Dobry den, chci se pustit do prvniho dortu světlý korpus, pařížska šlehačka uvarena slehacka s lediovymi kaštany, navrh falesny marcipan. Poradite ceho se vyvyarovat...nejake vychytavky?a kulaty nebo ctverec? bude nas cca 12 lidi.
Recept na korpus i šlehačku asi máte, jen tedy upozornuji, že šlehačka nesmí přijít k tomu marcipánu-rozteklo by se vám to. Dort musíte důkladně obmazat, ideálně máslovým krémem. Pro 12 lidí dělám kulatý průměr 24cm. Pokud je to opravdu váš první dort, tak bych do čtverce nešla-hůř se potahuje
Dobry ano recepty mam jen spise ty postupy.. a vidite to jsem nevedela, ze to nemuze na slehacku... to by jsem se asi divila ze... a jeste se zeptám ten marcipan nemuzu dat rovnou na piškot?musibtam byt krem neho co připadne dat. ? Deiuji
korpus většinou 2x proříznu....kolem každého kruhu (mám 3ks) udělám jakoby "mantinel " z máslového krému-to dělám sáčkem s tenkou trubičkou.....vnitřek naplním šlehačkou....ty 3 kola postupně sesazuji na sebe, nechám s krémem a šlehačkou ztuhnout v lednici -cca 1-2hod....pak celý dort obmažu do roviny krémem (máslovým) čím to budete mít lépe uhlazené, tím lépe se vám to bude potahovat.....a dort je potřeba mít obmazaný (stačí trochu), ale jinak by vám marcipán neměl na čem držet
v pátek bych upekla-nechala v potravinové folii do soboty v chladu odpočinout....v sobotu naplnila-pomazala a event večer i potáhla, pokud nebudete stíhat, tak v neděli potáhnout ale jde to celé posunout i o den-ve čtvrtek večer upéct atd.....korpusu se nic nestane a vám se naplněný dort krásně proleží (stále mám tedy dorty v lednici