takže to moc neřeším a klidně je používám. Nebo je také možné, že byl deštivý podzim a ořechy padaly a pršelo a pršelo a plody se nasákly vodou a z toho zčernaly. Jsou z vaší zahrady? Pokud ano nehroďte to. Sníme daleko větší špatnosti z obchodů.

ODPOVĚDĚT
Eva T. (Evkaa) ID 31744 (18.11.2017, 16:44)
Děkuji pěkně. (L) Ano, jsou domácí od tety, ze zahrady a sušené-skladovány celé. Máme je pro svou vlastní potřebu a souhlas, jsem téhož názoru lépe domácí než kupované s postřikem. Chuťově jinak v pořádku-dobré, jádra pod slupkou světlá a také fakt, že na fotu jsem trochu záměrně nafotila ´extrém´, tj nejtmavší co objevila, jinak většina o něco tmavší než běžně jsou, ale né až takto. A děkuji pěkně za objasnění, ano na jablkách co popisujete-ony skvrnky znám, i z vlastní zahrady a jíme (F)

ODPOVĚDĚT
Jana b. (fehofka) ID 93304 (18.11.2017, 12:00)
Taky bych je nepoužila :-$

ODPOVĚDĚT
Eva T. (Evkaa) ID 31744 (18.11.2017, 16:45)
Děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (18.11.2017, 11:05)
Já bych řekla jsou špatná (Y)

ODPOVĚDĚT
Eva T. (Evkaa) ID 31744 (18.11.2017, 16:45)
Děkuji (F)

ODPOVĚDĚT