Cukroví a reflux
Dcera má reflux,musí držet dietu a bere léky. Nesmí sladkosti,kakao,tučné... Může piškoty,některé sušené ovoce...Hledám,co by mohla ještě,nemáte zkušenost,neznáte recepty,které jsou vhodné u antirefluxní diety-podobné žaludeční šetřící dietě? Díky.
poslední fotografie v albu Cukroví a reflux
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Ivona P. (aquamarina) ID 340935, mimibazar.cz/aquamarina (8.12.2017, 19:33)
Neodpovídám přímo na Vaši otázku. Manžel také trpěl GER. Drží se rad popsaných viz. odkaz a je mu podstatně lépe.
https://www.patentnimedicina.cz/cz/ze-supliku-tcm/gastroezofagealni-reflux

Zkuste nastudovat.

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (8.12.2017, 11:47)
Jo, a do vánočního cukroví jen dát míň cukru a pokud možno aspoň trošku celozrnné mouky. (F)

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (8.12.2017, 11:23)
Taky mám reflux a musela jsem si vysledovat, co mi vadí a co ne. Já nemůžu třeba cokoliv s příchutí máty nebo peprmintu, tvrdý alkohol, kávu, bílé pečivo, černý čaj, sladké mi někdy vůbec nevadí, důležité je zmenšit porce a hodně mně pomohlo pít jen vodu s citronem (přestože se jeví jako kyselý, v žaludku působí jako zásada), žádné bublinky a sladké sirupy. Jinak normálně jím libové maso, ryby, čerstvé ovoce a zeleninu, polotučné mléčné výrobky, celozrnné pečivo. Hodně receptů, pokud nějaké potřebujete, najdete na internetu. (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (Kocor) ID 100942 (8.12.2017, 17:48)
Dcera má reflux pouze s dýchacími potížemi (kašel,záněty,astmatické projevy atd..),žáha ji nikdy nepálí,dle vyšetření má těžké chronické změny na sliznici,nedomykavost hlasivek.Mám seznam zakázaných potravin a vydal by na celou stránku.Vodu s citronem rozhodně nesmí,ze zeleniny nesmí rajčata,papriky,cibuli ,česnek,luštěniny,citrusy,merunky,hrušky,bobulovité ovoce,celozrnné pečivo omezeně,spíše bílé,veky apod.,kynutá těsta,čokoládu a kakao,sladkosti,ořechy,semínka,mák,plnotučné výrobky,šlehačku,zásmažky,smažené.Nesmí linecké(tuk),vanilkové rohlíčky(tuk a ořechy). hledám recepty,které by mohla tzn. bez tuku nejlépe s ovesnými vločkami apod...

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (8.12.2017, 18:25)
Aha, to jsem z prvního dotazu nepoznala. To je něco jiného, já to mám spojené právě s kyselostí žaludku. Myslím, že na internetu informace najdete nebo ještě někdo tady poradí. Přeju vše nejlepší a pěkný advent. (F)

ODPOVĚDĚT