Lyžování Rakousko - začátečníci
Doporučíte prosím středisko pro začátečníky? Loni jsme stáli poprvé na lyžích (40 + 9 + 6 let). Abych je tam stihla nějak "ukočírovat". Širší sjezdovky, méně lyžařů. Manžel nelyžař dělá technické zázemí pod sjezdovkou. Plus ubytování.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (6.2.2018, 8:03)
Byla jsem na několika místech a věřte, že v každém středisku jsou mírnější svahy pro začátečníky a ty jsou právě skoro prázdné. Na nich vidíte hlouček buď jednotlivých rodin, nebo školiček a nemusíte se bát úrazu, že to vás vrazí snowborďák, nebo nějaký rychlý lyžař. Ti jsou už dávno jinde ,-)
Když jsme tam kdysi začínali, tak bylo vidět, jak je tam každý tak 2 až 3 dny a pak jde na větší svah. Vyberete v každém středisku, nemusíte se bát :-$

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (7.2.2018, 12:20)
no, nevím, taky jsem byla hodněkrát v Rakousku a dost často ty modré sjezdovky byly plné motajících se začátečníků a spousty lyžařských škol. A někdy jsou mnohem nebezpečnější než ti, co to umí.

ODPOVĚDĚT
Ivana B. (kymama) ID 374185, mimibazar.cz/kymama (5.2.2018, 18:36)
Doporučuji italské Alpy - Monte Bondone. No, ale není to Rakousko, je to kousek dále ale (Y). Synek se tam naučil super lyžovat, je tam spousty českých instruktorů, a manžel se starším synem si i skvěle zalyžovali na větších kopcích. Je to uspůsobeno pro děti. No, letos na jarnaky jedeme zase a moc se těšíme.

ODPOVĚDĚT
Martina J. (mattysek22) ID 198875, mimibazar.cz/vlasy-shop (4.2.2018, 22:49)
Z tohoto pohledu bych dala přednost Itálii před Rakouskem - širší sjezdovky, míň lidí, lepší počasí. Ale zase je to středisko od střediska. Např. v Bormiu plné sjezdovky, o 12 km dál Santa Caterina, kde byla pohoda, sjezdovky prázdné. Kousek vedle San Colombano - starší středisko, pomy a staré lanovky, ale naprosto prázdno. Sjezdovky ale super upravené.. Přeju šťastný výběr (lyzar) My jedeme s 5-letou do Santa Cateriny.

ODPOVĚDĚT
Věra B. (Vera152) ID 89205, mimibazar.cz/vera152 (4.2.2018, 21:32)
Loni jsme byli ve Filipovicích. Na můj vkus (nelyžaře) hodně lyžařů, měla jsem strach, aby do nás někdo nevrazil (měli jsme na začátku instruktory). Tak si říkám, zda by se to na místě, kde je více sjezdovek, víc "neroztříštilo". Neplánujeme jezdit po černé, na pohodu po modré, případně pro děti využít dětský park (když já už budu KO).
Info možno do vzkazů. Děkuji.

ODPOVĚDĚT