Buchta nenabyde
Holky, prosím o radu. Začala jsem péct bez cukru-před týdnem makovec, dnes kokosovou buchtu, dávám celozrnnou mouku, místo cukru stevii nebo xylitol, prášek do pečiva, ale buchta nenabyde. Máte zkušenost? Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Sylva K. (sylvinek) ID 264806 (12.2.2018, 13:19)
Celozrnná mouka je těžká a přidám se k ostatním chybí cukr, nepovedlo se ani v pekárně.

ODPOVĚDĚT
Anna B. (anna21) ID 147542 (12.2.2018, 6:45)
Dobrý den, můžu se zeptat, jaká je chutově buchta s tou stévií? Snažím se taky péct bez cukru, ale raději používám sladěnku (ječmenný slad), ale zkusila bych to i s tou stévií. Děkuji.

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (Lucy33) ID 221460, mimibazar.cz/lucy33 (11.2.2018, 13:54)
ten kvasící proces prostě CUKR potřebuje, taky jsem se tak vyškolila.. musí tam jít aspoň část.. a navíc pokud je to celozrnné , přidávám i prdopeč.. jinak se to nedá jíst...

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (10.2.2018, 11:43)
doporučuji si pročíst tyto stránky. Dělala jsem z nich už několik dezertů a vždy to bylo výtečné. Asi nejde čekat stejnou konzistenci např u "bublaniny" když tam fakt nedáte cukr.
https://cukrfree.cz/category/recepty/dezerty/

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (10.2.2018, 11:29)
Kvasinky se živí cukrem, bez něho nenakyne nic, dejte cukru alespoň část, pokud tedy můžete

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (10.2.2018, 10:32)
Celozrnná mouka obecně hůře kyne a když tam ještě není cukr, prostě nenakyne.

ODPOVĚDĚT
Zdeňka M. (minie59) ID 51224 (10.2.2018, 10:07)
Nevím, zda je to zkušenost, ale bratr jednou si chtěl upéct makovec a zapomněl tam dát cukr - buchta také nenabyla, byla to suchá placka :-)

ODPOVĚDĚT