Prosím pěkně o vaše zkušenosti s lisem na těsto. Chci dělat linecké stříkané rohlíčky, ale nedařilo se mi loni protlačit skrze sáček, vyhledala, že si někdo chválí lis na sušenky - lze jím dělat i linecké stříkané, tzv. banánky?...
Mirka M. (Bludimíra27) ID 523535 (28.11.2017, 8:19) | máme doma ještě ten kovový - válí se v komoře skoro 40 let. Použitý minimálně... Raději používáme šablonu do mlýnku na maso - to se vůbec nedá s lisovaným srovnat. Pěkně natáhnout proužky, špejli jako šablonu, aby byly všechny tyčinky stejný a hurá na to .... Naopak švagrová ta zase používá lis... asi každýmu vyhovuje něco jinýho
ODPOVĚDĚT |
|
Renata A. (Renča50) ID 607378 (26.11.2017, 22:01) | Já mám kovový,jiný typ.
ODPOVĚDĚT |
|
Renata A. (Renča50) ID 607378 (26.11.2017, 22:00) | Lis jsem si pořídila,protože se mi líbily sušenky,stál 500Kč a jsem zklamaná,už bych si ho nepořizovala.Těsto do něj musí být řídké,aby to šlo protlačit.Nejrychlejší je nakrájet kolečka a ty pak stlačit vidličkou a sušenky jsou hotové raz dva,odpadá umývání lisu.Já s ním spokojená nejsem.
ODPOVĚDĚT |
|
jarka N. (sympatie) ID 55978 (26.11.2017, 13:46) | Na mlýnku se dá umlít i zelenina, strouhanka.
ODPOVĚDĚT |
|
| Eva T. (Evkaa) ID 31744 (26.11.2017, 13:43) | Děkuji pěkně za rady/zkušenosti Tak to vidím, že spíše než lis pořídím mlýnek na maso (ač paradox maso nejím ) a nástavec a zkusím přes mlýnek linecké. Děkuji
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (26.11.2017, 12:46) | Neosvědčil se mi - musí být řidší těsto a stejně ve válci vždy kus těsta zůstane. Nejlepší je nástavec na mlýnek na maso , tomu se nic nevyrovná.
ODPOVĚDĚT |
|
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 29247 (26.11.2017, 11:57) | Mám z lidlu a strhla jsem ho A to jsem z něj měla takovou radost
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana E. (Ehnes) ID 380071 (26.11.2017, 11:21) | není nad obyčejnou šablonu do masomlýnku
ODPOVĚDĚT |
| | Renáta K. (Kudrnka) ID 440249 (26.11.2017, 12:04) |
přesně tak. Dělám to také tak a nic se tomu nevyrovná.
ODPOVĚDĚT |
|
jarka N. (sympatie) ID 55978 (26.11.2017, 10:52) | Mám to stejně jako paní pode mnou, použila jsem snad 2krát, mě nevyhovuje. Teď jsem uklízela špajsku, a hodně jsem se musela ukecávat abych to nevyhodila.
ODPOVĚDĚT |
|
| Bronislava S. (finecigars) ID 421330 (26.11.2017, 10:42) | já mám ten původní- je to pro mě nevyzpytatelné- jednou mi to jde a pak zase ne- hlavně musíte mít těsto čisté- to je bez kokosu nebo oříšků- alespon mě to oříškové -jako na rohlíčky nešlo kvuli tomu že tam byly i větší kousky ořechu a třeba u čtyřlístku mi to ucpalo jednu dírku a byly to otřeplý trojlístky... vzteky jsem to zmuclala a dělala ručně
ODPOVĚDĚT |
|
| Eva T. (Evkaa) ID 31744 (26.11.2017, 10:05) | ...A zvládne třeba i těsto na rohlíčky, kokosky nebo podobné? Někdo zmiňuje, že se neodlepuje těsto od lisu, proto budu ráda za jakoukoli vaši zkušenost, děkuji pěkně!
ODPOVĚDĚT |
| | Martina F. (Mata3636) ID 313151 (26.11.2017, 11:19) |
ja mám ešte ten starý, kovový, použila som ho 2x robila som ale klasické linecké cesto, bez kokosu,orechov, tak neviem, či by sa s nimi dierky neupchávali. sušienky musíte vytláčať na čistý plech bez papiera, bez vymastenia a posypania múkou, vtedy sa prilepia na plech a nie na pištoľ. http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=724317 http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=780494 ale inak je s ním parádna robota, bez bordelu, raz dva. cesto urobí robot, vyšúľať, naplniť pištoľ, na plech a šup do rúry. mne sa s tým dobre robilo.
ODPOVĚDĚT |
|