PRACNY, TLAPKY...máte někdo, prosím, VYZKOUŠENÝ
recept, kde se NEMUSÍ PŘEDEM FORMIČKY VYMAZÁVAT, a jde to hezky vyklopit..díky.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Ivana J. (cipofka) ID 105292 (7.12.2017, 22:14)
Nikdy nevymazávám, jen po vyklopení vytřu čistou utěrkou a dám další těsto. Vyklopit jdou krásně.
250g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 170g másla.
Do některého těsta přidám kakao, do jiného kokos. Dle oka, neměřím.

ODPOVĚDĚT
regina m. (gima) ID 422895 (7.12.2017, 20:09)
...vymazávala jsem vždy jen nové, nevypálené formičky, starší nikdy..., zde recept od babi((,nar.1892), vařila na zámku :23 dkg hl. mouky,18dkg tuku,12dkg cukru moučky,9 dkg mletých oříšků( mandlí),skořice, strouhaná citronová kůra a 5-6 umletých hřebíčků,špetka pr. do pečiva, těsto odpočinout do chladu... (F)

ODPOVĚDĚT
Martina F. (Mata3636) ID 313151 (7.12.2017, 10:05)
ja formičky vysypávam hladkou múkou. do kompót.misky si dám múku, naberiem do formičky a oklepem. veľa múky v nej síce neostane, ale predsa nejaká áno. raz som zabudla vysypať a nešli von a to mám formičky staré, vypálené.
náš starý rodinný recept: 250g hladká múka, 140g prášk.cukor, 140g vlašské orechy, 140g palmarín / to je tuk na pečenie, u vás neviem čo, maslo som nikdy neskúšala/, 1 vajce, 3 hrebíčky pomlieť, ak máte radi korenené, môže aj 5-6 ks, 1 čajová lyžička škorice, citrónová kôra, 1 lyžica kakao. cesto je dobré urobiť 1-2 dni dopredu, aby sa v ňom koreniny pekne rozležali, piecť na 170°C

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (6.12.2017, 17:14)
za celý roky co peču , jsem nikdy nevymazávala na nic formičky- těsto je dostatečně masné a pak jdou dobře vyklápět
Pracny
25 dkg hladké mouky
15 dkg másla
15 dkg ořechů mletých vlašských
15 dkg cukru moučky
lze přidat špetku mleté skořice , mletý hřebíček ,citr. kůru
já kakakaové nedělám - pokud máte ale rádi ,dejte trochu kakaa

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (6.12.2017, 16:44)
40dkg hladké mouky,40dkg sádla,40dkg cukr moučka,18dkg ořechůrndo půlky kakao můžete přidat trochu skořice a řebíčka

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (6.12.2017, 16:32)
Nikdy jsem formičky nevymazavala, těsto jsem teda měla vždy kupované v místní pekárně.

ODPOVĚDĚT